Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Στο επίκεντρο η Υγεία στη μάχη προς τις εθνικές εκλογές! Τα επιχειρήματα των κομμάτων


Ένα μεγάλο μέρος των προεκλογικών επιχειρημάτων φαίνεται ότι θα αποσπάσει ο τομέας της Υγείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο μεγάλα στρατόπεδα των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θα επιδιώξουν να κερδίσουν ψηφοφόρους με βασικό τους όπλο την Υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τους ανασφάλιστους

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ήδη έχει δείξει τα επιχειρήματά του που σχετίζονται με τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Βασικό διακύβευμα της αριστερής κυβερνώσας παράταξης το γεγονός ότι έχει καλύψει υγειονομικά τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει το υπουργείο Υγείας: « Πόσοι ανασφάλιστοι πήραν φάρμακα και νοσηλεύτηκαν δωρεάν στο ΕΣΥ! Όλα τα στοιχεία»

Από την άλλη η ΝΔ υποστηρίζει ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες καλύφθηκαν υγειονομικά με νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη το 2014, οπότε και ξεκίνησε κανονικά η παροχή φαρμάκων αλλά και οι δωρεάν νοσηλείες.

Δεδομένου πάντως ότι το ποσοστό των ανέργων έχει ανέβει στα ύψη και όλο και περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ασφαλιστικό Ταμείο, και τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να εστιάσουν δεόντως στο θέμα της υγειονομικής τους κάλυψης.
Τα δημόσια Νοσοκομεία και ο ιδιωτικός τομέας

Από την άλλη κυρίαρχο θέμα αναμένεται να είναι και το μέλλον του ΕΣΥ και των δημοσίων Νοσοκομείων.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να κερδίσουν τις λαϊκές τάξεις, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr, θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ της ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Άλλωστε μόλις πρόσφατα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση μετά τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεργασία των δημοσίων νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα. Διαβάστε ΕΔΩ τι ισχύει σήμερα αλλά και όλη την αλήθεια για τη σύμπραξη των δύο πλευρών: « Προεκλογική μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ πάνω στις στάχτες του ΕΣΥ! Όλη η αλήθεια για τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική μάχη αναμένεται να υποστηρίξει ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα παραμείνουν δημόσια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ η ΝΔ προτίθεται να μιλήσει για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, έστω κι αν χρειασθεί να αγορασθούν κάποιες υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα όπως είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Εξάλλου σήμερα οι αναμονές για μία μαγνητική ή αξονική στο ΕΣΥ είναι τεράστιες ενώ τις περισσότερες φορές οι ασθενείς οδηγούνται ήδη στον ιδιωτικό τομέα λόγω έλλειψης μηχανημάτων.
Και τα φάρμακα στις εθνικές εκλογές

Και βέβαια η αντιπαράθεση των δύο πλευρών θα γίνει και με επίκεντρο τα φάρμακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βγάλει και πάλι από το συρτάρι το θέμα της Novartis, ενώ η ΝΔ προτίθεται να απαντήσει με την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την ενοχοποίηση των στελεχών της.

Το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εθνικές εκλογές αναμένεται φυσικά να είναι και πάλι ότι η διαφθορά στο χώρο της Υγείας κόστισε δισεκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες λόγω των φαρμάκων, ενώ η ΝΔπροτίθεται να απαντά με τα επιχειρήματα περί λάσπης, αλλά και για με τις αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς της Υγείας όπως κακή λειτουργία νοσοκομείων, αποτυχημένες ΤΟΜΥ, οικογενειακός γιατρός κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου