Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Λαμία: Αποχωρεί ο μοναδικός ογκολόγος του Νοσοκομείου


Πένθιμα χτυπάει η καμπάνα για το Ογκολογικό Τμήμα και την Ειδική Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, το ρολόι για τις οποίες μετρά ήδη αντίστροφα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Βάσει οργανογράμματος, το τμήμα θα έπρεπε να στελεχώνεται από 3 ειδικούς γιατρούς. Το “φορτίο” των περίπου 4.000 καρκινοπαθών το χρόνο που καλείται να εξυπηρετήσει το τμήμα (νομός Φθιώτιδας και περίχωρα), το σηκώνει όμως μόνος του ο Διευθυντής, ο οποίος απηυδισμένος δήλωσε ότι στο τέλος του χρόνου αποχωρεί για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Εάν μέχρι τότε δεν βρεθεί αντικαταστάτης, είναι σαφές πως η κλινική θα βάλει “λουκέτο” με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς της.


Για το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ Λαμίας, τυχόν ενέργειες για την πρόσληψη προσωπικού από τους αρμόδιους θα κριθούν μόνο εκ του αποτελέσματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της κλινικής.

“Καρκινοπαθείς, πολλοί εξ’ αυτών τελικού σταδίου, κατάκοιτοι θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν για θεραπεία στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Πώς να αντέξουν οικονομικά; Πολλοί εξ’ αυτών είναι σε καροτσάκια ή φορεία. Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιοκτήτες του Ιδιωτικού Ογκολογικού Κέντρου της πόλης” σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι μισές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο είναι ακάλυπτες. “Παρά ταύτα 20 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως Νοσηλευτές) είναι μετακινημένοι προς Υγειονομικές Μονάδες της Θεσσαλίας” προσθέτει.

1 σχόλιο:

  1. Φημες κυκλοφορουν οτι θα αναλαβει τα περιστατικα ο κ. Καρανικας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή