Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΝΔ: Ταλαιπωρία για τους ασθενείς και προβλήματα για τους γιατρούς φέρνει το νέο πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας για τις συμβάσεις εργασίας του ΕΟΠΠΥ με τους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς.


Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ταλαιπωρία για τους ασθενείς και προβλήματα για τους γιατρούς φέρνει το νέο πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας για τις συμβάσεις εργασίας του ΕΟΠΠΥ με τους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς».

Πλήρης Δήλωση

«Σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας θα οδηγήσει το νέο πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας για τις συμβάσεις εργασίας του ΕΟΠΠΥ με τους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς. Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης, θα αυξηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και οι γιατροί θα κληθούν να διαχειριστούν έναν τεράστιο όγκο δουλειάς αφού οι ασθενείς τους μπορεί ακόμη και να διπλασιαστούν. Την ίδια στιγμή οι αμοιβές τους θα μειωθούν κατά 25%.

Η προχειρότητα, η ανικανότητα και η έλλειψη σχεδιασμού επιφέρουν άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στον χώρο της υγείας. Δυστυχώς από αυτήν την Κυβέρνηση δεν μπορούμε πλέον να αναμένουμε τίποτε καλύτερο».

5 σχόλια:

  1. Και γιατί δεν λέει τι θα έπρεπε να γίνει; Ποιός καλός σχεδιασμός θα έκανε ευτυχείς τους ασθενείς και τους γιατρούς; Αρα περιμένει να τους ψηφίσει ο κόσμος πρώτα, για να μας τα πούν μετά;; Επι 10/ετιες τα έκαναν ένα μπάχαλο και ήλθε η τροΐκα και τρόμαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα λες ρε φίλε. Εκείνο που δεν μας λες είναι αν θα καταργήσεις αυτό το άθλιο Σταλινικό συνοθύλευμα (ΠΕΔΙ-ΤΟΜΥ συμβάσεις ΕΟΠΥΥ) όταν έρθεις στην εξουσία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπεις πόσο βαθειά γνώση του προβλήματος έχουν οι " επόμενοι" ; Γαυγιζουν γενικως . Πραγματικά ένας χειρότερος απο τον αλλο ( αν κ οι τωρινοί εχουν πάρει ολα τα ρεκόρ ....ευχομαι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι λίγο πιο συγκεκριμένο; Αφού έχετε εκεί στην ΝΔ πρόγραμμα έτοιμο λέτε... Πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή