Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Λήγουν οι συμβάσεις 50 γιατρών και 170 νοσηλευτών στις Εντατικές! Τι θα γίνει με τα κρεβάτια στις ΜΕΘ

Δευτέρα 25 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λήγουν οι συμβάσεις 50 γιατρών και 170 νοσηλευτών που διορίσθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ στις Εντατικές

Στον αέρα είναι για άλλη μια φορά πολύτιμα κρεβάτια σε εντατικές, καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν ξεκινήσει σταδιακά να λήγουν.

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr οι πρώτες συμβάσεις νοσηλευτών έληξαν πριν από λίγα 24ωρα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λήγουν και άλλες.

Πρόκειται για προσλήψεις που είχαν γίνει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να επιταχυνθεί η διαδικασία και οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου και κυρίως διετείς.

Βέβαια αυτό που προκύπτει τώρα είναι τι θα γίνει με τα πολύτιμα κρεβάτια εντατικής που σήμερα στελεχώνουν οι 50 γιατροί και οι 170 εξειδικευμένοι νοσηλευτές και αν θα υπάρξει κενό μέχρι να επαναπροσληφθούν ή να διορισθούν νέοι εργαζόμενοι.

Και όλα αυτά τη ώρα που δεκάδες κρεβάτια παραμένουν κλειστά την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δείτε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία: «Δείτε πόσα κρεβάτια εντατικής λείπουν από το ΕΣΥ! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Ήδη πάντως οι νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του Σωματείου τους, εδώ και καιρό αναζητούν απαντήσεις, χωρίς βέβαια μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνισθεί το τοπίο από τους αρμόδιους.

Ο κλάδος είναι όμως σε απόγνωση καθώς θα χαθούν τόσες θέσεις εργασίας ενώ είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσουν τα κρεβάτια εντατικής μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) Αρης Δάγλας επιβεβαιώνει στο HealthReport.gr: «Πράγματι λήγουν οι συμβάσεις τόσο των νοσηλευτών όσο και των γιατρών και είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα κρεβάτια της εντατικής«.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προκηρύξει θέσεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή το προσφυγικό, άγνωστο όμως παραμένει εάν το προσωπικό αυτό αξιοποιηθεί και για τις εντατικές και αν ο χρόνος υλοποίησης της γραφειοκρατικής διαδικασίας θα κλείσει ή όχι κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου