Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζουν τα πάντα στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ! Όλες οι αλλαγές και τα μπόνους

Τετάρτη 5 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ θα δουν από το 2017 οι ιδιώτες γιατροί.

Σε μια νέα περίοδο στη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν οι ιδιώτες γιατροί. Εκτός από τη διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις καθώς οι σημερινές λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου, οι νέες που θα δημιουργηθούν το 2017, θα σχετίζονται πλήρως με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτήσει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός με την ομάδα του, οι νέες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνουν με βάση τις ανάγκες που θα υπάρχουν σε κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Ειδικότερα οι συμβάσεις αναμένεται να «κουμπώσουν» με τα κενά που θα υπάρχουν στις δημόσιες δομές. Γεγονός που σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας κάποιες συμβάσεις με συγκεκριμένες ειδικότητες θα κοπούν και κάποιες άλλες θα αυξηθούν.

Στη φωτό ο αν. Γενικός Γραμματέας του υπ. Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός

Όπως είχε άλλωστε αποκαλύψει το HealthReport.gr ορισμένες ειδικότητες γιατρώνθα πάψουν να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι υπηρεσίες τους δε συνάδουν με το έργο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Εκτός ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν ειδικότητες όπως αυτή της αγγειοχειρουργικής ή της πλαστικής καθώς δε θεωρούνται απαραίτητες για την πρόληψη για την πρωτοβθμια φροντίδα.

Και μπόνους για νέες συμβάσεις

Στο μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι σε ορισμένες περιοχές όπου γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων αποφεύγουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥεπειδή είναι μοναδικοί με αυτήν την ειδικότητα και συνεπώς παίρνουν ούτως ή άλλως το σύνολο των ασθενών, υπάρχει σχέδιο που περιλαμβάνει και μπόνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παιδιάτρων με βάση την καταγραφή που έκανε ο Σταμάτης Βαρδαρός με την ομάδα του. Σε πολλές περιοχές της χώρας οιδημόσιες δομές δε διαθέτουν παιδίατρο και οι ιδιώτες δεν κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Στις περιπτώσεις αυτές μελετάται να δίνεται ακόμη και μπόνους σε όσους συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπου αυτό δεν έχει αποτέλεσμα θα γίνουν προσλήψεις στις δημόσιες δομές ώστε να πιεστούν και οι ιδιώτες να συμβάλουν στο σύστημα.

11 σχόλια:

  1. Εγω λεω οτι το μπονους θα ειναι τρια αυγά μελατα. Και για να σοβαρολογουμε να δουμε τα εσοδα ενος ιδιωτη ιατρου της Γερμανιας απο την συμβασή του με το κρατος. Δε λεω να φτανουν τα 90000 euro , δεν συγκρινουμε την οικονομική δυναμη της μιας και τηα αλλης χωρας, αλλα 10 euro επισκεψη και με 75-80 % κρατησεις να μενει ενα διευρο στο γιατρό .....να τα τρια αυγα μελάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά Κρασιά...Παρατάσεις επί παρατάσεων και έχει ο Θεός...Απλά λόγω του Ανασχηματισμού και των επερχόμενων εκλογών -λίγους μήνες μετά- λένε όλοι οι Υπουργοί (Υγείας, Παιδείας κλπ) από ένα σχέδιο μεταρρύθμισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα αυτα τα λεει ο εοπυυ 2 χρονια κ δεν εγινε απολυτως τιποτα. μακαρι ομως να αρχισει η κυβερνηση να υπολογιζει κ το νεο γιατρο κ να δωσει νεες συμβασεις με αρκετα ραντεβου στο καθε νεο γιατρο. αλλα απ την αλλη πως οριζονται οι αναγκες? στην αθηνα π.χ με 6 εκατομυρια κοσμο ,πρεπει να δωθουν σε καθε νεο γιατρο 200 ραντεβου απαραιτητα ,γιατι οι αναγκες ειναι τεραστιες. θα γινει ετσι, η θα πουν αθηνα ,θεσσαλονικη ειμαστε οκ με τα τωρινα δεδομενα κ τα 200 ραντεβου να τα δωσουμε σε βουνοκορφες κ χωρια φαντασματα με 300 κατοικους? αν κανετε κατι ,που μακαρι να γινει, καντε το σοβαρα κ σεβαστειτε κ βοηθειστε επιτελους το νεο γιατρο που καθημερινα μεταναστευει στο εξωτερικο, γιατι εδω ελλαδα πειναει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΒΟΙΔΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ.ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΛΕΟΣ ΚΑΙΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ειδικότερα οι συμβάσεις αναμένεται να «κουμπώσουν» με τα κενά που θα υπάρχουν στις δημόσιες δομές."... Δηλαδή ΠΑΝΤΟΥ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρτυ βλέπω να γίνεται στον ιδιωτικό τομέα εκεί που θα αναπτυχθούν οι γνωστές για την ποιότητά τους, την αρτιότητα και τα κίνητρα που προσφέρουν, δημόσιες δομές ΠΦΥ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιες ειδικότητες δηλαδή θεωρούνται περιττές για τον Εοπυυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει και λαχειοφόρο αγορά για τους γιατρούς που μπαίνουν στον εοπυυ!

    Επίσης οποίος συνταγογραφεί λιγότερα από 30 κουτιά φάρμακα το μήνα, συμμετέχει σε κλήρωση για τριήμερο ταξίδι στα Σούρμενα σε πολυτελές ξενοδοχείο 3 αστέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟ Κ ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ.ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή