Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η Αχαΐα χάνει 30 νοσοκομειακούς γιατρούς

Αδειάζουν από γιατρούς νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ καθώς λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών. Λόγο για «εμπαιγμό και παραπλάνηση» των γιατρών κάνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας, καθώς 30 επικουρικοί γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυσή τους. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι επικουρικοί νοσηλευτές, τεχνολόγοι, διοικητικοί και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Tης Μαρίνας Ριζογιάννη - pelop.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και επείγουσες ανάγκες στο δημόσιο σύστημα υγείας, έρχονται αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη απειλή. «Το κείμενο της απόφασης του Κλιμακίου προληπτικού Ελέγχου δαπανών του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε στις 12/12/2017 είναι κόλαφος για τους συναδέλφους επικουρικούς. Η απόφαση είναι σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, όπως άλλωστε έγκαιρα προειδοποιούσε η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο» αναφέρει η Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.

Συγκεκριμένα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι: «Οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί μετά από παράταση προηγούμενων όμοιων καθ΄ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των 24 μηνών είναι αυτοδίκαια άκυρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου