Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Όλα τα αγκάθια με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκούλης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής

Health Report.gr

Μικρός αριθμός συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ανταποκρίθηκαμε στη πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς.Πολλοί από εμάς το επιλέξαμε θέλοντας να βάλουμε πλάτη στην θέσπιση επιτέλους και στην Ελλάδα ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ βασισμένου στον οικογενειακό ιατρό, προς χάρη τόσο της ειδικότητας μας, που θα αποκτούσε τη θέση που της αρμόζει και που κατέχει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας, αλλά και του πολίτη που θα απολάμβανε καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε χαμηλότερο κόστος.

Και το επιλέξαμε αποδεχούμενοι μια εκ των προτέρων γνωστή μείωση της αποζημίωσης μας ανά επίσκεψη της τάξης του 45% (από 10 ευρώ μικτά στα 5,5 ευρώ) και ένα σημαντικότατο περιορισμό των βαθμών ελευθερίας μας (επιβολή ωραρίου, συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας, ραντεβού που θα κλείνονται από call center, κλπ).

Δυστυχώς οι όποιες προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Το σχέδιο σύμβασης που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, μνημείο προχειρότητας με λάθος (;) σε κομβικής σημασίας θέμα- αν επιτρέπεται να λαμβάνουμε αμοιβή για ασθενείς της λίστας μας που μας επισκέπτονται εκτός του δεσμευμένου από τον ΕΟΠΥΥ καθημερινού τετράωρου, οι ομιχλώδεις και ελλείπεις διευκρινήσεις που δόθηκαν για το πώς θα λειτουργεί ένας οικογενειακός ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η απουσία διορθωτικών κινήσεων, που ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως και που παραπέμπονται στις καλένδες, μας αναγκάζουν να υπαναχωρήσουμε από την πρόθεση μας να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έρθει προ των ευθυνών του προς τους ασφαλισμένους του, έστω την ύστατη στιγμή- αύριο λήγει η προθεσμία για την υπογραφή των συμβάσεων όσων «πέτυχαν» στην πρόσκληση ενδιαφέροντος… Μάλιστα έχει ανακοινώσει πως στις 15 Ιουλίου λύονται οι μέχρι τώρα συμβάσεις του με Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους.

Οι πολίτες της χώρας δυστυχώς δεν θα μπορούν να βρουν γιατρό για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, καθώς άνω του 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών ήταν προγραμματισμένο να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες συμβεβλημένους, κι αυτό πριν από την παταγώδη αποτυχία των προκηρύξεων των ΤΟΜΥ, που όσο κι αν ψάχνουν γιατρούς δεν βρίσκουν…

Για να αποφευχθεί ο ορατός επερχόμενος κίνδυνος, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα μας και μάλιστα να δώσουν και τη σωστή απάντηση σε αυτά…

1) Ποια η νομική ισχύς της διευκρίνησης του ΕΟΠΥΥ (από 19/6) πως «οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί εξυπηρετούν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό τους και δεν εισπράττουν επιπλέον αμοιβή, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού (υπονοώντας πως επιτρέπεται να λαμβάνουν αμοιβή, όταν οι δικαιούχοι προσέρχονται εκτός του ωραρίου).

Με την επισήμανση των εξαιρέσεων των περιπτώσεων που τίθενται με τους όρους 4,6 και 13 των Υποχρεώσεων της ανωτέρω σύμβασης», όταν στην ίδια τη σύμβαση που καλούμαστε να υπογράψουμε αναφέρεται ρητά και μάλιστα στην υποχρέωση 13, που η διευκρίνιση εξαιρεί, πως ο συμβεβλημένος οικογενειακός ιατρός «δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή των υπηρεσιών του στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του και απαγορεύεται ρητά να ζητήσει ή να εισπράξει επιπλέον αμοιβή».

2) Τι σημαίνει «όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού» σε συνδυασμό με την υποχρέωση του που απορρέει από τη σύμβαση (υπ’ αριθμόν 13, επίσης στις εξαιρέσεις της διευκρίνησης) πως «οφείλει να εξυπηρετεί πέρα από τα προγραμματισμένα ραντεβού του και τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του».

Μήπως σημαίνει πως όποιον προσέλθει στο ιατρείο μέσα στο δηλωμένο ωράριο με οποιαδήποτε κατά τη γνώμη του έκτακτη αιτία, ο γιατρός θα είναι υποχρεωμένος να τον βλέπει δωρεάν (κάτι σαν τις τράπεζες, που όποιος μπει μέχρι να κλείσουν οι πόρτες εξυπηρετείται…);

Πως θα αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά, όταν τα ραντεβού θα είναι δεσμευμένα από τακτικά περιστατικά; Τα τακτικά περιστατικά θα καθυστερούν; Ποιος θα λύνει τις διενέξεις μεταξύ ασθενών, αλλά και μεταξύ γιατρού- ασθενούς; Γιατί δεν επιλέγεται η λύση που είχαμε προτείνει των slots στο ημερήσιο πρόγραμμα για ραντεβού που θα κλείνονται αυθημερόν από ασθενείς με έκτακτα προβλήματα;

3) Πως είναι δυνατόν κάποιος να αναμένει από τους ιατρούς που αμείβονται με ψιχία να πραγματοποιούν, με ιδία μέσα, κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς οι οποίες «δεν αποζημιώνονται με επιπλέον ποσό από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιούνται και εκτός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρείου του» (εξαίρεση υπ.αριθμ. 6 της διευκρίνησης)…

4) Τι σημαίνει «Οι ημέρες μη παροχής υπηρεσιών σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν μπορούν να ξεπερνούν τις είκοσι (20) σε ετήσια βάση»; Αυτές περιλαμβάνουν και τις επίσημες αργίες του κράτους; Γιατί δεν είναι όσες οι ημέρες άδειας όλων των εργαζόμενων; Δεν κινδυνεύουν αυτοί από burn-out; Γιατί δεν προβλέπονται και για τους ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς ημέρες επιστημονικής άδειας, όπως προβλέπονται 15 ημέρες για τους οικογενειακούς ιατρούς των ΤΟΜΥ;

5) Πως θα κλείνονται τα ραντεβού τελικά; Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΗΔΙΚΑ; Θα υπάρχει και κάποιο call center για τους μη εξοικειωμένους με τους Η/Υ (ηλικιωμένους, κ.α.). Μήπως τελικά η καλύτερη λύση θα είναι η επιστροφή στο παρελθόν… με τη δωρεάν επίσκεψη να κερδίζουν οι 16 πρώτοι που θα στήνονται μπροστά στην πόρτα του ιατρείου από τις πρώτες πρωινές ώρες;

6) Τα ραντεβού θα κλείνονται ανά 15 λεπτά, όπως και στις ΤΟΜΥ ή θα υπάρξει και σε αυτό το τομέα κάποια ευχάριστη έκπληξη;

7) Ποιος θα απαντά τα δεκάδες τηλεφωνήματα των ασφαλισμένων… Φυσικά το budget δεν επαρκεί για γραμματειακή ή νοσηλευτική υποστήριξη…
Αν οι σωστές απαντήσεις στα ερωτηματικά αυτά που βασανίζουν τους γιατρούς δεν έρθουν και δεν θα έρθουν όπως φαίνεται μέχρι και αύριο, είμαστε υποχρεωμένοι, για να διασώσουμε την αξιοπρέπεια μας και με το αίσθημα της ευθύνης μας προς τους ασθενείς μας να βαρύνει, να αρνηθούμε την υπογραφή των συμβάσεων και να την παραπέμψουμε και εμείς στα καλένδες, όταν και αν έρθουν βελτιώσεις στους όρους.

25 σχόλια:

  1. Την αξιοπρέπεια σου αγαπητέ μου την έχασες από την στιγμή που έκανες αίτηση.Ηταν ηλίου φαεινότερον ότι ήταν συνθήκες γαλέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι να σου πούμε και εσένα... Διαφήμιση της βλακείας σου και του πολέμου που κάνεις στους συναδέλφους κάνεις τώρα; Μνημείο αντισυναδελφικότητας είσαι... Πρέπει να ντρέπεσαι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη δική μου εμπειρία ,που πρό ετών εργάσθηκα ως οικογενειακός ιατρός σε αστική περιοχή της Αθήνας, με σύμβαση στο τότε ΙΚΑ και από τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ τώρα,βλέπω πολύ μικρές διαφορές. Τώρα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικός φάκελος.Τότε γράφαμε στο βιβλιάριο τη διάγνωση τα φάρμακα κλπ. Η παραπομπή σε είδικούς γιατρούς γινόταν με έγγραφη γνωμάτευση,αλλά στο υποκατάστημα που ανήκε ο ασθενής,μπορούσε να πάει να εξετασθεί σε ειδικό και χωρίς γνωμάτευση.
    Υπήρχε ωράριο και μάλιστα διακεκομμένο 5/ωρο. Κάποιες ωρες πρωί και κάποιες απόγευμα.(Αυτή ήταν η αιτία που σταμάτησα να εργάζομαι μετά από 2 χρόνια.)
    Οι ασθενείς που ήταν εγγεγραμμένοι,από πληθυσμό 6-7000 ατόμων, ερχόντουσαν στο ωράριο χωρίς ραντεβού. Ηξεραν το ωράριο ως ωράριο ,εργασίας του γιατρού δωρεάν. Πέραν του ωραρίου δεν έμεναν,ακόμη και αν είχαν προσέλθει εντός αυτού. Και έλεγαν δεν θα προλάβει να με δεί ο γιατρός, θα έλθω άλλη μέρα. Υπ 'όψιν οτι όλοι ήταν κάτοικοι της γειτονιάς. Κάθε φορά που τελείωνα με έναν ασθενή, έβγαινα και εγώ στο σαλόνι και ρωτούσα αν υπάρχει κάποιος με σοβαρό,ή επείγον πρόβλημα ώστε να προηγηθεί. Αυτό ήταν που εκπαίδευσε τους ασθενείς,ώστε όχι μόνο να δίνουν τη σειρά τους ,αλλά και πολλές φορές να χτυπούν τη πόρτα του εξεταστηρίου και να προωθούν οι ίδιοι κάποιο σοβαρό περιστατικό.πχ έμφραγμα μυοκαρδίου,βλέποντας την όψη του πάσχοντος. Μετά το ωράριο όποιος ήθελε ζητούσε ο ίδιος να εξετασθεί επι πληρωμή. Ολα εξαρτώνται από τη καλή συμπεριφορά του γιατρού.Ποτέ δεν υπήρχαν φασαρίες. Οι ασθενείς αυτορρυθμίζονταν μόνοι τους.
    Γιά τις κατ οίκον επισκέψεις η σύμβαση έλεγε οτι κατά τις 2 πρώτες ώρες του ωραρίου,θα μπορούσε ασθενής,να τηλεφωνήσει και να ζητήσει επίσκεψη οίκοι. Σπάνια είχε συμβεί. Γιά κάποια κατάκοιτα άτομα έιχε έλθει ο συγγενής στο ιατρείο και μου ανέφερε την κατάσταση. Πήγαινα κατόπιν ραντεβού στο σπίτι, εκτός ωραρίου, για να διαπιστώσω τι ακριβώς συμβαίνει. Αφορούσε κυρίως πολύ σοβαρά περιστατικά τελευταίου σταδίου. Ηταν ελάχιστα.
    Νομίζω οτι χωρίς ραντεβού θα είναι πολύ καλύτερα. Τα χρόνια περιστατικά άλλων ειδικοτήτων πχ καρδιολογικά, νεφρολογικά,θα έχουν πάρει παραπεμπτικό και θα παρακολουθούνται από τον είδικό. Τα άλλα που δεν θέλουν συχνή παρακολούθηση,παρά κάποιο φάρμακο, θα παίρνουν συνταγή 3/μηνη ή 6/μηνη.
    Είναι στον τρόπο εργασίας του γιατρού να ξεκαθαρίσει τα περιστατικά και θα δεί οτι θα υπάρχουν μέρες που θα έχει μεγάλη ευχέρεια χρόνου. Ο ασθενής πρέπει να εξετασθεί σωστά στην αρχή,να γίνει η διάγνωση, η θεραπεία κλπ. Αλλά θα υπάρχουν πολλά περιστατικά διαγνωσμένα ήδη,που θα είναι μόνο για παρακολούθηση. Χρείάζεται σωστό γιατρό η όλη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΙΛΩΤΑ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
      ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΦΚΑ , ΑΛΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ(ΕΟΠΥΥ), ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ..ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι χρειάζεται σωστό γιατρό 10.59! Το......βρήκες! Με 11000 ασφαλισμένους αγαπητέ μου θα είσαι όπως η ανυπεράσπιστη Ευρώπη μπροστά στις ......ορδές των Ούννων! Αν τυχόν είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι το ΑΔΥΝΑΤΟΝ της υπόθεσης!Αν τυχόν όχι που είναι το πιθανότερον δεν έχει νόημα να χάνω τον καιρό μου!Ίσως και να νομίζεις ότι μπορεί κάποιος να συνταγογραφεί (ηλεκτρονικά και με 1000 παράλογους κόφτες και ICD!!!), να εξετάζει , να κάνει ηλεκτρονικό φάκελο , να κάνει προληπτική ιατρική κλπ κλπ κλπ !Αλλά μάλλον πολύ ......NBA βλέπεις !

      Διαγραφή
    3. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ

      https://www.youtube.com/watch?v=e0jGZtGYSlI

      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !

      Διαγραφή
    4. Αχ πόσο ωραία και πόσο ...σοσιαλιστικά είναι άλα αυτά. Κλαίω από συγκίνηση!!! Τρέχω να προλάβω...

      Διαγραφή
    5. Κι 8λα αυτά με 600 καθαρά το πολύ...! (1880-500 έξοδα -Εφορία - ΕΦΚΑ)... Μνημείο troll ανοησίας είσαι... Δεν έρχεσαι καλύτερα να μου καθαρίζεις σκάλες...; Για τόσο μετράς τη δουλειά σου...!

      Διαγραφή
    6. 7:47 μ.μ.Απάντησέ μου ειδικέ παθολόγε ,που γράφεις οτι είναι άκυρη η σύγκριση, γιατί είναι άλλος ο ΕΦΚΑ κλπ,όταν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί πληρώνονται με 2000 ευρώ το μήνα τι εφορία έχουν; Τι άλλο ταμείο έχουν,και από που προβλέπεται άλλη νόμιμη αμοιβή,που δεν θέλουν να τους κοπεί και να λήξει η σύμβαση,αλλά αντιθέτως θέλουν να την πάρουν όλοι;
      Μήπως έπρεπε να σταματήσεις στο ότι χρειάζεται σωστό είλωτα;
      Μπορεί, γιατί μέχρι τώρα οι συμβεβλημένοι γράφανε 200 συνταγές με 10/κακια μαύρα,πληρωνόντουσαν 2000 ευρώ και έβγαινε μιά χαρά η εφορία το εφκα κλπ
      Τώρα σας είπανε τα 2000 ευρώ να τα δουλεύετε. Ετσι απλά.

      Διαγραφή
  4. ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ....ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ 24 ΩΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΝ ΜΕΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ. ΑΜΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΟΙΚΟΝ. ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΞΩ??? ΛΙΓΗ ΔΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΛΑΡΑ. ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΣΤΕ. ΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ 4 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ?????ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΕΡΟ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον έχεις......χιούμορ!

      Διαγραφή
    2. μας αποστομωσες......αλλα τετοια περιθαλψη σου πρεπει

      Διαγραφή
    3. Καλά τι πίνεις...; Στα μαθηματικά σκράπας ήσουνα...;

      Διαγραφή
  5. ΤΡΕΞΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΤΕ. ΑΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΛΑΤΗ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΔΟΝ ΚΙΓΧΟΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ (ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΚΑΤΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ) ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη συνάδελφε , δεν ξέρω ποιον αντιπροσωπεύεις ( εύχομαι κανέναν εκτός από τον εαυτό σου και πάντως σίγουρα όχι εμένα) αλλά να γράφεις κείμενο απολογίας μετά από τις "σοβαρές" διευκρινήσεις του κου Τάκη είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητο . Πραγματικά στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να ρίχνουν τρελά γέλια που κάνουν τα πάντα για να μην συμβληθούμε και κάποιοι σαν εσένα το σκεφτονται και το ξανασκεφτονται - σε λαμογιάρικη βάση πάντα! Πραγματικά δεν θέλω και δεν πρέπει να μας αντιπροσωπεύουν με τέτοιο τρόπο.
    Μπελέζος Θεόδωρος
    Γενικός Ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ουτε ο κυριος 10:59 ειναι γιατρος ουτε φυσικα και αυτος των 12:30.θα προτεινα να αποκλειονται απο το Blog τετοιες εξοφθαλμες προσπαθειες χειραγωγησης! το συμπερασμα ειναι ενα: τα οικονομικα ενος ιατρειου δεν βγαινουν με αυτες τις συμβασεις! οτι αλλο και να λεγεται προερχεται απο ανθρωπους που δεν εχουν ιατρειο!θα ηθελα ωστοσο να ευχαριστησω τον κυριο 12:30 για την μεγαλοψυχια του που προβλεπει και κανα τυχερο!!ειναι θλιβερο οτι υπαρχει κοσμος ( ασφαλως χαμηλου μορφωτικου επειπεδου και με ισχυρη δοση ζηλιας) που πιστευει οτι ενας γιατρος αξιζει μεχρι εκει!ντροπη επιτελους !!σε τι τοπο αναξιοκρατιας ζουμε και προσπαθουμε να δουλεψουμε!ντροπη και στον εκπροπωπο των γενικων γιατρων που εσπευσε να συμβληθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι συναδελφε 10.37 αλλα κατηγορουν αυτοι οι χαφιεδες εμενα επειδη ανεβαζω το σχολιο για τις 8000 και 25500€ που τους ξεσκεπαζει ! Να ποιοι πρεπει να κοπουν !

      Διαγραφή
    2. Εχετε μπερδέψει πολύ τα πράγματα. Πριν απο τον ΕΟΠΥΥ, υπήρχαν ένα πλήθος άλλων ταμείων. Ο γιατρός που εργαζόταν στο ΙΚΑ, μετά το ωράριό του έκανε ελεύθερο επάγγελμα με αμοιβή. Αρα δεν ήταν κάνα τυχερό. Ηταν κανονική νόμιμη αμοιβή,από ασθενείς και άλλων ταμείων και του ίδιου του ΙΚΑ ,που ήθελαν να εξετασθούν ιδιωτικά γιατί δεν τους βόλευαν οι ώρες, γιατί έιχαν χρήματα και νόμιζαν οτι θα είναι καλύτερα κλπ κλπ.
      Εκείνο που μετράει είναι αν έχεις ανάγκη και διάθεση να εργασθείς ως γιατρός.
      Οσοι έχουν τώρα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και κλαίνε και οδύρονται γιατί θα τους κοπεί,γιατί κλαίνε;;
      Γιάτί,από την πολλή αξιοπρέπεια που είχαν ήταν συμπληρωμένοι από τη δεύτερη μέρα.
      Γιατί είχαν οχι κάνα τυχερό,αλλά πολλά 10/ρικάκια μαύρα ως σκέτοι συνταγογράφοι.
      Γιατί τώρα πιάσανε το κεφάλι τους με τα δυό τους χέρια γιατί θα είναι υποχρεωμένοι να γράφουν ηλεκτρονικά τις διαγνώσεις τους και να τις διαβάζουν οι νοσοκομειακοί να γελάνε.
      Γιατί με τα 2000 ευρώπουλα το μήνα τι ΕΦΚΑ και τι εφορία πλήρωναν; Πως δηλαδή έβγαινε η επιχείρηση ιατρείο;;
      Αρα οι όλο αξιοπρέπεια ,τώρα σκέπτονται ,με το κεφάλι στά δυό χέρια μέσα,οτι τώρα για 4 ώρες την ημέρα δεν θα έχει 10/ρικάκια μαύρα. Γιά 4 ώρες την ημέρα θα πρέπει να εξετάζει τον ασθενή μήπως και βρεί τι έχει, για να γράψει και στο φάκελο,που θα τα διάβάζουν μετά κι'άλλοι,ενώ μέχρι τώρα του έλεγε ότι ήθελε και δεν το μάθαινε άλλος κανένας.
      Γιατί μάθανε να γράφουν άπειρες εξετάσεις,να τους βγεί η διάγνωση τυχαία και να στέλνουν τον ασθενή σε όλους τους άλλους φίλους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων,χωρίς να το μαθαίνει κανένας. Τώρα θα πρέπει να γράφουν ηλεκτρονικό παραπεμπτικό,να το μαθαίνουν όλοι.
      Κύριοι συνάδελφοι λυπάμαι πολύ αλλά αν μπορείτε να εργασθείτε σωστά έχει καλώς. Διαφορετικά να κάνετε την ιατρική που νομίζετε,χωρίς την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί κόπτεσθε; Τι σας απασχολεί και βρίζετε και χαλάσατε το κόσμο;;
      Να αφήσετε το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ να κόψει το λαιμό του. Να φτιάξει δημόσιες δομές να βρεί γιατρούς απο αυτούς που κλαίνε μήπως απολυθούν από επικουρικούς, να τους πάρει εκεί να κάνει τη δουλειά του.
      Οσο για τους ασφαλισμένους να μην πείτε τίποτα ,δεν το δικαιούσθε μετά από τόσα κόλπα ως συμβεβλημένοι.

      Διαγραφή
    3. Είναι λογικο και δημοκρατικο να αποκλείονται καποιοι που εχουν διαφορετικη γνωμη από την ελιτ των επαγγελματιων συνταγογραφων?Κοιταξτε να κανετε αιτηση γιατι απκα δεν εχετε κανενα μελλον .Πρωτα ο ασθενης και μετα τα τυχερα σας

      Διαγραφή
    4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 10.34
      1]ΑΣΕ ΤΟ ΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ[συγγνωμη για την εκφραση]π@π@ΡΙΕς.
      2]ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;
      Ο ΕΟΠΥΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η/ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΑΝΦΕΡΕΙΣ.
      4]ΘΕΩΡΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΑΛΛΑ 24 ΟΤΑΝ ΟΚΑΘΕ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ.
      5]ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.
      ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ[γιατι ο κοσμος θα σας πεταει αυγα]ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΖΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.
      ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ Μ@Κ@ΚΙΕΣ ΔΙΩΞΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΚΑΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΠΑΛΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ.
      ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ....

      Διαγραφή
    5. Όσοι θέλετε υπογράψτε. Θα έχετε την αμέριστη συμπόνια μας οπως όλοι οι συνανθρωποι μας με χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης.

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συμβαση αποτελει τον...φερετσε πισω απο τον οποιο κρυβεται οοολη η συνταγογραφηση,οοοολων των παθησεων,οοοολων των εταιρειων(γεγονος που δινει την δυνατοτητα στον συνταγογραφο να κανει παιχνιδι με τις πιο ανταποδοτικες!),καθως και οοοολα τα παραπεμπτικα προς ΔΚ,και η γκρινια για τα αγκαθια ειναι ο...φερετσες του φερετσε,εκτος και αν διεκδικουμε παγκοσμια πρωτοτυπια να βαζει καποιος με τετοιο ζηλο τα συμφεροντα του ασθενους πιο πανω απο τα δικα του και των παιδιων του σε καιρους ισχνων αγελαδων.Αλλοιως,προσωπικα τουλαχιστον,δεν μπορω να κατανοησω γιατι συνεχιζουν να διαπραγματευονται το ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.Το μονο σιγουρο ειναι οτι σβηνοντας απο τον χαρτη ολους τους αλλους ειδικους,χαριζουν στο υπουργειο την εξοικονομηση των επισκεψεων,για να παρουσιαστει προς τους δανειστες ως εργο και επιπλεον να βρεθουν πολλοι εξειδικευμενοι γιατροι ως φτηνα εργατικα χερια για ξενους επενδυτες.ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΠΡΟΔΕΚΤΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρατηρω τον εντονο εκνευρισμό των πληρωμενων κονδυλοφορων η απλα πορωμενων χαφιεδων που μπαινουν εδω για να δημιουργησουν μπαχαλο και εντυπωσεις και βεβαιωνομαι οτι πολυ καλως γυρισαν ολοι την πλατη τους σε αυτο το καταπτυστο κειμενο που ονομασαν συμβαση.Συνεχιστε το εργο σας αλλα να ξερετε οτι σας πηραμε χαμπαρι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή