Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση εργαστηριακού τομέα σχετικά με το συμψηφισμό clawback του ΕΟΠΥΥ

Σχετικά με τα σημειώματα για συμψηφισμό με clawback, υπάρχουν δύο αρχεία :

Αποτέλεσμα εικόνας για κραυγή1. e-ΔΑΠΥ --> e-ΔΑΠΥ ανοιχτής περίθαλψης --> διαχείριση e-ΔΑΠΥ --> συμψηφισμός οφειλών 12-15 --> κατάσταση οφειλών 12-15. Το υπόλοιπο οφειλής είναι το οφειλόμενο μεικτό ποσό που οφείλει ο Οργανισμός στους ιατρούς.

2. Εφαρμογές --> ενημέρωση συναλλασσομένων --> μηνύματα --> Καρτέλα οφειλόμενων ποσών αυτόματης επιστροφής (“claw back”) και ποσών επιστροφής (“rebate”) 2013-2015. Το άθροισμα του ποσού στη στήλη Ο (ΥΠΟΛΟΙΠΟ) είναι το οφειλόμενο ποσό του ιατρού προς τον Οργανισμό

Από τη διαφορά των δύο ποσών προκύπτει διαφορά υπέρ του Οργανισμού ή του ιατρού.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

  • Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το ποσό που οφείλει ο Οργανισμός στον ιατρό επιβαρύνεται με νόμιμους τόκους υπερημερίας
  • Η κατασταλτική παρέμβαση του ΕΟΠΥΥ σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση είναι μνημειώδης. Οι προσφυγές των ιατρών για το Clawback στο ΣτΕ μπορεί να αποδώσουν καρπούς ειδικά στο σκέλος που αφορά την αναδρομικότητα του νόμου για το 2013. 
  • Από έγκυρες πηγές, υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να καθαρογραφτεί και δικαιώνει προσφυγή κατά της Υπουργικής απόφασης Σαλμά για επιβολή ασφαλιστικής τιμής το 2012 από τον ΕΟΠΥΥ. Θα είναι επιβεβλημένη η επαναφορά των τιμών στο ΠΔ 1991, κάποια στιγμή.
  • Η εκβιαστική απαίτηση για υπογραφή εντός 3 ημερών με παραίτηση από όλα τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς τον απαραίτητο λογιστικό έλεγχο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του πολίτη σε ένα ευνομούμενο κράτος. 
  • Δεν υπάρχουν στοιχεία διαφάνειας εκ μέρους του Οργανισμού όσον αφορά τις υποβληθείσες δαπάνες, την απαιτούμενη νομικά πλήρη εκκαθάριση για το συμψηφισμό, την εκκαθάριση από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, τον τρόπο υπολογισμού του clawback. Υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα καταλογισμού δυσανάλογων βαρών σε μικρά και νέα εργαστήρια. 
  • Η δήλωση εναντίωσης κατά του συμψηφισμού με ατομική αγωγή αποτελεί μονόδρομος σε πολλές περιπτώσεις που έχουν δυσβάσταχτες χρεώσεις. 
Άννα Μαστοράκου

13 σχόλια:

  1. Ζωα του χρΕΟΠΥΥ: Θα δουλευετε μερα νυχτα για εμας και θα .....χρωστατε και απο πανω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ατομικη αγωγη σημαινει αλλο κονδυλι για δικηγορους σαν την αγωγη για το κλοου μπακ.για να διεκδικησης το δικαιο πρεπει να εχης λεφτα.ασ τα βαλλουν οι συλλογοι.που αν δεν εχεις πληρωσει συνδρομη γιατι προτιμησες να πληρωσης τον εφκα κ το ενσημο του υπαλληλου σε διαγραφουν κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν κ το βοδι.δεν μπορει η μονη αντιδραση να ειναι η ΑΚΡΙΒΗ Κ ΑΡΓΟΚΙΝΗΤΗ δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EAN ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΒΛΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ.ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ Η ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΑΝΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΧΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΈΛΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ-ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ, ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΣΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. Ο ΠΑΡΑΛΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5, 8 , 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΜΑΚΡΥΝΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΝΙΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι απίστευτοι απατεώνες είναι αυτοί!!!
    Δεν το πιστεύω!!! Εδώ δεν κλείνουν μόνο εργαστήρια, κλείνουν σπίτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο σημερινό δημοσίευμα : Καταργείται από το νέο έτος το σύστημα των 200 επισκέψεων στους συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρούς. Τη θέση του θα λάβει ένα εντελώς νέο σύστημα συμβάσεων, που θα λειτουργεί με ραντεβού και θα βασίζεται σε γεωγραφικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ.
    ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ?
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ?
    ΟΑΕΕ Ή ΕΟΠΥΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεκινήστε τώρα μια επισχεση ρε καραγκιοζηδες συνδικαλιστες τι άλλο περιμένετε, να μας παρουν και τα κλειδιά των ιατρείων μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O EOPPY εκμεταλλευεται στυγνα τους εργαστηριακους.Δουλευουν με εξευτελιστικες τιμες και πληρωνουν και απο πανω για τις εξετασεις που υπερσυνταγογραφουν οι κλινικοι.Δηλαδη ποσο ζωα ειμαστε και δεν φευγουμε απο τον Εοππυ?Εχουμε χασει και την εκτιμηση των ασθενων και ξερουμε οτι ο ασθενης θα παει κατευθειαν στον εργαστηριακο που εχει συμβαση...Πιο πατος η εργαστηριακη ιατρικη δεν μπορεί να πιάσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή