Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Πρεμιέρα σήμερα του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα 1η/11ου/2018 ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, εν μέσω σοβαρών αντιδράσεων τόσο από παρόχους του Οργανισμού όσο και από εκπροσώπους ασθενών.

Health view.gr

Οι πάροχοι διαμαρτύρονται καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για το νέο ΕΚΠΥ, τις αλλαγές που επιφέρει στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και στις διαδικασίες αποζημίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των παρόχων και θέμα την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πάροχοι ζήτησαν παράταση της εφαρμογής και ενεργοποίηση του νέου κανονισμού από 1η.1ου.2019, αίτημα που φαίνεται ότι απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του νέου ΕΚΠΥ.

Από την πλευρά τους οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν ότι θα απευθύνουν το αίτημά τους στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη ενώ εκτίμησαν ότι ο νέος ΕΚΠΥ θα δημιουργήσει σοβαρή δυσλειτουργία στο σύστημα.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι ασθενών καταγγέλουν ότι ο νέος ΕΚΠΥ είχει «κόψει» κάποιες παροχές, κάποιες άλλες τις έχει περιορίσει και δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενώ ν στην ιατροφαρκευτική περίθαλψη.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε παράταση της εφαρμογής του νέου κανονισμού ή να αποφασίσει εφαρμογή με πιο ελαστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου