Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Έξι επικουρικοί γιατροί «σώζουν» τα Τμήματα ΩΡΛ των 3 νοσοκομείων Παίδων του λεκανοπεδίου

Onmed.gr

Στην άμεση λύση των προσλήψεων επικουρικών γιατρών προχωρά η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι ΩΡΛ κλινικές του νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Παίδων Πεντέλης, αλλά και να μην επηρεαστεί αρνητικά η αντίστοιχη κλινική του «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Το πρόβλημα προέκυψε από την επικείμενη συνταξιοδότηση των 4 από τους 5 μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ του Παίδων «Η Αγία Σοφία». Για να μην μπει «λουκέτο» στην κλινική, αρχικά είχε προκριθεί η λύση της μεταφοράς δύο γιατρών από το Παίδων Πεντέλης. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και τις εφημερίες και του δεύτερου νοσοκομείου. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην 1η ΥΠΕ, απορρίφθηκε η «λύση» της προσωρινής μεταφοράς γιατρών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διοικήτρια και ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, οι τρεις διευθυντές των ΩΡΛ κλινικών των νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και «Πεντέλης», καθώς και οι διοικητές των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τελικά, αποφασίστηκε να προσληφθούν 4 επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», 1 επικουρικός γιατρός στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» και 1 επικουρικός γιατρός στο Νοσοκομείο «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Επίσης, για την κάλυψη των αναγκών εφημερίας του λεκανοπεδίου, θα υπάρχει συνεργασία των τριών κλινικών μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές ΩΡΛ.

Τέλος, μέσα στο καλοκαίρι θα προκηρυχθούν κατά προτεραιότητα θέσεις μόνιμων γιατρών ΩΡΛ και στα τρία νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου