Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Έρχονται υπουργικές αποφάσεις για τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης σε πέντε ειδικότητες! Όλες οι λεπτομέρειες


Με πέντε υπουργικές αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα αμέσως μετά τις γιορτές, θα καθορίζονται τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης των νέων γιατρών που θα ξεκινήσουν ειδικότητα, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Ήδη ο τρόπος εκπαίδευσης των νέων γιατρών έχει αλλάξει και όποιος ξεκινά τώρα την ειδικότητά του θα ακολουθήσει το νέο σύστημα. Αντίστοιχα για πέντε ειδικότητες θα εκδοθούν πέντε υπουργικές αποφάσεις- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr– οι οποίες θα εξειδικεύουν τις αλλαγές και θα προσδιορίζουν επ’ ακριβώς τα προγράμματα εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τις εξής ειδικότητες:

-Νεογνολογία
-Επειγοντολογία
-Γαστρεντερολογία
-Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου
-Αναισθησιολογία

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως όσοι νέοι γιατροί θα ξεκινήσουν με το νέο σύστημα την ειδικότητά τους, μία από τις βασικές αλλαγές που θα γνωρίσουν και η οποία θεσμοθετήθηκε είναι η μετακίνηση των ειδικευόμενων γιατρών και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία προκειμένου να εκπαιδευτούν.

Γεγονός που σημαίνει ότι δε θα είναι σταθεροί σε ένα νοσοκομείο αλλά θα αλλάζουν και σε μικρότερα επαρχιακά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση»

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) καθηγητή Κώστα Μάρκου, η μετακίνηση αυτή των νέων γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία ειδικά προς το τέλος της ειδικότητας τους, θα δώσει και την ευκαιρία σε μικρά επαρχιακά νοσοκομεία να αποκτήσουν για ένα διάστημα ειδικευόμενους που σήμερα δεν έχουν.

Ταυτόχρονα το rotation αυτό, σύμφωνα με τον κ.Μάρκου, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν εκπαίδευση και σε εξειδικευμένους τομείς που δεν υπάρχουν στο αρχικό νοσοκομείο που ξεκίνησαν την ειδικότητά τους. Όλες τις αλλαγές αυτές πάντως τις είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ εδώ και καιρό. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ»

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το επόμενο διάστημα από το μικροσκόπιο των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα περάσουν και τα νοσηλευτικά κέντρα που σήμερα καλούνται να εκπαιδεύσουν νέους γιατρούς για να πάρουν την ειδικότητά τους, κάτι που έχει ξεκινήσει δειλά δειλά να σχεδιάζεται εδώ και κάποιους μήνες.

3 σχόλια:

  1. Απεγνωσμενη προσπαθεια να καλυψουν πελωριες τρυπες που με τιποτα δεν καλυπτονται με πληρη αδιαφορια για την εκπαιδευση των ειδικευομενων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον έχουν το θράσος να το παραδέχονται...
      Αν μείνει κανένας ειδικευόμενος στην Ελλάδα,θα είναι εντελώς άξιος της μοίρας του.
      Δεν πρόκειται να τον λυπηθώ καθολου.
      Δεν είναι μικρά παιδάκια.
      Ξέρουν με ποιους και που μπλέκουν.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι....Στα επαρχιακά χωρίς ειδικούς...Και χωρίς ουσιαστικούς ασθενείς.. Και Γαία πυρει μυχθήτω.. με ειδικευόμενους με αμοιβές ανειδίκευτου εργάτη...αίσχος άσχετοι...επικίνδυνοι σχεδιαστές...

      Διαγραφή