Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα για εξετάσεις, επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία όσοι πολίτες έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό


Ένα ιδιότυπο καθεστώς αναμένεται να εφαρμοστεί από 1.1.2019 καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη Τύπου, “πριμοδοτούνται” οι πολίτες που έχουν ήδη εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό ενώ όσοι δεν θα εγγραφούν θα έχουν “ποινές”.

Ειδικότερα όσοι έχουν εγγραφεί θα έχουν προτεραιότητα και λιγότερη αναμονή για να επισκεφθούν ειδικό γιατρό (πχ καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ΩΡΛ κλπ), να κάνουν εξετάσεις αλλά και να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Αν.Ξανθός για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Το νέο σύστημα δεν γίνεται για να τεθούν εμπόδια στον πολίτη

Πάντως παρά την ανισότητα αυτή στην εξυπηρέτηση των πολιτών ο υπ. Υγείας Αν. Ξανθόςυπεραμύνθηκε τη ΠΦΥ, υποστηρίζοντας ότι δεν φτιάχνουμε ένα σύστημα για να βάλουμε εμπόδια στην πρόσβαση ή για να εξοικονομήσουμε δαπάνες”

Την ίδια στιγμή παραδέχτηκε όμως πως υπάρχουν καθυστερήσεις και πολλά δεν είναι έτοιμα για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτη Βαρδαρό μέχρι σήμερα έχουν γίνει 500.000 επισκέψεις σε ΤΟΜΥ και μόνο το 1,5% των ασθενών χρειάσθηκε να παραπεμφθούν σε νοσοκομείο ή άλλο γιατρό.

13 σχόλια:

  1. Τι ανωμαλία είναι αυτή?
    Δηλαδή Δεν παίζει ρόλο η σοβαρότητα της κατάστασης ενός ασθενούς αλλά παίζει ρόλο η γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 500000 ίσον ......τίποτα καραγκιόζηδες! Να σας υπενθυμίσω ότι τον ένα χρόνο από το ΕΣΠΑ τον φάγατε ήδη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν ήταν τόσο άχρηστοι και αμετανόητοι πραγματικά θα τους λυπόμουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσαν να τα πουν όλα με δυο κουβέντες : μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ένα εκατομμύριο επισκέψεις έγιναν τώρα ......πεντακόσιες χιλιάδες !!! Ήμαρτον ψευταράδες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραμπουκισμοι αισχιστου ειδους απο το αποτυχημενο διδυμο της συμφορας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι νόμιμο αυτό; Ας αναλάβουν οι Ιατρικοί σύλλογοι, μήπως υπάρξουν ποινές εκεί που πρέπει. Δε μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρτε το χαμπαρι αλητες, ο κοσμος δεν τρομαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι... οι εγγεγραμμένοι στους ΟΙ θα έχουν προτεραιότητα στα 10λεπτα των ειδικών των ΚΥ...! Τρέχουμε να προλάβουμε... Για πολλά γέλια είστε... Το πιο κωμικό όλων, όμως, είναι ότι τα πιστεύετε κιόλας...! Άντε, ονειρευτείτε... Πόσο σας έμεινε ακόμα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ BONUS ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ........ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ! ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Κ.ΞΑΝΘΟΣ. ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ. ΕΔΩ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαρδαρούπολη: Αν εχεις κεφαλαλγια και πλοηγοχαρτο πας πρωτος! Αν εχεις ΑΕΕ χωρις πλοηγοχαρτο......τελευταιος! Α ολα κι ολα, εμεις στην ........Αριστερα εχουμε Ταξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή