Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Αυξάνονται οι ΤΟΜΥ αλλά χωρίς γιατρούς! Τι σχεδιάζεται

Παρασκευή 1 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Περισσότερες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) άνοιξαν τις πύλες τους, αλλά χωρίς γιατρούς

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εγκαινιάζει ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, οι γιατροί συνεχίζουν να είναι αρνητικοί.

Ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά το υπουργείο Υγείας γι αυτό άλλωστε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει νέα προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και τα κριτήρια: «Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ εντός 10 ημερών! Όλοι οι όροι»

Πάντως με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να «τρέξει» τη διαδικασία σε χρόνο ρεκόρ αφού οι προσλήψεις θα γίνουν αυτή τη φορά κεντρικά και όχι με τη χρονοβόρο διαδικασία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών.
Γι αυτό και εκτιμάται πως οι σχετικές προσλήψεις των οικογενειακών γιατρών που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι τον Ιούλιο.

Δε θεωρείται πάντως τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραβρίσκεται στα εγκαίνια διαφόρων ΤΟΜΥ ανά τη χώρα, όπως χθες στα Γιάννενα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να προβάλει το νέο εγχείρημα με στόχο την προσέλκυση τόσο των πολιτών όσο και του ιατρικού προσωπικού.

Εξάλλου δεν πρόκειται για ένα απλό στοίχημα αλλά για δέσμευση στην τρόικα πως έως το τέλος του χρόνου το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα έχει πάρει το δρόμο του…
Γι αυτό και επισπεύδονται οι διαδικασίες για εγγραφή των πολιτών υποχρεωτικά σε οικογενειακό γιατρό το οποίο μπορούν και να βρουν και στις ΤΟΜΥ. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: «Υποχρεωτικά όλοι με οικογενειακό γιατρό από τον Ιούνιο! Ποιοι εξαιρούνται»

Βέβαια παραμένει άγνωστο εάν έως τον επόμενο μήνα θα είναι δυνατόν να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των οικογενειακών γιατρών, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας.

36 σχόλια:

  1. Φσσσσ μπλοθμ. Ροχάλα κι απο τους φαρμακοποιούς !!!

    http://www.eopyy.gov.gr/%CE%88%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1%20%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%A5%CE%A5/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%20-%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%CE%A3%20%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%A9%CE%9D%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%92%CE%9F%CE%97%CE%98%CE%A9%CE%9D%20%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%A9%CE%9D%2031-05-2018.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή κατά τους ......εξαρτημένους του ΥΠΘΓ οι γιατροί δεν συμμετέχουν επειδή δεν έχουν δει τον Ξανθομπουμπούνα να .....κόβει αρκετές κορδέλες !!!! Ρε τι ......παίρνετε? Πείτε μας και εμάς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ! ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ Χ....ΝΟΥΣ ΧΡΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ ! Ω ΡΕ ΚΑΤΙ ΓΙΔΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ! ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ! ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοινώς τον Σεπτέμβρη τους σχολάμε ! Εμπρός συνάδελφοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την χαριστική βολή στην ληστοσυμμορία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΕΙΣ ΕΣΥ.ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΕΟΠΥΥ.ΜΕΤΑ ΠΑΡΕ ΚΥΑΛΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι γιουφτο 6.10 αλλά παλι γονατιστοί και εξευτελισμοί θα ανανεώσετε για να μην σας λιντσαρουν τα ζώα που σας ψήφισαν! Τσάκο και72 σεντς!

      Διαγραφή
    3. Αμήν και.....ποτέ:! Εσύ όμως πάρε.....ντέφι γιατί θα χορεύεις σαν το αρκούδι για .....72 σεντσια χωρίς συμβεβλημένους......

      Διαγραφή
    4. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΚΙΟΥΦΤΟ 6.10; ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΣ.....ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ!

      Διαγραφή
  6. Να δείτε πως στο τέλος θα μας βγάλουν και ......τρελούς! Όλα είναι στην.....θέση τους! Τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα του ......Σόιμπλε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατροι θα βρεθουν και το σχεδιο θα πετυχει διοτι ειναι μονοδρομος .Το ελληνικο κρατος οφειλει να συμμορφωθει προς τα συμφωνηθεντα με τους δανειστες .Το παρτι δηθεν ειδικης ιατρικης τελειωσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε βρέθηκαν ούτε θα βρεθούν χαφιέ 3.29' γιατροί! Πάτε για την τρίτη φόλα κατά σειρά και για σχολασμα στην αξιολόγηση του Σεπτέμβρη που θα σας επιβάλλει επιστροφή στην πραγματικότητα!Το πάρτυ των επισκέψεων του χρΕΟΠΥΥ τελείωσε! Όλοι πια θα πληρώνουν και οι προϊστάμενοι σου όπως και οι ρουφιάνοι σαν και εσένα θα φάτε πολύ ξύλο από τον κόσμο!

      Διαγραφή
    2. Άρπα 72 σεντσια ΣΥΡΙΖοχαφιε αρκουντογιουφτο 3.29! Τα ίδια έλεγες και τις άλλες δύο φορές αλλά......που.....γιατροί!

      Διαγραφή
    3. Μην αγχώνεσαι λουστρακο 3.29 ! Σε......πιστεύουμε!!Αν θες να συμπληρώσεις μεροκάματο , θέλω κάποιον να καθαρίζει την Καλλιόπη στο ιατρείο! Τι λες;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε βλέπω ότι είσαι σταθερός σε κάθε post στην άποψη σου. Έχεις σκεφτεί ότι όλοι διαμαρτυρονται για τις συνθήκες εργασίας και εσύ είσαι σταθερός στο κισμετ;

      Διαγραφή
    5. Ναι ναι ναι παιδί μου αν αυξήσεις μάλιστα την δόση της κανναβης θα βρεις και ......αστροναύτες!Ο καθυστερημένος ο υπουργός σου ήδη μέσα στις τζουρες μετράει......70 γυφΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
    6. Πέρα ότι προσπαθείς να προκαλέσεις (πάρτι, δήθεν κλπ) θα σου δώσω ένα δίκιο ότι κάποια στιγμή το εγχείρημα θα πετύχει τουλάχιστον αριθμητικά. Είναι μνημονιακή δέσμευση και δεν θα αλλαχθεί από την επόμενη κυβέρνηση εύκολα (ίσως καταργηθούν οι ΤοΜΥ που παράνομα χρησιμοποιούν ΕΣΠΑ). Το σύστημα θα στελεχωθεί από ότι γιατρό βρει (από την Ουγκάντα αν είνια δυνατόν). Η ποιότητα θα είναι πιο κάτω απο του παλιού ΙΚΑ (η ποιότητα πάει ανάλογα με την πληρωμή - όσα δίνεις τόσα παίρνεις). Αν αυτό σας αρέσει, τι να πώ...

      Διαγραφή
    7. Το ελληνικο κρατος οφειλε να μειωσει τον δημοσιο τομεα, αλλα αυξησε το μισθολογικο κοστος του δημοσιου 600 εκατομμυρια ευρω και του το χαρισανε.
      Επρεπε να εχει τελειωσει με τις αποκρατικοποιησεις, αλλα τις καθυστερει και του το χαρισανε.
      Επρεπε να εχει ενημερωσει εγγραφως απο τον Ιανουαριο ολους τους συνταξιουχους για τις νεες τους συνταξεις, σλλα δεν το εκανε ποτε και του το χαρισανε.
      Ενα σωρο παραδειγματα ακομα υπαρχουν αλλα του τα χαριζουνε γιατι ειναι ο κσλυτερος yes man δουλος τους.
      Και εσυ (μ)αργιολη εκει που θες πληρη συμμορφωση ειναι μονο στο θεμα του οικογενειακου γιατρου.
      Προσεξε γιατι ακομα και αν ειναι μονοδρομος εσυ και λιγοι σκομα ομοιοι σου (μ)..αργιοληδες κυκλοφορειτε αναποδα στον μονοδρομο και κοντρα στο ρευμα των συμφεροντων του κλαδου μας.

      Διαγραφή
    8. Εσύ δεν έχεις βαρεθεί να γράφεις το ίδιο σχόλιο;αηδία πια.γενικος ιατρός είμαι με ιδιωτικό ιατρείο και σίγουρα δεν έχεις ιατρείο για να τα λες αυτά.γιατι όταν έχεις λειτουργικά έξοδα μαζί με γραμματέα 2000 ευρώ ,δε θα χρειαστείς και κάτι παραπάνω να ταΐσεις τα παιδιά σου;σαφως.και μόνο οι φτιαγμένοι οικονομικώς μπορούν να μιλάνε για επιτυχία.οι υπόλοιποι κραζουμε.ευχαριστω

      Διαγραφή
    9. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα ΣΥΡΙΖΟγκιουφτος 3.29: ζητώ τα μνημόνια,ότι πουν τα μνημόνια! ΜΟΝΟ τα μνημόνια θα μας σώσουν! Δείτε για τι ΑΛΗΤΕΣ πρόκειται!

      Διαγραφή
    10. Ποια άλλη χώρα στον πλανήτη έχει γυφΤΟΜΥ ΣΥΡΖΟρομα τεμπελχανα 3.29?

      Διαγραφή
  8. Να κι ο ηλίθιος των 3:29 που πιστεύει ότι είπε εξυπνάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχηγε 3:29 ,εσυ ; Τιμη μας πολυχρονεμενε μας . Υ.Γ : οι πιστοι σου παντοτινοι δουλοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΩΣΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ...ΜΙΣΑ!!!! ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ "ΕΓΚΡΙΝΑΝΕ" ΣΤΟ "ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗ" ΕΜΑΙΛ.

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ.

    ΘΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΥΛ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΤΡΙΧΕΣ.
    ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ.
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΘΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ.

    ΜΗΝ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙΤΕ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3.29: το ιλπιντα......ερκετι! Ζητώ τα Μνημόνια! Ζητώ η Μέρκελ! Ζητώ ο μονόδρομος Σόιμπλε! Πρώτη φορά ......Αριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί επιστήμονες,
    Πάρτε το χαμπάρι.
    Τα μνημόνια θα υπάρχουν μέχρι το 2050 τουλάχιστον.
    Ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος.
    Άρα έχετε 2 επιλογές.
    Μπαίνετε στο σύστημα.
    Φεύγετε στο εξωτερικο.
    Διαλέξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας ξεφτιλισουμε εκτος βοθροΤΟΜΥ και θα τα κονομαμε ιδιωτικά ενώ θα τρώτε ξύλο ΓΚΙΟΥΦΤΟ!

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα αδιέξοδα είναι μόνο για ηλίθιους...δεν περίμενα κάτι καλύτερο από ρουφιανίσκους διαλογής

      Διαγραφή
    3. Ανοησιες λες.
      3η επιλογή: Μενεις και ιδιωτευεις.
      Ελεύθερη αγορα.
      Κανεις τις τιμες λογικες και προσιτες και ο κοσμος θα ρχεται, γραφοντας τις τομυ στα τετοια του.

      Διαγραφή
    4. Δεν συμβάλλομαστε ,δεν υπάρχει δημόσια ΠΦΥ,τα οικονομαμε ιδιωτικά,απαιτεί το κεφάλι σας ή Τρόικα,σας ξηλώνει ο Τσίπρας,βγαίνετε στην ζητιανιά! Η ιδανική λύση!!!

      Διαγραφή
    5. Ο κοσμος δεν θα ερθει ιδιωτικα οταν ξερει πως θα πληρωσει.Θα παει στις κρατικες δομες οσο αθλιες κι αν ειναι.Οι γιατροι μπορουσαν να αντιδρασουν αν υπηρχαν συνδικαλιστικα οργανα που θα εκαναν τη ζωη δυσκολη στην κυβερνηση που θα απαξιωνε τοσο πολυ το ιατρικο λειτουργημα .Επειδη ομως τα ανωτερω οργανα προς το παρον δεν υπαρχουν παρα μονο κατ ονομα ,η αντιδραση στις επιλογες του υπουργειου δεν ειναι δυνατη .

      Διαγραφή
    6. Ο κόσμος ήδη πάει στους ιδιώτες και θα πάει ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ όταν δει για τι γυφτοΔομες πρόκειται! Μόνο λαθρομεταναστες,αστεγοι και βλαμμένοι θα πηγαίνουν στο γυφταριο σας!

      Διαγραφή
    7. Όταν ο κόσμος που παραμυθιασατε καταλάβει τι του ετοιμασατε και θα πληρώσει τον ιδιώτη και η πρώτη φορά Αριστερά θα γίνει πρώτη φορά ........βρωμοξυλο!

      Διαγραφή
    8. Ναι ΣΥΡΙΖΟγκιουφτος 5.20 ,ότι πεις.....άντε να μάθεις καμία πατατα τώρα.....

      Διαγραφή