Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Αλαλούμ επικρατεί στα περισσότερα ιατρεία του Βόλου

Λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος εξέτασης των ασφαλισμένων

Αλαλούμ επικρατεί στα περισσότερα ιατρεία του Βόλου, λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος εξέτασης των ασφαλισμένων, στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, γιατρούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμη Τσάμη, οι γιατροί συμφωνούν με το πλαφόν των επισκέψεων, διαφωνούν όμως με τον αριθμό, αλλά και το χρόνο της επίσκεψης που θεσμοθετήθηκε.

http://www.thessaliatv.gr/


Οπως ανέφερε ο κ Τσάμης τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα στα ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών, κυρίως των παθολόγων και των γενικών γιατρών, οι ασθενείς προσέρχονται μαζικά για να προλάβουν το όριο των 200 επισκέψεων που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ.

Οι αλλαγές που εφαρμόζονται ήδη απο χθες δημιούργησαν σύγχιση σε πολλούς ασφαλισμένους.Σύμφωνα με το κ Τσάμη κάθε χρόνο πανελλαδικά πραγματοποιούνται 11.000.000 επισκέψεις σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι ανάγκες είναι για 30.000.000 επισκέψεις. Στη Μαγνησία πραγματοποιούνται 265.000 επισκέψεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εξέθεσε ήδη στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ τα προβλήματα που δημιουργούν οι νέες αλλαγές με την εξέταση των ασθενών.

Σπύρος Μπαξεβάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου