Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΣΚΕ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για οικονομικά θέματα και clawback

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ) ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346 ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854 Email: poske2013@gmail.com Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη Αθήνα 31/10/2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για οικονομικά θέματα και clawback

Έγινε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων των Ιατρών και των μονάδων ΠΦΥ με τον Πρόεδρο και Διοικητικούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ. Από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΚΕ και ΕΕΚΕ Φ.Ν. Πατσουράκο ετέθει το πρόβλημα του clawback το οποίο είναι μείζον για την επιβίωση Ιατρών Εργαστηρίων και Πολυϊατρείων. 

Σε συνέχεια και της επιστολής που εστάλει από την ΕΕΚΕ στις 18/10/2018 ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να μην παρακρατηθεί το clawback με την πληρωμή του Αυγούστου δεδομένου ότι είναι μικρή η δαπάνη και αποτέλεσμα τούτου θα είναι να μην δοθεί τίποτα ως υπόλοιπο στους ιατρούς. Επίσης ζητήθηκε να μην ξεκινήσει να κρατείται το clawback του 2018, αν δεν τελειώσουν οι δόσεις του clawback του 2013-2015 και του 2017, διότι αν παρακρατηθεί αυτό θα είναι αδύνατη η οικονομική επιβίωση. Τέλος ζητήθηκε τα αδιάθετα χρήματα για τους οικογενειακούς ιατρούς να δοθούν στους κωδικούς που έχουν υψηλό clawback όπως είναι τα υπερηχογραφήματα που φαίνεται ότι το clawback θα είναι στα περσινά επίπεδα. 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επιφυλάχθηκε για τα δύο πρώτα θέματα γιατί θέλουν αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση. 

Για το 3ο θέμα δηλαδή τη διάθεση των χρημάτων που δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους οικογενειακούς ιατρούς να τοποθετηθούν στους κωδικούς με υψηλό clawback, ανέφερε ότι το Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση για αυτό και έχει ζητήσει από το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί. 

Η ΠΟΣΚΕ θα παρακολουθεί και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις 

Για την επιστολή της ΕΕΚΕ για το clawback πατήστε εδώ.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν γραμματέας
Φ.Ν.Πατσουράκος      Αναστάσιος Δ Τσάτσος

2 σχόλια:

  1. δηλαδη αντι να αυξηση τον μισθο στους οικογενειακους που περνουν ενα ευρο η επισκεψη να τα δωση στους ακτινολογους και καρδιολογους που περνουν 20 40 75 ευρω το υπερηχογραφημα κοιλιας η καρδιας και το τριπλεξ .....ξεφτιλα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρολλάκι 4.42 = δηλαδή να φαγωθούμε μεταξυ μας για τα φραγκοδίφραγκα για να γελάνε όλοι , εξάλλου η ιδεολόγία του όλα τζάμπα καλά κρατεί. και μήν ξεχνάμε οτι αυτοί που μας κυβερνούν ειναι του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή