Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ: Ποιοι διοικητές Νοσοκομείων απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων

Για αυταρχισμό και τρομοκρατία κατηγορούν τις διοικήσεις μεγάλων νοσοκομείων ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, καθώς όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις απαγορεύουν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να δημοσιοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Onmed.gr

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) πως τη Δευτέρα απείλησε με πειθαρχική δίωξη τον γιατρό Αντώνη Καραβά, μέλος του σωματείου των εργαζομένων στο «Ασκληπιείο».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στόχος ήταν να τον τρομοκρατήσει και να μην δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου.

Όπως σημειώνουν, η διοικήτρια «…έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο, ο συνάδελφος δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα του νοσοκομείου επειδή δεν είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής». Απείλησε, δε, πως εάν το πράξει, «θα λάβει τα μέτρα της».

Από την ΟΕΝΓΕ τονίζεται πως είναι το δεύτερο κρούσμα μέσα σε λίγες μέρες. Η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων και εκπρόσωπο των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο Ηλία Σιώρα.

Του ζήτησε εξηγήσεις επειδή έβγαλε στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι.

«Θέλουν τους εργαζόμενους χειροκροτητές της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα Yγείας. Θέλουν εργαζόμενους να λιβανίζουν το έργο της κυβέρνησης και να κουκουλώνουν τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων ώστε να βγαίνει λάδι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας. Θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και θυμωμένους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με το περιστατικό στο «Ασκληπιείο» Βούλας, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ αναφέρει πως καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές που εκτοξεύτηκαν ενάντια σε εργαζόμενους, οι οποίοι το μόνο «κακό» που θέλησαν να κάνουν ήταν η ανάδειξη των πραγματικών σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου:

«Τα νοσοκομεία βρίθουν προβλημάτων. Εάν κάποιοι θέλουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή από τους εργαζόμενους είναι πολύ γελασμένοι, είτε είναι υπουργοί είτε Περιφερειάρχες είτε διοικητές».

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τονίζει πως το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε άλλα περιστατικά επίθεσης και συκοφάντησης σε εργαζόμενους όπως πρόσφατα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Άγιος Σάββας», «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας.

«Απαιτούμε από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους διορισμένους των διοικήσεων να σταματήσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία και δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο σε όποιον εργαζόμενο απειληθεί, άμεσα ή έμμεσα, όταν αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα στον χώρο της Υγείας και αγωνίζεται για τη λύση τους. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου