Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινούν τα παζάρια για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν υπουργείο Υγείας και γιατροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες επίσημες συζητήσεις για τις νέες συλλογικές συμβάσεις των εξειδικευμένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες επαφές έως ότου βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως ήδη με τις πρώτες προσεγγίσεις που έχουν γίνει υπάρχουν έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου λόγω των αμοιβών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr: «Τι προτείνει το υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες για τις αμοιβές»

Την πρόταση του για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ έχει ήδη έτοιμη το υπουργείο Υγείας, παρότι φαίνεται να υπάρχουν σημεία βελτίωσης στα οποία μπορεί να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του ΙΣΑ ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα του κλάδου για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας των συνεργαζόμενων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Ανδρέας Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα επαναξιολογηθεί το πλαίσιο, μέσα όμως στο όριο των κλειστού προϋπολογισμού, ενώ υπό συζήτηση είναι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για τους γιατρούς που θα συνεργαστούν.


Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που έχει διαμορφωθεί και είχε παρουσιασθεί πρόσφατα σε εκπροσώπους του κλάδου των γιατρών, είχε προκαλέσει ακόμη και έντονη λεκτική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Πάντως το υπουργείο Υγείας φαίνεται να βιάζεται κλείσει την υπόθεση με τις συμβάσεις με ειδικούς γιατρούς, καθώς από το νέο έτος μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα των παραπομπών από τους οικογενειακούς γιατρούς το οποίο ούτως ή άλλως είναι προβληματικό.

Βέβαια ο υπουργός Υγείας επεσήμανε στους γιατρούς κατά τη συνάντηση με τον ΙΣΑ, ότι το νέο σύστημα των παραπομπών θα μπει σταδιακά σε εφαρμογή από 1.1.2019ακριβώς εξαιτίας των ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού

15 σχόλια:

  1. Κύριε υπουργέ, κάντε μας τη χάρη να φύγετε το γρηγορότερο δυνατό. Έχετε αποτύχει παταγωδώς. Αφήστε κανέναν άλλο να κάνει τη δουλειά. Μόνο κακό κάνουν πλέον οι αγκυλώσεις και οι δογματισμοί σας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταδιακα.....εντος του αιωνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΑΝΘΟΚΗΦΗΝΑΣ: ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδατε τι γινετε με τους εργαστηριακους συναδελφοι! Αν συμφωνησετε σε κλειστο καρακουτσουρεμενο προυπολογισμο που θα μειωνουν οποτε τους την καπνισει ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ! Ολοι εκτος οπως οι ΟΙ, οι Οπτικοι και συντομα και τα εργαστηρια! Και αφηστε τα ΣΥΡΙΖωα να εκφωνουν δεκαρικους για το καλο του ασφαλισμενου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολτοποιηση του γυφτοΣΥΡΙΖΑ στο 8% στις εκλογες των ΙΣ τα λεει ολα! Ολος ο Ιατρικος Κοσμος πλην ανειδικευτων, καυκασιων, γεροντων τους απορριπτει με ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δώσουν 10 ευρώ την επίσκεψη και 200 επισκέψεις το μήνα μπορεί κάποιος να το σκεφτεί. Από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη ζητουν όμως παρακλινικές εξετασεις από τους κλινικοεργαστηριακούς διότι τότε θα αρχίσουν τα clowback και τα rebate.

      Διαγραφή
  7. Ειναι απολυτα ανικανοι! Δειτε τον ΟΑΣΘ! Τον κρατικοποιησαν για να γλυτωσουν τα 150 εκ. της επιχορηγησης και να.....καταπολεμησουν την διαφθορα ! Οι χρονοι αναμονης στις στασεις υπερδιπλασιαστηκαν, τα ταμπλω δεν λειτουργουν, τα λεωφορεια ειναι ασφυκτικα γεματα σαν να μεταφερουν......βοοειδη στο σφαγειο! Μιλαμε για το μονο μεσο μαζικης μεταφορας στην Θεσσαλονικη! Δεν ειναι οτι δεν θελουν, δεν ειναι οτι δεν προσπαθουν, απλα ειναι ηλιθιοι και απολυτα ανικανοι! Υπαρχει περιπτωση ο θεσσαλονικιος να ξανακουσει για δημοσιες συγκοινωνιες και να μην......ξερασει? Ε, ολα ειναι αναλογα και στην Υγεια και παντου......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμφέρον μπορεί να έχουν οι γιατροί (ειδικοί ή μη) σαν σώμα, να συμβιβαστούν.
    Να παγιδευτούν μέσα στον οικονομικό και ηθικό εξευτελισμό του Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ,
    για να λέει η κυβέρνηση ότι κάνει κοινωνική πολιτική στις πλάτες των επαγγελματιών υγείας?

    Είδατε με τους οπτικούς. Κράτησαν χαρακτήρα και κερδίζουν τα δικαιώματά τους.

    Για ποιο λόγο οι γιατροί να δεχτούν να παίρνουν ψίχουλα από ένα κλειστό προϋπολογισμό, που είναι ήδη μηδαμινός και χρόνο με το χρόνο θα μειώνεται?

    Να συντηρείς το ιατρείο σου. Να έχεις εφορία και εφκα, που κάνουν το κράτος συνέταιρο σου, και να δέχεσαι για αμοιβή φραγκοδίφραγκα. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ???

    Αλλά η ισχύ εν τη ενώσει.
    Αυτή είναι μία στάση που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας.
    Κανένας να μην υπογράψει σύμβαση με τους τριτοκοσμικούς όρους του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγαλο λαθος οι διαπραγματευσεις με το υπουργειο .Δεν αρχισε καλα ο ΠΙΣ το εργο του .Επιτελους κυριοι των συλλογων ,υποστηριξτε τους γιατρους και αδιαφορηστε πληρως για την ξεφτιλα που σας προτεινει η κυβερνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναδελφοι, οπου ναναι θα χουμε εκλογες! Τα ΣΥΡΙΖωα ειναι στην γωνια! Τιποτα δεν τους παει καλα, δεν μπορουν να πιεσουν κανεναν για τιποτα! Κωλυσιεργηστε και προεκλογικα ζητηστε 20€ αμοιβη ανα ασθενη για 300 επισεψεις! Αν δεν συμφωνησουν κλειστε τα ιατρεια μεχρι τις εκλογες για να τρεξουν ολοι στις ελαχιστες γυφΤΟΜΥ και να τους λιντσαρουν οι ψηφοφοροι! Ηρθε η ωρα ο Ιατρικος Κοσμος να τιμωρησει τους κατσαπλιαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ'ΡΘΕΙ Η Ν.Δ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ 50ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ.
      ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΥΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Η ΝΔ είναι χάλια αλλά η αλητεία των ΞανθοΒαρδαρ'ων δεν παίζεται! Ειδάλλως τα ίδια......σκ@τα είναι και οι μεν και οι δε......και όντως η μόνη λύση έξω! Οι ΞανθοΒαρδαροί όμως ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθούν πάραυτα......

      Διαγραφή
    3. 10.27, μην λυπασαι τον 1.50 και τους γιατρους γενικοτερα που δεν συμβληθηκαν ως οικογενειακοι, εσυ κοιτα να δουλευεις ως θυρωρος πολυκατοικιας για να βγαλεις το ξεροκόμματο... της συμφορας.Οσα βγαζεις εσυ σε ενα χρονο 10.27, εμενα κοστιζουν οι καφεδες μου..σε μια μερα...Σε λιγους μηνες που θα φυγει ουτισυαλλως η κυβερνηση σου, το ξεροκομματο...της συμφορας δεν θαναι ουτε αυτο σιγουρο,

      Διαγραφή
  11. Θα μπουν αυτοί που γράφουν μαϊμού συνταγές,σε συνεργασία με φαρμακοποιούς.
    Τι,πάλι πέφτετε από τα σύννεφα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή