Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτή Επιστολή ΠΑΣΙΔΙΚ

Αθήνα, 24/10/2017
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΙΔΙΚΠρος
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
κ. Σωτ. Μπερσίμη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Μετά την πρόσφατη κοινοποίηση του συμψηφισμού των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους παρόχους Π.Φ.Υ. των ετών 2012-2015 και των απαιτήσεων rebate και claw back για τη χρονική περίοδο 2013-2015, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :

1) Το σύνολο των παρόχων του κλάδου μας, οφείλει να επιστρέψει τεράστια ποσά στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


2) Το ύψος της απομείωσης της ρευστότητας των μελών μας για τις επόμενες 18 πληρωμές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εάν παραμείνουν τόσες οι δόσεις των ποσών επιστροφής, ανέρχεται στο ύψος του 30%-48% επί των απαιτήσεων μας, αν κανείς συνυπολογίσει ότι συγχρόνως θα αφαιρούνται και οι δόσεις του claw back του 2017 και ενδεχομένως και του 2018, τα οποία θα τρέχουν σε ποσοστό 10% περίπου.

3) Εξαιτίας όλων των ανωτέρω, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας θα οδηγηθεί σε διακοπή των εργασιών τους λόγω μειωμένης ρευστότητας.

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε :

α) Στον συμψηφισμό να συνυπολογισθούν και τα ληξιπρόθεσμα α’ γενιάς της περιόδου 2009-2011. Εκτιμάται ότι οι επιστροφές ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα α’ γενιάς στα 150 εκατ. ευρώ, οπότε η διαφορά οφειλής των παρόχων πέφτει στα 50 εκατ. ευρώ.

β) Ο αριθμός των δόσεων των οφειλομένων, να ανέλθει στις 120 δόσεις, ούτως ώστε η απομείωση της μηνιαίας μας ρευστότητας να είναι διαχειρίσιμη.

γ) Εναλλακτικά προτείνουμε ότι για μηνιαίες απαιτήσεις ανά κωδικό υποβολής, η απομείωση να είναι κλιμακούμενη βάσει του κατωτέρω πίνακα :

Μηνιαία απαίτηση μετά rebate ανά κωδικό % ποσοστό απομείωσης
≤50.000 ευρώ               5%
50.001-100.000 ευρώ    7,5%
100.001-200.000 ευρώ  10%
˃200.001 ευρώ              15%
4) Επιπλέον, πιστεύουμε ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου η προσφυγή στη δικαιοσύνη και γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι στην υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται στη ρύθμιση περί υπαγωγής σε συμψηφισμό οφειλών, πρέπει να απαλειφθεί ο όρος της παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο, έτσι ώστε ο κάθε πάροχος που πιστεύει ότι βλάπτεται από την εφαρμογή του άδικου μέτρου της αυτόματης επιστροφής υπέρβασης δαπανών (claw back), να μπορεί να τη διεκδικήσει.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός

5 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ!!ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ !!ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ !!ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΑΡΤΑΚΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΙΔΙΚ? ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ? ΑΠΛΑ ΕΛΠΙΖΑΤΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΗ ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς συνάδελφοι όταν προτείναμε το κλιμακωτό rebate σαν την μόνη ρεαλιστική άποψη και δοκιμασμένη ήδη από το 2012 που δεν υπήρξε υπέρβαση , εσεις υπερασπιστήκατε το claw back και συμφωνήσατε στην καθιέρωσή του επειδή μοιραζόταν οριζόντια η επιβάρυνση σε όλους τους παρόχους ελαφρύνοντας αυτούς που κάνουν προκλητή ζήτηση και επιβαρύνοντας και όσους δεν κάνουν. Στην προκλητή ζήτηση περιλαμβάνω τις πλαστές συνταγές που εξαργυρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ εις βάρος όλων μας . Είναι καιρός μνα επανεξετάσετε εσεις και η ΠΕΕΒΙ τις σχέσεις και από κοινού να επαναπροσδιορίσετε τους όρους συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ σε μια κατεύθυνση όι πάροχοι να αμείβονται και να μην πληρώνουν νταβατζή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΙΔΙΚ και κουραφεξαλα.Και αυτοί πάνε να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι οι δόσεις.Με αυτά τα συνδικαλιστικά έχουμε αυτό που αξίζουμε.Και που ήταν όλοι αυτοί όταν ανακοινώθηκαν τα flow back ,rebate και όλα τα άλλα ευφάνταστα?Τότε έπρεπε να βγούμε όλοι.Τωρα απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας κ των συνδικαλιστών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή