Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ο Ι.Σ.Ρ. στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών Ιατρών του Ιδιωτικού Τομέα

Ρόδος, 20.05.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις, στις οποίες θα προβούν τα μέλη του και τις οποίες αποφάσισε το Πανελλήνιο συντονιστικό των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου των εργαστηριακών ιατρών για το τριήμερο 23-25 Μαΐου 2019.

Δυστυχώς, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τις αποφάσεις του δεν αφήνει άλλα περιθώρια για τον αυτοαπασχολούμενο εργαστηριακό ιατρό.

Οι συνεχείς περικοπές, οι υποκοστολογήσεις, οι υποχρεωτικές εκπτώσεις και τα clawback έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα ιατρεία.

Αιτούμαστε αύξηση του εικονικού προϋπολογισμού των 370 εκατ. ευρώ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, με αποτέλεσμα όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί να καλούνται κάθε χρόνο να πληρώσουν από την τσέπη τους τις υπερβάσεις του, ως υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) στο κράτος.

Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα κι όχι φορο-εισπρακτικό, προκειμένου να έχουν κλειστούς προϋπολογισμούς και να εμφανίζουν πλασματικά πλεονάσματα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχει κηρυχθεί προειδοποιητική τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ με 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ στις 23, 24 και 25/05/19.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια θα κλείσουν προειδοποιητικά για 3 (τρεις) ημέρες πριν τα κλείσουν οριστικά.

Στον αγώνα αυτόν οι εργαστηριακοί ιατροί θέλουν όλους τους συμπολίτες συμπαραστάτες τους, ως πρώτο βήμα, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, το Υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδιο.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου