Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση / καταγγελία από το Αγωνιστικό κίνημα γιατρών ΠΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΙΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 20/5/2019 

Η αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση του υπουργείου υγείας, να ακυρώσει τις εκλογές της 3/3/2019 και να διορίσει το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, με την εντολή να διενεργήσει νέες εκλογές, εμπλουτίστηκε πολιτικά την Παρασκευή 17/5/2019 με νέα απόφαση έξι (6) μόνο παρόντων μελών από το προηγούμενο 15μελές συμβουλίο. Το ¨συμβούλιο¨ της Παρασκευής πήρε μια απόφαση , που παραπέμπει σε καθεστώτα επαίσχυντα. 

Είναι πλέον φανερό ότι ο δρόμος για αποκατάσταση του κύρους του ΠΙΣ θα είναι χρονοβόρος και κρύβει πολλές εκπλήξεις. 

Η παράταξη της δεξιάς-ΔΗΚΙ τραυμάτισε τη διαδικασία των εκλογών της 3ης Μαρτίου με την εσωτερική της αντιδημοκρατική συμπεριφορά και το υπουργείο υγείας την αποτέλειωσε , ως εκλογοδικείο. Την πολιτική και ιδεολογική αυτή απόφαση του υπουργείου, ενίσχυσαν με συνέπεια 6 παρόντα μέλη (Μέτωπο, κομμάτι ΔΗΚΙ και ΑΠΚΙ) από τα 15 του διορισμένου συμβουλίου, μετά από νομική γνωμοδότηση, η οποία ουσιαστικά δεν είχε αντίκρυσμα και ήταν άκυρη, γιατί εκτός από την εύλογη αμφισβήτηση της νομικά, ο νομικός σύμβουλος την ΠΙΣ αμέσως την απέσυρε. Καλούμε τον υπουργό υγείας να αναλογιστεί τις πολιτικές του ευθύνες, γιατί οι εντολοδόχοι του (οι 6) τον εκθέτουν και ηθικά , εκτός από πολιτικά. Έξι(6) στους Δεκαπέντε(15) , δεν μπορούν να συνεδριάσουν, ούτε να εκλέξουν πρόεδρο, ούτε να προκηρύξουν εκλογές. Αν ο υπουργός επιθυμεί να «ηθικοποιήσει» τις εκλογές , θα έπραττε διαφορετικά. Θα σεβόταν το θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης. Δεν θα τον υποκαθιστούσε. 

Οι συνέπειες της απουσίας του ΠΙΣ από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης η οποία ακάθεκτη πλέον χωρίς αντίλογο και αντίσταση, θα ενισχύσει τη μετανάστευση των νέων γιατρών, θα κλείσει τα μικρά ιδιωτικά εργαστήρια και θα υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα. Ο μεγαλοϊδιωτικός τομέας στην υγεία θα κυριαρχίσει πλήρως και οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. 

Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε επαγρύπνηση και σε διαρκή αγώνα 

-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣ 

-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 

-ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου