Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ανοιχτή επιστολή προς τους ελευθεροεπαγγελματίες οικογενειακούς ιατρούς

Αγαπητοί συνάδελφοι ειδικοτήτων παθολογίας, γενικής ιατρικής και παιδιατρικής
Σας ενημερώνουμε περιληπτικά για τους όρους της νέας σύμβασης του ΕΟΠΥΥ, η οποία εισάγει:

  1. Υποχρέωση εξυπηρέτησης πληθυσμού ευθύνης 2250 ασφαλισμένων / 1500 παιδιών με επιλογή από τους πολίτες βάσει γεωγραφικών κριτηρίων
  2. Ελάχιστο ωράριο 24 ωρών την εβδομάδα(εως και 35) και ραντεβού από την ΗΔΙΚΑ. Μαρτυρίες συναδέλφων που εργάστηκαν με καθεστώς πρώην ΤΕΒΕ, ΙΚΑ υποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε μέτρο οργάνωσης θα καταστρατηγείται και θα καταρρεύσει από τις ανάγκες των πολιτών που θα απαιτούν να εξυπηρετηθούν εκτός ωραρίου και χωρίς ραντεβού.
  3. Πιθανότητα για ανάγκες διενέργειας πάνω από 400-500 δωρεάν επισκέψεων το μήνα, με ελαχιστοποίηση των ιδιωτικών επισκέψεων. Καμία επιπλέον πληρωμή εντός του δηλωθέντος/δεσμευμένου ωραρίου.
  4. δεν θα υπάρχει κάλυψη για ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ από τον ΕΟΠΥΥ.
  5. Η αποζημίωση του ιατρού ανά ασθενή είναι 0,72€ μικτά το μήνα με αδυναμία κάλυψης των εξόδων λειτουργίας του ιατρείου εάν συνυπολογιστούν φόροι και ΕΦΚΑ.
  6. απαραίτητη η λήψη άδειας για τυχόν απουσία του ιατρού και ενημέρωση για τυχόν αλλαγές της λειτουργίας του ιατρείου, ώστε να προβλεφθεί εναλλακτική εξυπηρέτηση του πληθυσμού ευθύνης.
  7. διατήρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης στους πιστοποιημένους ιατρούς.
  8. πρόβλεψη για υποχρέωση κάλυψης ανασφάλιστων πολιτών.
  9. Δυνατότητα ενεργοποίησης “εντέλλεσθε” σε πιθανό κενό κάλυψης πληθυσμού ευθύνης για λόγους δημόσιας υγείας.
  10. Η σύμβαση έχει χρονική διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα επανεξέτασης και τυχόν ανανέωσης έως και δύο ακόμα φορές.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά και τους νυν συμβεβλημένους ιατρούς παθολογίας, γενικής ιατρικής και παιδιατρικής, των οποίων η σύμβαση οδεύει προς κατάργηση.

Καταθέτουμε την πλήρη εναντίωσή μας στην προσπάθεια επίταξης των ιατρείων με απαξιωτικούς όρους συνεργασίας με σκοπό τον ευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος στον ιδιωτικό τομέα.

Η τελική απόφασή σας πρέπει να προκύψει μετά από συνεννόηση με τους συναδέλφους σε τοπικό επίπεδο και σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε στις αντίστοιχες συσκέψεις που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες.

Οι συνελεύσεις σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη αποφανθεί με ένα ηχηρό ΟΧΙ στην απαξιωτική επίταξη των ιδιωτικών ιατρείων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Χρήστος Παπασιδέρης

6 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς.
    Υπογραφή = Καταδίκη

    Πέρα από την κοροιδία της εξευτελιστικής αμοιβής,
    το Ιατρείο ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ αφού δεν θα μπορείς να λείψεις ούτε μία μέρα χωρίς να ενημερώσεις τον Αφέντη ΕΟΠΥΥ.

    Πρόκειται καθαρά για "επίταξη" των ιατρείων που γίνονται ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ με το κόστος της συντήρησής τους να βαρύνει τον ίδιο ...τον γιατρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι κλινικοί, μην κάνετε το λάθος να υπογράψετε αυτή τη σύμβαση.Θα είναι σα να υπογράφετε τη σταδιακή μετατροπή των ιατρείων σας σε παραρτήματα του ΙΚΑ....Κρατήστε την επαγγελματική σας αξιοπρέπεια και ας βρει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλους τρόπους να κάνει κοινωνική πολιτική.'Οχι σε βάρος των γιατρών, οπτικών,εργαστηριακών.Ένας Βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρασιτικη Πολιτικη Ταξη οταν κατερρευσεη χωρα οικονομικα για να μην υπαρξει εξεγερση περασε τα εξοδα της δηθεν δωρεαν Υγειας στους γιατρους! Ακομη και ο ανεκδιηγητος Αδωνις ομως καταλαβε οτι εκτος απο μαστιγιο χρειαζεται και καροτο εστω και ενα......κοματακι! Εδινε 2000 μεικτα, δηλαδη 1800 στο χερι αν επιανες οροφη που με ΕΦΚΑ-400, ενοικιο-400,λειτουργικα κλπ σου εμεναν και 6-7 κατοσταρικα ωστε δουλευοντας και αλλου να επιβιωσεις! Τωρα σου ....τρωνε τον χρονο με ωραριο, σε φορτωνουν με .....ορδες ασφαλισμενων και γραμματειακα καθηκοντα πχ φακελος,σε υποχρεωνουν δηλαδη σε προσληψη γραμματεως ! Κοινως χανεις την εξωτερικη απασχοληση πληρωνεις και γραμματεα! Δηλαδη με απλα λογια Κλεισε η Κλεψε! Και τα δυο ευνοουν το αφηγημα τους! Αν κλεισουμε θεωρουν οτι θα βρουν γιατρους για γυφΤΟΜΥ(τρομαρα τους!)αν κλεψουμε θα αποδειξουμε την συκοφαντια τους κατα των συμβεβλημενων! Μονη λυση ΕΞΩ απο τα ηλιθια σχεδια τους ωστε να καταρρευσουν και να γελοιοποιηθουν!Τοτε θα μας εκλιπαρουν για συνεργασια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λιγότερο απο μια εβδομάδα η μουσική τελειώνει . Οσοί έχουν πιάσει καρέκλα οικογενειακού ιατρού θα γίνουν τα νέα μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, υπόλοιποι απλά θα φύγουν απο το παιχνίδι. Τι δεν καταλαβαίνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ γλυφΤΑΚΗ δεν παιζει το παιγνιδι των αλητων του χρΕΟΠΥΥ! Τι δεν καταλαβαινεις? Οτι θα μεινετε χωρις ΠΦΥ να μας εκλιπαρειτε να συμβληθουμε οπως ξεφτιλιστικατε με τις γυφΤΟΜΥ το καταλαβατε?

      Διαγραφή
  5. Φοβερό! Μέλη ΕΝΙ -ΕΟΠΥΥ ,όπως μελος ΤΟΜΥ. Δεν μπα να με λένε και μέλος 15μελους! άμα δεν βγαίνω ..δεν βγαίνω ...τόσο απλό .Τώρα για την εβδομάδα παίζεται ,το έχουμε ξαναδεί το έργο .Α και αυτό με την μουσική το έχουμε ξαναδεί , με ζουρνάδες για την ακρίβεια . Μα πραγματικά ,πόσο άχρηστος και αναξιόπιστος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να κάνει τον Άδωνι να φαίνεται καλός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή