Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Πάτρα: "Όχι" του Ιατρικού Συλλόγου στον ΕΟΠΥΥ για τη νέα σύμβαση


21/6/2018 
Ομόφωνα «όχι» λένε οι οικογενειακοί γιατροί, γενικοί, παθολόγοι και παιδίατροι της Πάτρας στη νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή κανένας, πλην ελαχίστων νέων γιατρών, δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στη νέα προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Οι γιατροί της πόλης κατά τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση που συγκλήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που διαμορφώνονται στον χώρο της υγείας.

Οπως έγραφε χθες η «Π» στο πρωτοσέλιδό της, από 16 Ιουλίου οι ασφαλισμένοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρικές ειδικότητες μόνο μέσω παραπεμπτικού από τον οικογενειακό γιατρό. Αλλά ακόμα και αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην πόλη μας, καθώς για τους 214.000 κατοίκους των Πατρών, το σύστημα διαθέτει μόλις 16 οικογενειακοί γιατροί (παθολόγοι-γενικοί γιατροί) και 5 οικογενειακοί γιατροί- παιδίατροι.

«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον κλάδο μας, διότι μπαίνουν σε νέες περιπέτειες οι πολίτες. Εμείς από την πλευρά μας, κι αυτό επισημάνθηκε χθες πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέλευσής μας, κάναμε πολλές προσπάθειες προκειμένου το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ να αντιληφθεί έγκαιρα όλες αυτές τις δυσλειτουργίες που θα προκαλούσαν με τις αποφάσεις» δήλωσε στην «Π» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου.

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ - pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου