Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΕΛΠΝΟ: “Χοντραίνει” η κόντρα Διοίκησης-εργαζομένων


Η δικαιοσύνη θα έχει τον επόμενο λόγο στην αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζόμενων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τη νέα Διοίκηση του Φορέα.

Η τελευταία αγνοώντας – όπως φαίνεται – την προειδοποίηση που είχε λάβει από το Υπουργείο Εργασίας (εδώ), δεν ενήργησε προς αποκατάσταση της νομιμότητας σε ό,τι αφορά το μισθολόγιο αλλά και άλλα θέματα που αφορούν στην ενημέρωση/διαβούλευση με τους εργαζόμενους, με συνέπεια το Σωματείο το χώρο να καταθέσει μήνυση σε βάρος της.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, τονίζει σχετικά:

“Συλλογική μας απόφαση και βασικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η προστασία των Εργαζομένων, η διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους και η προάσπιση της νομιμότητας στον χώρο εργασίας. Ως Σωματείο Εργαζομένων έχουμε εκ του καταστατικού μας δικαίωμα και καθήκον να ενεργούμε καθετί διασφαλίζει τα υλικά και ηθικά συμφέροντα των Εργαζομένων πάντοτε εντός των νομίμων πλαισίων και ιδιαίτερα όταν διασαλεύεται η έννομη τάξη προς βλάβη των Εργαζομένων ή/και τρίτων πολιτών. 

Οι ενέργειές μας στην κατεύθυνση αυτή είναι νόμιμες, θεσμικές, διαφανείς και δημόσιες. Τα αιτήματά μας αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας. Είναι δίκαια και νόμιμα και ως εκ τούτου μη διαπραγματεύσιμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου