Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στην Αθήνα λόγω ... αξιολόγησης

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία σήμερα στη χώρα - ως τη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα - απεργία των εργαζομένων

Healthmag.gr

Συγκέντρωση στα νοσοκομεία Παίδων και πορεία προς το υπουργείο Υγείας μέσα από το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν σήμερα από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στάση εργασίας των εργαζομένων από τις 8 πμ - 1 μμ στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ για την υπόλοιπη χώρα έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας. Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών. Παράλληλα, απεργούν και απέχουν από την αξιολόγηση που προωθεί η Κυβέρνηση.


Σύμφωνα με την ομοσπονδία, "η απεργοσπαστική και εκβιαστική τροπολογία για την συμμετοχή στην αξιολόγηση των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων", προκάλεσε την απεργία - αποχή από τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα "45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, να αρνούνται τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση ενυπόγραφα, συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή που κήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

Το ποσοστό συμμετοχής φτάνει το 90%.

Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενής.

Αρνούνται να αξιολογηθούν από προϊστάμενους με ανάθεση, που βρίσκονται σε ομηρία, ευάλωτοι σε κομματικές, διοικητικές και κυβερνητικές πιέσεις".

Ενδεικτικά αναφέρουν τη συμμετοχή σε 50 Νοσοκομεία της χώρας κυμαίνεται από 46,5% στη Δράμα, μέχρι την καθολική συμμετοχή κατά 100%, στο Λαϊκό, το Δρομοκαϊτειο, το Αλεξάνδρας και τη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου