Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο πρώην και ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Τι συνδέει τους δυο άνδρες;


Αναλαμβάνει καθήκοντα επισήμως από το νέο χρόνο ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει τον νέο Πρόεδρο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής άμεσα ώστε να λάβει και τυπικά το πράσινο φως για τον διορισμό του.

Έπειτα από την εξέταση 13 βιογραφικών αλλά και προσωπική συνέντευξη κατέληξαν στον άνθρωπο που θα αναλάβει τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ: Ιδού ο νέος Πρόεδρος!»


Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος

Ωστόσο όσοι άκουσαν χθες το όνομα του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και γνωρίζουν πολλά από την αγορά, δεν εξεπλάγησαν. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συνδέεται με στενή φιλία με τον απερχόμενο Σωτήρη Μπερσίμη, καθώς εκτός των άλλων είναι και κουμπάροι.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι δύο άνδρες έχουν συνεργασθεί στενά τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας ακόμη και κοινά επαγγελματικά βήματα σε κοινή εταιρεία που δημιούργησαν.

Άλλωστε το αντικείμενό τους δεν είναι μακριά αφού επί της ουσίας και οι δύο γνωρίζουν από πληροφορική.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Έτσι όπως όλα δείχνουν ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος θα αποτελεί ουσιαστικά τη …συνέχεια του Σωτήρη Μπερσίμη στον ΕΟΠΥΥ, τόσο ως προς τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις αρχές του 2016, όσο και ως προς την τεχνοκρατική αντίληψη αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν συχνά πυκνά στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ότι αναμενεται να παραμείνουν και οι ίδιοι σύμβουλοι στον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως και να χει υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το διάστημα μέχρι τις εκλογές, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός θα ασχοληθεί προσωπικά με τον ΕΟΠΥΥ και ειδικά σε ότι αφορά τη σχέση του Οργανισμού με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εξάλλου εδώ και έναν χρόνο οι περισσότερες βασικές αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ (όπως π.χ. τα φάρμακα) έχουν περάσει με ειδική απόφαση στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη για άλλη μία φορά τεχνοκράτης για να διαχειριστεί τα καθημερινά θέματα του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ για τις αρμοδιότητες: “Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας”

Πάντως είναι άγνωστο πόσο καιρό θα μείνει ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στη θέση του δεδομένου ότι έρχονται και εκλογές και κατά τη συνήθη τακτική στη χώρα μας όταν αλλάζουν οι πολιτικές καταστάσεις αλλάζουν και τα πρόσωπα.

1 σχόλιο: