Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Τι δείχνει το «κοντέρ» των χρεών προς τις Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για φαρμακευτικές εταιρείες
Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται τουλάχιστον μια πτυχή στο χώρο του Φαρμάκου. Την ώρα που το clawback αναμένεται να «κατακτήσει νέες κορφές» το 2018, βαρύνοντας, σε συνδυασμό με το rebate, τους προϋπολογισμούς, το δημόσιο προσπαθεί να δείξει «το καλό του πρόσωπο», αποπληρώνοντας με σταθερό ρυθμό τα χρέη του προς τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προέβη και εφέτος στην συγκέντρωση και καταγραφή όλων των στοιχείων που αφορούν στις εκκρεμείς απαιτήσεις των εταιρειών -μέλων του, για τιμολόγια που εκδόθηκαν για όλο το 2017, αλλά και έως τις 30.4.2018. Συγκριτικά με το 2016, το οποίο είχε κλείσε με συσσωρευμένα χρέη 911 εκατ. ευρώ, το 2017 έκλεισε με τις εκκρεμούσες οφειλές από ΕΟΠΥΥ, ΕΣΥ και Στρατιωτικά Νοσοκομεία να ανέρχονται σε 188,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus.


Βέβαια, τους πρώτους 4 μήνες του 2018 οι φαρμακευτικές εταιρίες είδαν και πάλι τις οφειλές από το δημόσιο να συσσωρεύονται στα 456,2 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε τα 3,9 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν από οφειλές έως τις 31/12/2015 και τα 2,7 εκατ. ευρώ οφειλές του 2016 τότε τα συγκεντρωτικά χρέη ανέρχονται σε 651,3 εκατ. ευρώ, 311,1 εκατ. ευρώ από ΕΟΠΥΥ και 340,2 εκατ. ευρώ από νοσοκομεία.

Τα υπόλοιπα του 2017, ωστόσο, προέρχονται κυρίως από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που ανέρχονται 134,6 εκατ. ευρώ από τα 188,5. Για το 2018 (έως τις 30/4) τα περισσότερα χρέη αφορούν στον ΕΟΠΥΥ, με 266,3 εκατ. ευρώ από τα 456,2.

Εν τω μεταξύ, εντός 30 ημερών από την ψήφιση του νόμου για τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα κατανέμει τα όρια της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και της δαπάνης για παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για το 2019. Η ρύθμιση, με την οποία το clawback παρατάθηκε έως και το 2022, προβλέπει και τον επανακαθορισμό των ορίων δαπανών βάσει της ετήσιας μεταβολής του ΑΕΠ, με τις εν λόγω δαπάνες να εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 100 εκατ. ευρώ το 2019.

23 σχόλια:

  1. Ξανθοκηφηνας: θα σας αποπληρώσω από το πορτοφόλι σας κορόιδα......αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αργόσχολος σχολιογραφός στο γνωστό του παραλήρημα.
      Ξανθοάδωνις: Ερχόμαστεεε.
      Μανωλίδου: Επιτέεεελους.

      Διαγραφή
    2. Άρπα 72 σεντς συριζοχαφιεδακο 12.12!

      Διαγραφή
    3. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΟΧΑΦΙΕ 12.12! ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Ε? ΚΑΙ Ο ΆΔΩΝΙΣ ΚΛΟΟΥΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!

      Διαγραφή
    4. Είστε τόσο άχρηστοι 12.12 που ο Ιατρικός Κόσμος είναι ένα βήμα από το να πει ζήτω ο ακαταλόγιστος Άδωνις !

      Διαγραφή
    5. Ναι ρε μάγκα μας τα πρηξες με τα σχόλιά σου.

      Στην ίδια μεριά είμαστε αλλά δεν αντεχεσαι.

      Διαγραφή
    6. Είμαι ο 12:12.

      1. Είμαι κατά του σοβιετικου συστήματος "υγείας" των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
      2. Τους Αδώνιδες και Βοριδιδες τους είδαμε τι σκ.. κάνανε. Θα ξαναρθουν να τα αποκάνουν.
      3. Το σχόλιο αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον ψυχοπαθή που γράφει 7 στα 10 σχόλια του blog. Το ένα μετά το άλλο, με τα Ξανθοκηφήνας κλπ. (+ μια βλακεια για κάτι 25500€ που την κάνει copy paste σε καθε post)

      Αυτά που επιτυγχάνει είναι:

      - Βρωμίζει το blog με αηδίες που κανείς δεν διαβάζει.
      - Σοβαρά σχόλια από σωστούς συναδέλφους χάνονται μέσα στο παραλήρημα του.
      - Δημιουργεί ασχημες εντυπώσεις σε τρίτους που διαβάζουν το MEDISPIN
      - Είναι ο ορισμός του TROLL. Σε προηγούμενη ανάρτηση στα 25 σχόλια μέτρησα 17 δικά του.
      Όλα ασυνάρτητοι, επαναλαμβανόμενοι χλευασμοί ενός παρανοικού ατόμου με ...χαχαχαχα... και ύβρεις παλιόπαιδου του νηπιαγωγείου.

      Αν ο ίδιος τα θεωρεί, στη φαντασία του, ως "σάτυρα" ή νομίζει ότι βοηθάει με τα κακαρίσματά του τον σκοπό μας (την απόσυρση του συστήματος, και το δικαίωμα των γιατρών στην αξιοπρέπεια) χρήζει άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας.

      Κα Μαστοράκου δεν θέλω να φιμωθεί κανείς αλλά εδώ πρόκειται για ΤΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ ενός ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ατόμου και ίσως ως Συντονίστρια πρέπει κάπως να τον περιορίσετε.

      Όπως λένε... Don't Feed the Troll.

      Διαγραφή
    7. 11.53= 12.12 ! Τα υπόλοιπα είναι περιττά !

      Διαγραφή
    8. Καρανικας: 11.53 περνά μετά από το λογιστηριο

      Διαγραφή
    9. 3:55 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    10. Βρε ανόητε 12.12 πες που βλέπεις το λάθος στα 25500 ευρώ ΗΛΙΘΙΕ ! Σε προκαλώ ανοικτά! Πείτε του κ.Μαστοράκου να μας εξηγήσει γιατί τον ενοχλεί τόσο η αλήθεια ? 25500 δεν υπολογίστηκε το κόστος της γυφΤΟΜΥ? 4 γιατρούς δεν έχει? Το πολύ ? 4 συμβεβλημένοι δεν στοιχίζουν .....8000 το πολύ ? Τι δεν σου άρεσε εγκάθετε του Υπουργείου που είσαι ......κατά του Σοβιετικού Συστήματος? Διόρθωσέ με ή Βούλωσέ το!

      Διαγραφή
    11. Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ Ο 12.12 ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3.55 ΕΙΝΑΙ ......ΓΙΑΤΡΟΣ , ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ .....ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΓΥΦΤΟΜΥΣΥΣΤΗΜΑ ! ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ! ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ......ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΜΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;

      Διαγραφή
    12. Υπάρχει γιατρός που δεν συμφωνεί με το πολύ ορθό σχόλιο που συγκρίνει τις 8000 των συμβεβλημένων με τις 25500 ευρώ των κτηνιατρικών ΤΟΜΥ ; Πας καλα 12.12 ; Είσαι γιατρός ; Σε άλλο σχόλιο σε πείραζε που άλλος συνάδελφος γελούσε με τους 850 ότι νάναι ΟΙ που θα καλύψουν και καλά 8 εκατομμύρια αστικού πληθυσμου και ονόμαζες το σχόλιο χλευαστικό όπως ήταν και ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ διότι τι άλλο πέρα από χλεύη μπορεί να αξίζουν αυτοί οι καταφανώς ψευδείς και παραπειστικοί ισχυρισμοί του υπουργείου ; Σε ενοχλεί η προτροπή να ζητήσουν οι ασφαλισμένοι τα λεφτά που δίνουν από το υστέρημά τους στον ΕΦΚΑ για να εκτοξευτούν οι δαπάνες από 8000 σε 25500 ανά τετράδα γιατρών; Γιατί έχεις εσύ να αντιπαραθέσεις κάτι στην ΟΡΘΟΤΑΤΗ σύγκριση του συναδέλφου ; Ή μήπως τελικά οι αλήθειες χάλασαν την προπαγάνδα σας και μια και δεν μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε ως συριζοχαφιέδες παριστάνεις τον (αναίτια!) ενοχλημένο γιατρό; Κ. Μαστοράκου αγνοήστε τον χαφιέ 12.12 και αναρτάτε όλα τα σχόλια που ξεσκεπάζουν την αλητεία των χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ !Εδώ βγάζετε αυτούς που μας βρίζουν επί ......αμοιβή!

      Διαγραφή
    13. Εσάς γιατρέ μου 12.12 σε τι ακριβώς σας πείραξε το σχόλιο για τις 25500 και που βλέπετε την βλακεία ακριβώς ; Ρωτάω για να καταλάβω και εγώ γιατί πολύ λογικό μου φαίνεται!

      Διαγραφή
    14. Εγώ πάλι 12.12 βλέπω πως μόνο σε αυτό το άρθρο έκανες τρία σχόλια το ένα πιο παράλογο από το άλλο!

      Διαγραφή
    15. Αν δεν σου αρέσει το medispin 12.12' υπάρχει και ο left.gr !

      Διαγραφή
    16. Αυτο που καταλαβαινω εγω συριζοτρολ 12.12 ειναι πως πολυ σε ποναει πως αναδεικνυεται οτι το αστειο σας συστημα σπαταλαει τα λεφτα των ασφαλισμενων!Απλα δεν εχεις τα κοτσια να το πεις ανοικτα!Αλλιως τι σε πειραζει που το βαζει ο συναδελφος;Μπραβο του!

      Διαγραφή
    17. Κ.Μαστορακου, τεινω να συμφωνησω με τον 12.12!Σιγουρα καποιος αθλιος γραφει ολα αυτα σχολια για τα τζιμανια του υπουργειου και του ΜπαταχτσιμΟΠΥΥ! Δεν εξηγειται αλλιως! Ποιος αλλωστε θα μπορουσε να γραψει κακη κουνεντα για αυτους;Μονο ενας .....ψυχοπαθης!Αφου οι γιατροι τους αγαπουν! Οι ΙΣ τους ερωτευτηκαν,οι Επαγγελματικες Ενωσεις τους λατρευουν,ο ΠΙΣ τους αποθεωνει! Προφανως καποιο σκοτεινο κεντρο στο κεφαλι του 12.12.....

      Διαγραφή
  2. Μην ξεχνάμε οτι αυτοί ησαν του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:09 π.μ. = 8:23 π.μ. = 9:16 μ.μ. = 9:19 μ.μ. = 11:01 μ.μ. = αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα = ο γνωστός αργόσχολος ψυχοπαθής.

    Τα υπόλοιπα είναι περιττά !

    Ο 12:12 λέει σαφέστατα ότι ΔΕΝ υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ΚΑΤΑ του συστήματος που πάνε να περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο 12.12 που εισαι εσυ 7.31 λες πραγματι αυτο αλλα με αυτα που υποστηριζεις εισαι ζητω ο Ξανθος και το συστημα! Δεν εχουμε τιποτα με τον συριζα αλλα με την συμμμορια Ξανθου/Βαρδαρου! Γιατι δεν απαντας αλητη στο ερωτημα που σου εθεσα;

      Διαγραφή
  4. Ειμαι ο 12.12 και ειμαι κατα του συριζα και του συστημστος που πανε να περασουν! Μονο κ.Μαστορακου να λογοκρινετε οποιον αναδεικνυει τα ψεματα τους! Και φυσικα ποτε δεν απαντω συγκεκριμενα!Ολα τα σχολια κατα του υπουργειου που.....μισω ειναι στημενα απο εναν.....ψυχοπαθη! Τον παραδιδω τον 12.12 στην χλευη σας κ.Μαστορακου και αληθινοι συναδελφοι,πισσα και πουπουλα! Οπου εχει αρθρο για γυφΤΟΜΥ και ΠΦΥ θα στελνω την ιδια αναρτηση που δειχνει οτι τριπλασιαζουν το κοστος της ΠΦΥ ενω κατηγορουν ως .....ακριβως εμας !Για να συνειδητοποιησουν ολοι με τι ρεταλια εχουν να κανουν! Πισσα και πουπουλα 12.12!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αυτά τα τρελοκομεία γιατρούς,αν είναι δυνατόν να έχουμε σύστημα υγείας.
    Κατέβασαν τον πήχυ πολύ χαμηλά.
    6 χρόνια επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ στούς συμβεβλημένους,είναι πλέον κακό προηγούμενο. Θα περάσει καιρός για να συνέλθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή