Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

«Εκλογές στην Καρδιολογική Εταιρεία και τους Ιατρικούς Συλλόγους»

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη 
Τηλ.: 210-9924980-9959181 
Fax: 210-9916854 

Αθήνα 15/10/2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ: «Εκλογές στην Καρδιολογική Εταιρεία και τους Ιατρικούς Συλλόγους» 

Αγαπητοί συνάδελφοι 

Στις 20/10/2018 έχουμε εκλογές στην Καρδιολογική Εταιρεία και στις 21-22/10/2018 στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια δύσκολη και κομβική στιγμή για όλους τους Ιατρούς και φυσικά τους Καρδιολόγους. 

Τα προβλήματα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι γνωστά με τις ελλείψεις προσωπικού, που εξωθούν τους συναδέλφους των νοσοκομείων στα όρια εξουθένωσης. Παράλληλα τα προβλήματα για τους ελευθεροεπαγγελματίες Καρδιολόγους τους έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής με τις συνεχείς υποτιμήσεις των πράξεων, τα Rebate και Clαwback του ΕΟΠΥΥ. 

Η ασάφεια για το τι θα γίνει το νέο έτος με το αναγχρονιστικό Gatekeeping και τις νέες συμβάσεις από τον ΕΟΠΥΥ, που από διετίας παρά τα όσα κάνει η Ένωσή μας βρίσκονται σε τέλμα, δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις. Οι νέοι καρδιολόγοι αδυνατούν να βρουν εργασία και φεύγουν στο εξωτερικό. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι ότι με την μαζική συμμετοχή μας δίνουμε ένα μήνυμα στους κυβερνώντες ότι είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και θα δράσουμε δυναμικά. Η αποχή δίνει αντίθετο μήνυμα δηλαδή αυτό της αδιαφορίας, και φυσικά για τους ελευθεροεπαγγελματίες που αποτελούν το 75% των μελών τόσο της Καρδιολογικής Εταιρείας αλλά και του συνόλου των Ιατρών της χώρας, είναι καταστροφικό να μην έχουν εκπροσώπους που να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα συμφέροντά τους. 

Σας καλούμε λοιπόν όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές στηρίζοντας τους άξιους όπως ο καθένας τους ορίζει. Η Ένωσή μας ζητά να υπερψηφιστούν τα μέλη της Ελευθεροεπαγγελματίες Καρδιολόγοι στα ψηφοδέλτια των Ιατρικών Συλλόγων και της Καρδιολογικής Εταιρείας για να έχουμε δυνατή φωνή για τα δίκαια αιτήματά μας. 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος Δημόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου