Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δυσλειτουργία αναγραφής φαρμάκων μέσω πρωτοκόλλων από την εφαρμογή του συστήματος της ΗΔΙΚΑ


Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Προς: ΗΔΙΚΑ

Υπόψιν : Διευθύνοντος Συμβούλου 
κ.Τάγαρη Αναστάσιο


Κοιν.: 1. Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό Ανδρέα
2. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη Παύλο
3. ΠΙΣ-Ιατρικούς Συλλόγους

ΘΕΜΑ : Δυσλειτουργία αναγραφής φαρμάκων μέσω πρωτοκόλλων από την εφαρμογή του συστήματος της ΗΔΙΚΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Ένωσή μας από διμήνου έχει ενημερώσει την υπηρεσία σας για την αδυναμία αναγραφής συγχρόνως στατίνης με εζετιμίδη πέρα από κάθε επιστημονική λογική και παρά το γεγονός ότι αυτό προβλέπεται από το θεραπευτικό πρωτόκολλο της δυσλιπιδαιμίας. Έχουμε λάβει την προφορική διαβεβαίωση από την ΗΔΙΚΑ ότι αυτό θα λυθεί, πλήν όμως αυτό δεν έχει συμβεί έως σήμερα μετά παρέλευση διμήνου από τη διαβεβαίωση. Παράλληλα ενώ έχει αποφασιστεί στην επιτροπή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων η αναγραφή αντιδιαβητικών δισκίων από καρδιολόγουςμετά από αρχική γνωμάτευση από ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο, αυτό επίσης δεν έχει εφαρμοστεί.

Επίσης αιφνιδίως από 24ωρου δεν δυνάμεθα να αναγράψουμε φάρμακα γαστροπροστασίας σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιαιμοπεταλιακή αγωγή και παράλληλα δεν μπορούμε νε εισάγουμε νέους ασθενείς στο πρωτόκολλο της υπέρτασης, ιδίως σε ασθενείς με συνδυασμούς φαρμάκων και υπάρχει αδυναμία επίσης αναγραφής της ρανολαζίνης στο πρωτόκολλο της στεφανιαίας νόσου.

Τα ανωτέρω δημιουργούν έντονα προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων των ιατρών καθώς και στους ασθενείς βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Πρακαλούμε για την άμεση επίλυσή τους.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος     Δημόπουλος Βασίλειος

3 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά,Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανευ αντικειμενου η επιστολη της ενωσης .Δεν ειναι θεμα των γιατρων η γραφειοκρατια του υπουργειου και οι αδυναμιες της .Ο γιατρος μπορει και πρεπει να χορηγει απλη συνταγη με τη θεραπεια που κρινει ,χωρις να ασχολειται με κατι αλλο .Τα ιδια ισχυουν και για τους διαφορους συλλογους που προσπαθουν να πεισουν οτι ενδιαφερονται και στηριζουν δηθεν τους γιατρους ,ενω ασχολουνται με ασχετα ζητηματα .Αγνοηστε τους ,βλαπτουν τελικα το κυρος του ιατρικου επαγγελματος .Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή