Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Γ. Ελευθερίου στο Iatronet: Πιθανό να κατέβει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ στις επαναληπτικές εκλογές του ΠΙΣ!

"Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουμε στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία που επέβαλε το υπουργείο Υγείας”, δηλώνει ο εκπεσών γενικός γραμματέας.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Στον αέρα επιχειρεί να τινάξει τις επαναληπτικές αρχαιρεσίες του Ιουνίου το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Μαρτίου και να ορίσει μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο.

Ακολούθησαν αντιδράσεις, ενώ τα εκπεσόντα μέλη του συμβουλίου προσέφυγαν κατά της απόφασης και αναμένεται προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, κλιμακώνουν την αντίδρασή τους αμφισβητώντας ανοικτά τις προωθούμενες από το υπουργείο διαδικασίες.

Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του εκπεσόντος γενικού γραμματέα Γιώργου Ελευθερίου (φωτογραφία) στο Iatronet. Ο κ. Ελευθερίου εκφράζει προβληματισμό για τη συγκυρία και αφήνει ανοικτό να μην μετάσχουν οι παρατάξεις – πλην εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ – στις επαναληπτικές αρχαιρεσίες!

“Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουμε στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία που επέβαλε το υπουργείο Υγείας”, αναφέρει ο εκπεσών γενικός γραμματέας, για να σημειώσει:

“Είναι απορίας άξιον πώς μπορούν να γίνουν εκλογές στον ΠΙΣ λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο υπουργός Υγείας θα έπρεπε να λειτουργεί ως υπηρεσιακός και όχι να προχωρεί σε τόσο σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις.

Το πρόβλημα καθίσταται πολύ πιο σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών. Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έδειξαν πως η σημερινή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας είναι σε αποδρομή”...

Ο κ. Ελευθερίου εκτιμά πως η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα δικαιώσει τις θέσεις των προσφευγόντων μελών του διοικητικού συμβουλίου και θα καταπέσει η υπουργική παρέμβαση.

Επικαλείται, μάλιστα, και παρόμοια περίπτωση με την άρνηση του σημερινού Ευρωπαίου επιτρόπου και τότε υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου να δεχθεί το 2009 την εκλογή του Εμμανουήλ Καλοκαιρινού στη θέση του προέδρου του ΠΙΣ.

Με απόφαση της επόμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), ήρθη η απόφαση και επανήλθε στη θέση του το νόμιμα εκλεγέν διοικητικό συμβούλιο.

Κανονικά

Στο μεταξύ, το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια εκλογών στις 22 Ιουνίου και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του ΠΙΣ προς τους γιατρούς της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΠΙΣ έχει διεκπεραιώσει όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, ενώ η μισθοδοσία των εργαζομένων έγινε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου