Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Γιατροί ζητούν να παραμείνουν στο ΕΣΥ και μετά τα 67, για να μην ερημώσουν οι κλινικές



«Να παραταθεί η θητεία όσων γιατρών επιθυμούν, ωσότου προκηρυχθούν νέες θέσεις». 

Onmed.gr

«Είμαι συντονιστής διευθυντής στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου Σωτηρία. Λόγω ορίου ηλικίας, πρόκειται να αποχωρήσω μαζί με άλλους 11 συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων. Οι προκηρύξεις για νέες θέσεις είναι ελάχιστες», αναφέρει ο γιατρός Δημήτρης Βελδέκης σε επιστολή η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, εν είδει αναφοράς προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ο γιατρός σημειώνει πως από τα νοσοκομεία όλης της χώρας «αποχωρούν 550 γιατροί με μεγάλη ιατρική και διοικητική εμπειρία» και ζητά να υπάρξει υπουργική παρέμβαση ώστε όποιος επιθυμεί να παρατείνει τη θητεία του και μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους. Αναφέρει μάλιστα ως επιχείρημα ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν ως όριο ηλικίας των γιατρών τα 72.

«Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία να προκηρυχθούν θέσεις συντονιστών διευθυντών και επιμελητών, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ, προς όφελος των πολιτών», καταλήγει ο κ.Βελδέκης.

Τη σχετική αναφορά κατέθεσε προς τον υπουργό ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης.

10 σχόλια:

  1. Ειναι παρανομο .Να προσληφθουν νεοι συναδελφοι που να μπορουν να ανταποκριθουν .Δεν πρεπει να καταντησουν γηροκομεια οι κλινικες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Διευθυντά χρόνια τωρα περιμένουμε η γενιά σας να αποσυρθεί.
    Καλή σύνταξη και να απολάυστε τα χρόνια που έχονται χωρίς επαγγελματικές σκοτούρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Για να συνεχίσουμε να έχουμε τις καρεκλιτσες μας,και να μασάμε με 40 μασέλες...
    Και σαν γίνεται να είμαστε ισόβιοι,και όταν πεθάνουμε να μας θάβουν στο πάτωμα του γραφείου,και να δίνουν την δουλίτσα στα παιδάκια μας...»
    Μνημόνιο μέχρι το 160000 μ.Χ.
    Η αλλιώς,
    Ερντογαν,έλα χθες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. ΑΛΛΟΣΤΕ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μη σας φανει παραξενο αν τους το επιτρεψει εδω εκανε συμβασεις οικογενειακων ανω των 65, στις κλινικες που εφημερευουν απο το σπιτι οι διευθυνταδες δεν θα το επιτρεψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους με καλό χαρακτήρα και καλό μυαλό.
    Αλλά δυστυχώς..
    Πρίν από μόλις λίγα χρόνια βγήκε η κ. Θάνου και ζητούσε παράταση μέχρι τα 70 στους δικαστικούς.
    Τώρα βγαίνει ο συντονιστής διευθυντής γιατρός και θέλει παράταση μέχρι τα 72 !!
    Γιατί έχει μεγάλη εμπειρία κλπ
    Γιατί δεν θα γίνουν προσλήψεις ..μονίμων γρήγορα.
    Αυτό που θα έπρεπε να ζητήσει είναι να προσληφθούν με συμβάσεις γιατροί σε όλες τις βαθμίδες γρήγορα και σιγα-σιγά να καταργηθεί η μονιμότης και η αποκλειστική απασχόληση.
    Δεν κατάλαβε φαίνεται οτι η αποκλειστική απασχόληση που υπηρέτησε δεν ήταν για να μην κάνει και τίποτα άλλο στη ζωή του.
    Υπάρχει και καφενείο και τάβλι και πρέφα κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συμφωνω με τα ως ανω σχολια διοτι ολοι οι καλοι και εμπειροι συναδελφοι θα βρουν καλοπληρωμενες θεσεις στα ιδιωτικα νοσοκομεια,απλως θα ερημωσουν τα δημοσια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να βρούν θέση καλοπληρωμένη και να κάνουν και ιδιωτικό ιατρείο. Και να υποστούν τις συνέπειες. Να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές,να διακοπεί η σύνταξη και να κόβουν αποδείξεις για την εφορία.
      Αλλά θέλουν να μην ενοχληθούν καθόλου και να συνεχίσουν με την ίδια ομπρέλα του δημοσίου.
      Οσο και για την ιδιωτική ιατρική θα πρέπει να τεθεί ΄και εκεί όριο ηλικίας. Εχουμε θλιβερά περαδείγματα γιατρών 93 ετών που εργάζονται σε κλινικές και ιδιωτικά κέντρα. Γιατί το κάνουν; Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μιά σύνταξη για να ζήσουν; Τους εκμεταλλεύεται η οικογένειά τους για περισσότερα χρήματα; Τους εκμεταλλευεται το ιδιωτικό κέντρο για το όνομα και τον τίτλο τους για προσέλευση πελατείας;
      Η πολιτεία και το υπουργείο θα πρέπει να προστατέψει πρωτίστως τους ασθενείς από τέτοιους γιατρούς και δευτερευόντως τους ίδιους από κάθε εκμετάλλευση.
      Οταν γιά να είσαι οδηγός άνω των 65 ετών σου κάνουν ιατρικές εξετάσεις ,για να σου ανανεώσουν το δίπλωμα και μετά τα 73 σου κάνουν κανονικές εξετάσεις στην οδήγηση, για να μην γίνεις δημόσιος κίνδυνος και σε επανεξετάζουν κάθε 3 χρόνια.για τους γιατρούς τι κάνουν;
      Ο γιατρός με τη σημερινή εξέλιξη της ιατρικής αλλά και με την πληθώρα γιατρών που υπάρχει θα πρέπει να αποχωρεί απο την εργασία του στο μεν δημόσιο σύστημα στα 67 ,στο δε ιδιωτικό τομέα στα 77 το πολυ.
      Μετα τα 77 θα πρέπει να διαγράφεται δια νόμου από τους ιατρικούς συλλόγους.

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΣΥ -ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ
      ΑΠΟ ΠΟΔΙΑ-ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ.

      Διαγραφή