Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση ΙΣ Ηρακλείου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικός σύλλογος ηρακλείουαπο σήμερα άλλη μια αυθαίρετη, βιαστική, και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση οδηγία του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε εφαρμογή. Αφορά τον τρόπο επισκέψεως των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Σύμφωνα με αυτήν καθορίζεται ως μέγιστος αριθμός επισκέψεων οι είκοσι ασθενείς την ημέρα, οι εκατό την εβδομάδα, οι διακόσιοι το μήνα και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης τα δεκαπέντε (15) λεπτά ανά ασθενή. Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά. Σημειώστε επίσης ότι αυτή η οδηγία ισχύει ΜΟΝΟ για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. 

Ουσιαστικά με την εφαρμογή της ο γιατρός σας πρέπει σε διάστημα πέντε ωρών να εξετάσει 20 ασθενείς (20 ασθενείς x 15 λεπτά = 5 ώρες -300 λεπτά-). Έτσι ο 21ος ασθενής της ημέρας, θα εξετάζεται επ' αμοιβή ανεξάρτητα αν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο μηνιαίο όριο των 200 επισκέψεων. Πέρα από αυτό η εφαρμογή της σημαίνει πως ανεξάρτητα του προβλήματος υγείας που σας ταλαιπωρεί, πρέπει ενδεχομένως να περιμένετε αρκετά για να εξεταστείτε από τον γιατρό σας μέσα σε αυτά τα αυστηρά χρονικά και αριθμητικά όρια που ισχύουν από σήμερα. 

Αγαπητοί συμπολίτες,

προγραμματίστε έγκαιρα την επίσκεψη σας, οπλιστείτε με υπομονή, δείξτε κατανόηση και εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Είναι αυτός που θα σας ακούσει, θα σας εξετάσει και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί.

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

9 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΣΗΜΕΡΑ 2 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις ΑΛΗΤΑΡΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ! Κ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ! ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΒΕΤΕ ! ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

      Διαγραφή
    2. Το ρεμαλι του χρΕΟΠΥΥ 08.39 λεει ψεματα, δειτε τα ραντεβου , κανεις δεν συμπληρωσε 200! Ελεος πια με αυτο το site ,κ. Μαστορακου η ΕΝΙ αναπαραγει τα ψεματα του Τακη; Γιατι ποσταρετε αυτον τον αθλιο που επαγγελματικα αναρτα τα ιδια και τα ιδια ψευδη?

      Διαγραφή
    3. Εισαι μεγαλος αλητης αλλα δεν φταις εσυ, η Μαστορακου φταιει που της αρεσει το......βρισιδι !

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΟΥ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ!

      Διαγραφή
    5. Πραγματικα, το εχω παρατηρησει και εγω ! Ο ιδιος εγκαθετος ανεβαζει ακατασχετα το ιδιο σχολιο σε καθε αρθρο!Σημερα το γυρισε και στα Καθαρα Ψεματα! Αυτο δεν ειναι ελευθερια γνωμης αλλα συκοφαντικη δυσφημιση του κλαδου! Βλεπετε εσεις στο σαιτ της Εγκληματικης Οργανωσης τελειωμενες ......200 επισκεψεις κ. Διαχειριστες ;

      Διαγραφή
  2. Που είδες στα ραντεβού Αλητάμπουρα τις διακόσιες επισκέψεις συμπληρωμένες ? Έλεος πια κ. Μαστοράκου ! Τι είναι αυτό? Δημοκρατία ? Εσείς βλέπετε πουθενά στο site του ΕΟΠΥΥ να συμπληρώθηκαν οι επισκέψεις? Γιατί επιτρέπετε την κατασυκοφάντηση του κλάδου από το δικό σας site? Δεν έχετε καταλάβει ότι το άτομο δουλεύει εργολαβικά σε κάθε ανάρτησή σας και διαβάλει /λοιδορεί τους συμβεβλημένους προφανώς επ αμοιβή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που προσπαθεί να αναδείξει μάλλον η κα Μαστοράκου είναι αυτό που κυκλοφορεί ως κοινή αντίληψη σε συνδικαλιστές, διοικητικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και βουλευτές δηλ. ότι το κλείσιμο των 200 επισκέψεων τις πρώτες ημέρες είναι προϊόν εικονικής εξυπηρέτησης. Προσπαθεί να το αντικρούσει αλλά ο επικοινωνιακός μηχανισμός καλά κρατεί. Καλό είναι να φωνάζουμε και να κραυγάζουμε για την ανοησία τους, μαζί της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ 6:15. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ : Με τις παρεμβάσεις αυτές, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στοχεύει να εξορθολογίσει το καθεστώς των επισκέψεων, το οποίο χαρακτηρίζεται από μία σειρά “προβληματικών” φαινομένων.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μηνιαία “πλαφόν” επισκέψεων που κλείνουν από τα πρώτα 24ωρα του μήνα, χρεώσεις σε ασφαλισμένους χωρίς να προβλέπονται και επισκέψεις – αστραπή που αφορούν μόνον συνταγογράφηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή