Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Χωρίς «κεραμίδι» και γιατρούς ακόμη οι ΤΟΜΥ! Όλα τα αγκάθια

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Χωρίς κτίρια παραμένουν οι περιβόητες ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ενώ δυσεύρετοι είναι και οι γιατροί.

Εγκαταλείφθηκαν όπως φαίνεται οι προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας για την ανεύρεση αυτόνομων κτιρίων για τις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Οι πολυδιαφημισμένες Τοπικές Μονάδες Υγείας, παραμένουν χωρίς δικά τους κτίρια αφού εδώ και καιρό έχουν …εισβάλει στα κτίρια των Κέντρων Υγείας, άγνωστο βέβαια με ποιο σκοπό τη στιγμή μάλιστα που καλούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να καλύψουν τις ανάγκες των ΤΟΜΥ. Δείτε ΕΔΩ την αναγκαστική μετακίνηση: «Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος»

Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιμένει στη δημιουργία των …άστεγων ΤΟΜΥ, δεδομένου ότι για να εκταμιευθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, πρέπει να παρουσιασθεί έργο.
Και χωρίς γιατρούς

Από την άλλη άγνωστο παραμένει πως θα λειτουργήσουν τελικά όταν οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη. Οι ελπίδες προς ώρας εστιάζονται στη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί δεδομένου ότι η σύμβαση είναι διετής με την προσδοκία να ανανεωθεί για άλλα δύο χρόνια. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Νέα προκήρυξη για τους γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι προϋποθέσεις»

Ωστόσο ένα από τα βασικά αγκάθια είναι και το γεγονός ότι οι γιατροί των ΤΟΜΥ,που μπορεί να είναι και γιατροί από τα Κέντρα Υγείας τα οποία μάλιστα μπορεί και να εφημερεύουν κιόλας, θα πρέπει να πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις ωςοικογενειακοί γιατροί. Άγνωστο βέβαια πως, με τι εξοπλισμό και τι μέσο μετακίνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), μιλούν για Κέντρα Υγείας υπό κατάρρευση χωρίς γιατρούς και υποδομές.


Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχισθούν τα εγκαίνια στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, δεδομένου ότι θα πρέπει να αυξηθούν μέχρι το τέλος του χρόνουκαι να διαθέτουν οικογενειακούς γιατρούς για να εγγραφούν όλοι οι Έλληνες έως το τέλος του χρόνου, όπως είναι και οι δεσμεύσεις μας στην τρόικα.

7 σχόλια:

  1. Τα ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτούν τεμπελχαναδες κρατικών δομών! Με κάποιο κόλπο ξεγέλασαν τους κουτοΦραγκους όπως κάποτε ο Χατζηγάκης! Όταν το αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα ως το τελευταίο σεντ οπωςκαι με τον Χατζηγάκη! Και όπως κυνηγούσαν τους αγρότες και δέσμευαν τους λογαριασμούς τους λογαριασμούς τους έτσι θα κυνηγούν τους ανειδίκευτους καφκασιους γέροντες που μάζεψαν στις γυφΤΟΜΥ!Θυμηθείτε με......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ

      Διαγραφή
  2. 4 συμβεβλημένοι ιατροί στοιχίζουν το πολύ 8000€ τον μήνα! Μια κτηνιατρική τσαντιροβοθρογυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ!) ανειδικευτα Καυκάσια γεροντια ......25500€! Ασφαλισμένος πάρτε τώρα τηλέφωνο τον ΕΦΚΑ να ζητήσετε τις εισφορές σας πίσω πριν οι ΣΥΡΙΖΑκριδες πέσουν πάνω τους και φάνε ακόμη και τα συρτάρια των γραφείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν όμως χιλιάδες ΣΥΡΙΖοκηφηνες ετοιμουςβπου ......τροχιζουν τα δόντια......με σιαλορροια ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια εκείνη η ρητρα βιωσιμότητας του κ@λου που ανέφερε ο υποδικος Βαρδάρομπας τι έγινε? Ξεχάστηκε κιόλας? Τους σφύριξαν οι νομικοί τους σύμβουλοι ότι λένε λαμακες? Αυτά για να τα δουν τα ρωσοποντια κορόιδα που έτρεξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ο 10.18 και προκαλώ τον αληταρά που παριστάνει τον αλληλέγγυο στον αγώνα μας ......γιατρό να μου τι λάθος βρίσκει στο σχόλιό μου!Κ. Μαστοράκου δεν θέλει λογοκρισία ο άνθρωπος! Απλά να μην φαίνεται πόσο στοιχίζει το ένα και πόσο το άλλο σύστημα! Πολλά ......ζητάει? Σας φαίνεται καθόλου ......χαφιές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ 7:46 μ.μ. που κάνεις τους λογαριασμούς,τι κοστίζει το ένα και τι το άλλο,τι άλλη δουλειά κάνεις;
      Μέχρι τώρα γράφεις χαζομάρες και ζητάς και να λογοκριθεί ο άλλος που σου έγραψε να σταματήσεις επιτέλους.
      Αν οι 4 συμβεβλήμένοι κοστίζουν 8000 για να κοροϊδεύουν το κόσμο ως συμπληρωμένοι,γράφοντας συνταγές στα ίδια ΑΜΚΑ, όλο το χρόνο, οι άλλοι που θα έξετάζουν 4 ώρες κάθε μέρα και θα βγάζουν διαγνώσεις και θα φτιάχνουν φακέλους και θα αποφασίζουν που θα παραπέμψουν τον ασθενή ηλεκτρονικά,που θα δίνουν θεραπείες,άδειες,κλπ κλπ αξίζει να κοστίζουν περισσότερα.
      Σας έτσουξε ,σας χάλασε το στομάχι. Αντε μέσα τώρα να διαβάσεις λίγη ιατρική,γιατί ,το πάρτυ,με τους συμβεβλημένους πρέπει να λήξει. Και θα λήξει.

      Διαγραφή