Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ: Αυθαίρετη προσπάθεια του ΥΥΚΑ να στελεχώσεις τις ΤΟΜΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) 
Μέλος ΑΔΕΔΥ 
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658 
ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34, 10431, ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103845732 
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: info@poseyppedy.gr

Αθήνα, 29/6/2018 - Α.Π. 592 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αναφορικά με την αυθαίρετη προσπάθεια του Υπ. Υγείας να στελεχώσει τις τοπικές Μονάδες Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ ) με μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας και να αναθέσει καθήκοντα οικογενειακού ιατρού σε ήδη υπηρετούντες θεράποντες ιατρούς αναφέρουμε ρητά ότι : 

1. Οι Τ.Ο.Μ.Υ βάσει του Νόμου 4486/2017 στελεχώνονται αποκλειστικά από νεοπροσλαμβανόμενο ιατρικό προσωπικό και έτσι η μετακίνηση ιατρών κλάδου ΕΣΥ στις Τ.Ο.Μ.Υ είναι παράνομη. 

2. Η ανάθεση καθηκόντων οικογενειακού ιατρού (χωρίς αίτηση) σε υπηρετούντες ιατρούς κλάδου ΕΣΥ-Κέντρων Υγείας είναι παράνομη. 

Καλούμε όλους τους ιατρούς: 

· Να αντισταθούν στην επίταξή τους . 

· Να αντισταθούν στην υποβάθμιση του ρόλου τους ως θεράποντες ιατροί. 

Καλούμε όλους τους Συλλόγους να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις με στόχο να αποκρούσουμε μαζικά την αυθαιρεσία και την παρανομία του Υπουργείου. 

Η πολιτική Υγείας απαιτεί συναίνεση . 

Κανένα Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να βασίζεται στην απαξίωση του Επιστημονικού Προσωπικού. 

Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

10 σχόλια:

  1. για σιγα ρε συναδελφοι ειτε διαφονω ειτε λεω ναι στο νεο θεσμο.γιατι οι συναδελφοι αγροτικοι δεν ειναι οικογενειακοι γιατροι στα κυ που υπηρετουν???δεν το καταλαβα αυτο!!ελα τωρα λεμε πανε οποτε πανε τις ελαχιστες ωρες που πανε δουλευουν και εξτραδακια και τωρα χαλασε η συνταγη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια .....βλάκα! Από πού προκύπτει ότι είναι οικογενειακοί? Εφημερίες ανάγκες ψευτοκρατους στα ΚΥ και αντιγράφουν συνταγές!Πως θα μπορούσε άλλωστε ένας......ανειδίκευτος να είναι ΟΙ?

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ......ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ;ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ; ΣΤΗΝ ......ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΑ Η ΤΗΝ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ;ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ;

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ υπαρχει αγροτικος ιατρος που να κανει πληρες ωραριο.πρεφα και ταβλι παιζουν σε καποια χωρια ολη ημερα.στα τουριστικα μερη ειτε βολταρουν στις παραλιες ειτε βλεπουν ξενους το απογευμα και το πρωι κανα 3ωρο βαρεια βαρεια κανουν ιατρειο.σε κυ που εγω ξερω απο 17 ζητημα να υπαρχουν 8.ειτε και καλα ειναι αποσπασμενοι σε νοσοκομεια και ο θεος ξερει αν πηγαινουν και οποτε πηγαινουν ειτε ειναι 2 -2 οποτε ο ενα ς παει και ο αλλος κανει πως παει.και πολλα αλλα ευτραπελα.και την λατζα την βγαζουν οι νεοι αγροτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άχρηστοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !Εγω λέω να βάλετε και φοιτητές ιατρικής να κάνουν τους ΟΙ με το πρόσχημα ότι και αυτοί παίζουν τάβλι .Μπορειτε να βαλετε και Πυροσβεστες που και αυτοι δεν σβηνουν φωτιες σε ολο το ωραριο τους .Καραγκιοζηδες ...ετσι θα σταματησετε το brain drain ; Με συκοφαντία και λάσπη?Γι'αυτό δεν βρίσκετε ουτε ειδικευόμενους. Φεύγουν από την πολύ αξιοκρατία. Βρωμισαμε με εσάς πια !

      Διαγραφή
    2. Δεν εισαι γιατρος , εισαι πληρωμενο troll . Ντροπη σου . Τελικα μερικες δουλειες ΕΙΝΑΙ ντροπη. Πιες τη χολη που ξερνας. Τσακω και 0,60 euro.

      Διαγραφή
    3. Τα ΠΙ/ΚΥ στηρίζονται στους ΓΙ όχι στους περαστικούς ανειδίκευτους αγροτικούς ΑΣΧΕΤΕ 9.29!

      Διαγραφή
  3. Κυ ΚΙΣΣΑΜΟΥ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΕΦΗΜΕΡΕΥΩ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ Ο ΕΞΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΛΟΓΩ ΑΥΠΝΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ.ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ.ΑΛΛΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμοι "συναδελφοι" καλα κάνετε και είστε ανώνυμοι γιατι προφανώς ντρέπεστε να εκτεθείτε κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή