Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Επείγουσα ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για τη φορολογία των αναδρομικών

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας 
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece 
Αθήνα 16 Μαϊου 2019
Α.Π:9538

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:
ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων ενημερωθήκαμε ότι το εφάπαξ χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε στους γιατρούς του ΕΣΥ (Ν.4575/2018) αναγράφεται στον κωδικό 619 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του 2018, και όχι στους κωδικούς 657-658 όπως θα έπρεπε αφού, σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.4607/2019, δεν υπόκειται σε έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά η φορολογία που καλούμαστε να πληρώσουμε. 

Μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας εκδόθηκε τροποιητική απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ:13/05/2019), το οποίο έχει ήδη κοινοποιηθεί στα γραφεία μισθοδοσίας ώστε να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονικό αρχείο βεβαιώσεων.

Καλό θα ήταν οι Ενώσεις να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μισθοδοσίας ώστε να ενημερωθούν αν έχουν λάβει γνώση της σχετικής τροποποιητικής απόφασης και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία επανυποβολής των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων. Επίσης θα πρέπει έγκαιρα να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε να μην υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση πριν τη διόρθωση του λάθους.

Για πληρέστερη ενημέρωση των Ενώσεων αποστέλλουμε τη σχετική νομοθεσία και το Φ.Ε.Κ. της Α.Α.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου