Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ο “περιβόητος” νέος ΕΚΠΥ

By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΠΥ ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο …διαβόητος ΕΚΠΥ, ο οποίος κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και ψηφίστηκε, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, την περασμένη εβδομάδα. Το ΦΕΚ επισυνάπτεται.

Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας τον οποίο φέρεται να υπέβαλε ο Π. Πολάκης εσπευσμένα και παρά την απουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη την ημέρα του ΔΣ, καθώς αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Δ’ αξιολόγησης, προκάλεσε κύματα αντιδράσεων.


Τόσο τα άτομα με Διαβήτη που επλήγησαν από σοβαρές παραλείψεις και περικοπές σε αναλώσιμα υλικά, περιορισμούς στην πρόσβαση και συμμετοχή σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όσο και η ΕΣΑμεΑ που σημείωσε ότι βρίθει ρυθμίσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της υγείας και ζωής των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση, απέρριψαν τον ΕΚΠΥ και ζήτησαν άμεσες διορθώσεις.


Περιέργως, ο Παύλος Πολάκης συναντήθηκε με την ΕΣΑμεΑ αλλά και την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και δεσμεύτηκε στα άτομα με διαβήτη πως θα υπάρξει άμεση τροποποίηση του ΕΚΠΥ, υιοθετώντας όλες τις προτάσεις για αλλαγές. Πρόθεση είναι οι αλλαγές να ενταχθούν στον ΕΚΠΥ πριν την εφαρμογή του την 1η Οκτωβρίου.

2 σχόλια:

  1. ΣεκιουριΤακης: θα ακολουθήσει και νέος ΕΚΠΥ ! Ο ασφαλισμένος όχι μόνο δεν θα δικαιούται τίποτα αλλά θα κάνει και .....παροχες στους ΖΥΡΙΖΟτεμπελαραδες του χρΕΟΠΥΥ με τα 186 εκ. λειτουργικά έξοδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή