Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Υπουργείο Υγείας: Άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να μην απολυθούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι



Επείγουσα εγκύκλιο προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία απόλυση επικουρικού γιατρού ή λοιπού προσωπικού, απέστειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Newsbomb.gr

Περίπου 2.900 επικουρικοί γιατροί και 1.000 εργαζόμενοι απειλούνται με άμεση απόλυση λόγω της δημοσιοποίησης του σκεπτικού των σχετικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην εγκύκλιο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, τονίζουν ότι επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίουκαι υπηρετεί στα νοσοκομεία και τους λοιπούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, εποπτείας του υπουργείου.

«Κατόπιν αυτού, καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει, ακόμα και εάν συνεπεία παρατάσεων, η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες. Περαιτέρω, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται και γίνεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής» αναφέρει η εγκύκλιος.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους επικουρικούς γιατρούς, για τους οποίους το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι: «όταν κοινοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα αντιμετωπιστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με κάθε νόμιμο τρόπο».

3 σχόλια:

  1. 4 συμβεβλημένοι ιατροί το πολύ 8000€ τον μήνα κόστος!Μια κτηνιατρική τσαντιρογυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ!) ανειδικευτα γεροντια από τον Καύκασο .......25500€!!! Ασφαλισμένοι πάρτε ΤΩΡΑ τηλέφωνο τον ΕΦΚΑ για να ζητήσετε τις εισφορές σας πίσω πριν οι ΣΥΡΙΖΑκριδες εξαφανίσουν ακόμη και τα συρτάρια των ταμείων!

    Ο μόνος λόγος που έχει ενοχλήσει το σχόλιο κ. Μαστοράκου , είναι επειδή δείχνει ΄πόσο ψεύτες είναι στον χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ όταν μας λένε για την Ελλάδα που χρεοκόπησε ! Πρέπει να το αναρτάτε μέχρι να γίνει συνείδηση όλων ότι μας κοροιδεύουν από το Υπουργείο! Μην δίνετε σημασία σε χαφιέδες του ΥΠΥΓ ,δήθεν γιατρούς ! Ούτε υβριστικό είναι και αν τολμούν ας το διαψεύσουν, με ......επιχειρήματα όμως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ωραία που τα λύνετε τα θέματα!! Δημιουργείτε πρώτα μια ωραία αναμπουμπούλα για να φοβίζετε τον κόσμο και μετά ως δια μαγείας με μία εγκύκλιο κάνετε τους καλούς, μαζεύετε ψηφαλάκια και όλα καλά.Μην ανησυχείτε παιδιά, όλοι στις Θέσεις σας θα μείνετε. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο νόμιμος τρόπος είναι ο ήδη υπάρχων νόμος,που λέει όταν λήγει μιά σύμβαση ορισμένου χρόνου...λήγει.
    Αν μόλις λήγει..φτιάχνουμε άλλο νόμο να μην λήγει..αυτό λέγεται Ελλάς το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή