Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τι… τάζει τώρα στους νέους γιατρούς ο Σταμάτης Βαρδαρός για να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ!

Του Βασίλη Βενιζέλου - healthview.gr

Στο άκρον άωτον της πολιτικής απελπισίας φαίνεται ότι έχει φθάσει τουλάχιστον εις εκ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα στην στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) και στην υπογραφή συμβάσεων οικογενειακών γιατρών με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο λόγος είναι για τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τον Σταμάτη Βαρδαρό, ο οποίος έφθασε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου να κάνει λόγο για προοπτική μονιμοποίησης στο δημόσιο σύστημα Υγείας για όσους νέους γιατρούς σπεύσουν τώρα να ενταχθούν στη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας…

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο Σταμάτης Βαρδαρός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:

«Υπάρχει ήδη προκήρυξη για προσλήψεις οικογενειακών γιατρών για τις ΤΟΜΥ. Θα υπάρξουν περίπου 900 νέες θέσεις ιατρών. Πρόκειται για συμβάσεις 4 ετών με αποδοχές επιμελητή Α’. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μετά το πέρας της τετραετούς αυτής σύμβασης, θα έχουν προοπτική μονιμοποίησης στο εθνικό σύστημα υγείας»…

33 σχόλια:

  1. Σε λιγο συναδελφοι θα εχετε προοπτικη για.....αυτοκρατορες! Υπομονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι και να τάζει δεν έχει καμμία αξία...
    Οι ΤΟΜΥ ειναι τελειωμένες.
    Μόνο ηλίθιοι θα πάνε για ...μούτσοι σε πλοίο που βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΤΟΜΥ ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΣΜΟΣ.ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΡΑΠΕΜΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΩ ΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΜΥ.ΕΥΤΥΧΩΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ.

      Διαγραφή
    2. Ναι 1:55 σε πιστεψαμε. Οι αδειες Τομυ που κυρίως βλέπουν ανασφάλιστους είναι θεσμός. Τώρα το πως βλέπεις εσύ ως ιδιώτης εργαστηριακός τα παραπεμπτικά τους είναι μάλλον περίεργο.

      Διαγραφή
    3. Είσαι απλά ψυχοπαθής βλακομουτρο.....1.55 ! Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι! Άρπα τώρα 72 σεντς από την Κουμουνδούρου!

      Διαγραφή
    4. @1:55 μ.μ.

      Αλήθεια; Φαντάζομαι εκτός Αθηνών βρίσκεσαι. Ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης.

      Λέει όμως και το εξής:
      Αν μια χούφτα οικογενειακοί γιατροί γράφουν τόσες εξετάσεις όσες οι ορδές αυτών που βρίσκονται έξω απο το σύστημα,
      τότε η ιδέα του gatekeeping και της ελάττωσης του αριθμού των εξετάσεων πάει περίπατο!

      Διαγραφή
    5. Το πλοίο δεν πρόλαβε να σαλπάρει κι εσείς το βουλιάξατε κιόλας!!!Μηπως απ τη στερια που το βλεπετε να βουλιαζει,πατατε σε κινούμενη άμμο και αυθυποβαλλεστε??Αφήστε πρώτα να επανδρωθει κι αν είναι η τύχη του να βουλιάξει,θα πετάξουμε τις σωσίβιες λέμβους.Ηλιθιοι δεν είναι οι μουτσοι αυτού του πλοίου.Μονο αισιόδοξοι και υπομονετικοί...Μεγάλη αρετή η υπομονη...

      Διαγραφή
    6. Ποιο ......πλοίο ηλίθιε 2.57; Ξεβρακωμα στην μέση του ωκεανού είστε αλλά λόγω κάνναβης αισιοδοξειτε!

      Διαγραφή
  3. Ετοιμασου να γλύψεις τους συμβεβλημένους κορόιδο από 16/07!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολύ το τίκι τάκα κάνει το παιδί Βαρδαρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπαθητικός ειναι ο ανθρωπος στη φωτογραφια, γιατί τον βριζετε. Εκανε και ενα λαθος γιατί ετσι του ειπαν να κανει. Δε φταιει αυτος. Οταν το καταλαβει πιστευω ότι θα παρατηθει. Ετσι κανουν οι λεβεντες. Δε φαινεται να εχει εμμονες. Ολα αυτα απο τη φωτογραφία και το τι ψηφισε. Σε αλλες χωρες θα μετρουσε η αξιοκρατια και η ικανοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και ο Τζιχαντιστής που ζώνεται εκρηκτικά και σκοτώνει τον κοσμάκη δεν φταίει.
      Άλλοι τον παρέσυραν.

      Διαγραφή
    2. Εβγαλε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εμβολιασμοί θα εκτελούνται από τους επισκέπτες υγείας με δική τους ευθύνη εκτέλεσης, χωρίς την παρουσία ιατρού.

      Διαγραφή
  6. Ρε αλητάκο τι παραμυθιάζεις το κόσμο. Αφού ξέρεις πολύ καλά ότι για ενταχτεί κάποιος στο ΕΣΥ θα πρέπει να περάσει από κρίση με ότι αυτό συνεπάγεται. Και κάτι ακόμη. 16 Ιουλίου έχεις υποσχεθεί να διακόψεις τις συμβάσεις των συμβεβλημένων Παθολόγων,είσαι σίγουρος ότι οι λίστες με τα ωράρια των Οικ.Γιατρών θα είναι έτοιμες ώστε οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται με το νέο σύστημα.Αν είσαι σίγουρος βγες και πέστο στο κόσμο.Διαφορετικά στις 17 του Ιούλη που θα είναι αναγκασμένοι να τ'ακουμπάνε στο γιατρό τους θα σου τους στέλνω στο γραφείο σου για να σε περιποιηθούν ανάλογα. Το κατάλαβες αλητάκο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ αλλοι που ετοιμαζονται να κυβερνησουν εκλεισαν μεσα σε μια νυχτα το κραταιο ΙΚΑ, τις γυφτοΤΟΜΥ θα λυπηθουν; Ειναι λιγοι και ολοι χαμενοι απο χερι, αλλα δεν το εχουν καταλαβει γιατι ειναι νεοι συναδελφοι. Ας τους ενημερωσει καποιος οτι απολυθηκαν ιατροι μονιμοι στο ΙΚΑ που επρεπε να διαλεξουν μεσα ή εξω απο το πΕΔΥ και που δικαιωθηκαν μετα απο καιρο απο τα δικαστηρια, αλλα ηταν αργα γιατι ειχαν περασει χρονια και επρεπε να ασχοληθουν με τα ιατρεια τους για να ζησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΆΝΤΗΣΗ στον 11.29 π.μ.
      Το κραταιό ΙΚΑ ανημέρωτε, το έκλεισαν οι δανειστές,μαζί και με το ΤΕΒΕ και όλα τα ταμεία. Μόνο για τη σύνταξη έμειναν και πάλι ενώθηκαν και έγινε το ΕΦΚΑ. Γιά την περίθαλψη όλων των ταμείων έγινε ο ΕΟΠΥΥ.
      Αντί να ενημερωθείς εσύ ,ζητάς να ενημερωθούν οι άλλοι. Η δικαίωση που πήραν από τα δικαστήρια οι γιατροί του ΙΚΑ ήταν μιά παράταση γιατί δήθεν η αιφνιδιαστική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις διατάρασε τα οικονομικά τους.
      Τώρα πρέπει να γίνει ΠΦΥ. Τα προσωρινά μέτρα (συμβάσεις που έγιναν το 2012) πρέπει να λήξουν. Αν τώρα σας κοροϊδεύει ο ΙΣΑ για στείρα αντιπολίτευση.... να περιμένετε.

      Διαγραφή
    2. ΠΦΥ ΣΥΡΙΖΟγκιουφτε θα γίνει όταν την πληρώσετε και εννοείται όπως στον πολιτισμένο κόσμο όχι αλά.....γκυφΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
  8. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ Η ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ)ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝΕ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπόδικος Βαρδανικανος : θα έχετε προοπτική και για καθηγητές πανεπιστημίου!Γιατι οχι; Εδω .....εγώ εγινα αναπληρωτής ΓΓ του ΥΠΥΓ!!! Τρεξτε να προλάβετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΜΥ θα λέτε καί θα κλαίτε.
    Ένας θεσμός στο πολιτισμένο κόσμο.
    Φιλαράκια θα φάτε το γάλο με τα πούπουλα. Καταλάβατε ότι πέρασαν οι εποχές πού δέναν τους σκύλους με τα λουκάνικα. Θα θυμάστε βεβαίως - βεβαίως ότι παλαιά στο τέλος της ημέρας είχατε μια στοίβα από βιβλιάρια πού κοβατε 20ευρα. Καί φθάσαμε εκεί πού φθάσαμε.
    Αλλοτινές μου εποχές !!!!!!!
    Τι να κάνουμε. Έτσι είναι η ζωή!!!!!!!
    Οι νέοι ιατροί σήμερα σκέπτονται διαφορετικά και μπράβο τους.
    Έχουν στην σκέψη τους και την προσφορά σε μια γονατισμένη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νέοι γιατροί την έχουν κάνει για το εξωτερικό, μάγκα μου,
      κι αυτά που γράφεις είναι αρλούμπες.

      16.000 σύμφωνα με τον ΠΙΣ.

      Τι χάπια παίρνεις δεν μας είπες!

      Διαγραφή
    2. ΣΥΡΙΖΟγιουφτο 4.24 ,τελειώσατε! Και στις 16/07 εξευτελισμοί θα εκλιπατειτε ακριβώς επειδή οι νέοι γιατροί σας έγραψαν στα φρύδια τους! Κόψε την κάνναβη,διάβασε τα νέα και τρέχα να κλείσεις ραντεβού στον συμβεβλημένο που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τους όρους του!Περαστικά μαζί με τον υπόδικο προϊστάμενο σου και άρπα και 72 σεντς!
      ΥΓ στις πόσες παρατάσεις καιγεστε γκιουφτο?

      Διαγραφή
    3. Σε ποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου υπάρχουν γυφΤΟΜΥ ψεκασμενε 4.24;

      Διαγραφή
    4. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΣΑΣ ΧΑΦΙΕΔΑΚΟ!ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ!ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΟΥΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ 16/07! ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ......

      Διαγραφή
    5. ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ

      Διαγραφή
    6. Το γαρ πολύ της θλίψεως ρουφιάνοειδες 4.24......σας καταλαβαίνω πάντως!Ουδέποτε έχει φάει υπουργείο τέτοιο .......φτύσιμο ,τόσες φορές και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης!

      Διαγραφή
    7. 4:24 μου αρεσει που συγχαιρεις τους νεους γιατρους γιατι εχουν ξενιτευτεί και προφερουν σε <> κοινωνιες της Αγγλιας , Γερμανιας, Σουηδιας κλπ. Μη ξεχνας ότι τη γονατισμενη κοινωνια που εχεις στο μυαλό σου τη στηριξαν οι ιδιώτες γιατροί και στα ιατρεία τους και σε κοινωνικα ιατρεία. Εκεινο που δεν εχεις καταλάβει ειναι ότι βρισκεσαι μια 25 ετία πισω και τώρα οι γιατροί που αντιστεκονται σε τετοια αναξιοπρεπη συστηματα υγείας ειναι αυτοί που δεν μπορουν να γονατιζουν αλλο. Βλεπουν την επιδρομη που εχει γινει στα ιατρεια τους απο Εφορια , Ικα, Εφκα κλπ και δεν μπορουν να προσφερουν και αλλες δωρεάν υπηρεσίες. Καταλαβετο και μη γραφεις βλακειες και με υφος τραμπουκου.

      Διαγραφή
    8. Αρπα 72 σεντια τρολάκι 4.24 που προσφέρεις στην κοινωνία...

      Διαγραφή
    9. Μπορείς να βγάλεις και αναπηρική σύνταξη αν επιμένεις να τα λες αυτά .Μην τους αφήνεις να εκμεταλλευονται την ιδιοφυια σου για 72 σεντς το ποστ ! Αντιστάσου σαν γνήσιος Αριστερός που είσαι!

      Διαγραφή
  11. Να και δύο (4.34 και 4,24) που τους έπεισε ο Βαρδαρούμπας ότι η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ περνάει απο τις ΤΟΜΥ.Ότι οι συνθήκες δουλειάς,οι αμοιβές,το εργασιακό περιβάλλον,η μονιμότητα που θα έχουν αποτελούν το μελλοντικό τους εργασιακό παράδεισο.Πάντως θα ήταν αγένεια να ρωτήσω πόσο πληρώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το κάθε ποστάρισμα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ......χαφιέ του χρΕΟΠΥΥ,πάρε τα ......φρύδια μας!
    Συμβεβλημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς ολους οσους υποστηριζουν τον των τομυ,και του λεγομενου οικογενειακου ιατρου...εχετε κανει ποτε σας αναλογικη μελετη για το κοστος των τομυ,και κατ αντιστοιχια των παλαιων ικα? κοντα σε ενα γιατρο και στο μισθο του,και φυσικα προσθεστε και την μελλοντικη του συνταξη και φυσικα υπολογιστε την γραμματεια,την νοσοκομα,το ενοικιο του κτιριου εστω κι αν ειναι δημοτικο,διοτι αν ηταν ελευθερο θα μπορουσε να προσπορισει εισοδημα,και φυσικα ολα τα αναλωσιμα,οπως χαρτια α4 στυλους βαμβακια οινοπνευματα χαρτια καρδιογραφου,ακομα και για ενα γενικο γιατρο χρειαζεται καρδιογραφος,φυσικα και το μηχανημα,απινιδωτης για καμμια στραβη...φαρμακα πρωτης αναγκης επιδεσμους,κτλ κτλ που ολοι θυμαστε πως εγινοντο οι παραγγελιες τους στα παλαια ικα σσ βλεπε ικα καλιθεας που παρηγγελνε και με γεματες αποθηκες,και σκεφθειτε και την διαχειρηση αυτων των υλικων ε???σας θυμιζουν κατι ολα αυτα??? και βαλτε απο την αλλη τον σημερινο συμβεβλημενο με τον εοπυυ,που ουτε συνταξη θα παρει,και ολο αυτο το τσουρμο των εξοδων το πληρωνει απο την τσεπη του φυσικα...για επιπεδο υπηρεσιων ας μην το πιασουμε καλυτερα για συζητηση...τι συνταγογραφια θα εχει ο ιδιωτης που κυριολεκτικα εχει ενα σκληροτατο ανταγωνισμο και εξαρταται απολυτα απο την προτιμηση του ασφαλισμενου?φυσικα αψογη,και τι θα εχει ο αντιστοιχος των τομυ ως σχετος μισθωτος?ας κανουμε τους συνειρμους με το παλαιο ικα και θα καταλαβουμε καλα!!τοτε θα φανει ποσα κυτια ανα ασθενη θα γραφει ο ιδιωτης και ποσα ο κρατικοδιαιτος των τομυ...και η αναλογια θα ειναι πολυ σκληρη...γιατι ο τομυστας θα εχει αγγιστρωμενα ψαρια,και ο ιδιωτης θα ενδιαφερεται πραγματικα για τον ησφαλισμενο αν θελει να ελπιζει να τον ξαναδει στο ιατρειο του...φυσικα το περιβαλλον ενος ιδ ιατρειου αν το συγκρινετε με τα παλαια ικα θα καταλαβετε πως ακριβως θα ειναι και με τις τομυ...ειναι κωμικο να θελουν να μας ξαναγυρισουν ουσιαστικα στα παλαια ικα...πρακτικη αποκρουστικη για τα γεροντακια που στιβαζαν τα βιβλιαρια τους απο τις 5 το πρωι,και μολις τελειωνε το ωραριο του ιατρου ετρωγαν και μια πορτα καταμουτρα...ετσι γινεται σημερα στα ιδιωτικα ιατρεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ένα είναι βέβαιο: με μισό (1/2) ευρώ ανά ασθενή για όσες επισκέψεις κάνει αυτός στο ιατρείο του γιατρού σε ένα μήνα, ακόμη και η υποχρέωση του γιατρού, (χωρίς επιπλέον αμοιβή) για επίσκεψη στο σπίτι όποια ώρα και μέρα γουστάρει ο οποιοσδήποτε, μόνο ένας τρελός θα δεχόταν! όσο για τις υποσχέσεις του συριζα περί μονιμότητας, καλό είναι να δει κάποιος όλες τις υποσχέσεις (κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ- 13η ΣΥΝΤΑΞΗ κλπ) κατά πόσο τηρήθηκαν και θα καταλάβει τι πρόκειται να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή