Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Λουκέτο έβαλαν και τα Διαγνωστικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης λόγω της απεργίας

Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Δεύτερη μέρα της απεργίας των εργαστηριακών γιατρών και παρόχων του ΕΟΠΥΥ στην Πρωτοβάθμια και στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και τα Διαγνωστικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό σύνθημα "Κλείνουμε τρεις μέρες... για να μην κλείσουμε για πάντα" τα Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα και Πολυιατρεία της Θεσσαλονίκης κράτησαν τις πόρτες τους κλειστές για το κοινό και δεν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, όχι μόνο για την εκτέλεση παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ, αλλά για όλες τις εξετάσεις. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ κ. Νίκος Νίτσας, υποστηρίζει ότι οι Θεσσαλονικείς εργαστηριακοί γιατροί διαμαρτύρονται μαζί με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ:

“Με απόλυτη επιτυχία διεξάγονται οι τριήμερες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο υγείας και η ηγεσία του, απαξιώνει με τις γνωστές εμμονικές ιδεοληψίες της, τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια οδηγώντας τα περισσότερα σε... λουκέτα και στερώντας από τους ασθενείς το δικαίωμα της επιλογής αλλά και αξιόπιστες υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης παθήσεων" σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ

Η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαρία Χατζηδημητρίου τονίζει ότι "Η γνωστή τακτική της κυβέρνησης με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής "στις πλάτες άλλων’’ (ιδιωτών εργαστηριακών) εν αγνοία των συμπολιτών μας, έχει ξεπεράσει κάθε ηθικό όριο”

Η απεργιακή αφίσσα των Διαγνωστικών της Θεσσαλονίκης και του ΙΣΘ

Στο 45% μεσοσταθμικά οι ζημιές των Διαγνωστικών Κέντρων από το clawback - rebate

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων αναφέρουν ότι μετά και την πρόσφατη κοινοποίηση του ποσοστού περικοπής υπέρβασης των δαπανών (clawback) για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και το οποίο μεσοσταθμικά είναι στο 24%, οι ζημίες που καταγράφονται σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής –εάν συνυπολογιστούν και άλλες υποχρεωτικές εκπτώσεις– κυμαίνονται από 20% έως 70% και ξεπερνούν πλέον το 45% μεσοσταθμικά. Μάλιστα, όπως τονίζουν, το clawback αντί να μειώνεται αυξάνεται διαρκώς – από 11% το 2016, σε 17% το 2017 και 24% το 2018.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις μέχρι και το Σάββατο.

Απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα: Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή

Στο κλείσιμο της χθεσινής πρώτης μέρας της απεργίας, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, αποτίμησαν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία, στο άνω του 90%.

“Με την στήριξη όλων των Ιατρικών συλλόγων της χώρας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου άρχισε και συνεχίζεται η τριήμερη (22-25/5/19) αποχή και κλείσιμο των διαγνωστικών μονάδων που εξυπηρετούν το 95% των ασθενών που χρειάζονται Πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η Συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων ΠΦΥ και την παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς”.

Οι εργαστηριακοί γιατροί καλούν, όπως λένε, την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση “να σκύψει στα προβλήματα του κλάδου πριν είναι πολύ αργά για να υπάρξει αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των ασθενών και επισημαίνει ότι αυτό δεν γίνεται με απειλές και εκβιασμούς αλλά με διάλογο”.

2 σχόλια:

  1. Μια μικρή ιστορία ζωής
    Σε μια εξοχική περιοχή , πιάνει φωτιά .
    Η πυροσβεστική του δήμου (με τον Δήμαρχο μέσα) περνάει από το σπίτι του κου Χρήστου , ο οποίος τον εκλιπαρεί να τον βοηθήσει γιατί έχει ελάχιστο νερό για να ρίξει στην φωτιά.
    Ο Δήμαρχος όμως έχει ποιο κάτω τα ξαδέρφια του Γιάννη – Κώστα και Παύλο και δυστυχώς έχει λίγο νερό στο βυτίο το οποίο δεν θα κάνει τίποτα για το σόι του Που είναι σίγουρο ότι θα καούν αφού είναι μεγάλη η έκταση.
    Σκέφτεται λοιπόν ότι μπορεί μεν το νερό που έχει φτάνει για το σπίτι του Χρήστου, Και δεν του φτάνει για τον Γιάννη τον Κώστα και τον Παύλο αλλά τι θα τους πει μετά !!!
    Έτσι παίρνει απόφαση να πάρει και το λιγοστό νερό του Χρήστου ,που αν τον βοηθούσε Θα γλίτωνε το σπίτι του για να το πάει στα ξαδέλφια του για να δείξει ότι έκανε ότι Μπορούσε .
    Τελικά όλα γίνανε στάχτη. Και του Χρήστου και τα υπόλοιπα.

    Ο κός Χρήστος είναι γιατρός Βιοπαθολόγος
    Ο κος Δήμαρχος είναι η πολιτική ηγεσία
    Τα ξαδέρφια είναι ο κοσμάκης

    Χρήστος Μόσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2η ‘εκδοση
    Μια μικρή ιστορία ζωής
    Σε μια εξοχική περιοχή , πιάνει φωτιά .
    Η πυροσβεστική του δήμου (με τον Δήμαρχο μέσα) περνάει από το σπίτι του κου Χρήστου , ο οποίος τον εκλιπαρεί να τον βοηθήσει γιατί έχει ελάχιστο νερό για να ρίξει στην φωτιά.
    Ο Δήμαρχος όμως έχει ποιο κάτω πολύ κόσμο ( ψηφοφόροι ) και δυστυχώς έχει λίγο νερό στο βυτίο το οποίο δεν θα κάνει τίποτα για τους πολλούς Που είναι σίγουρο ότι θα καούν αφού είναι μεγάλη η έκταση.
    Σκέφτεται λοιπόν ότι μπορεί μεν το νερό που έχει φτάνει για το σπίτι του Χρήστου, Και δεν του φτάνει για τους πολλούς αλλά θέλει τον ψήφο τους !!!
    Έτσι παίρνει απόφαση να πάρει και το λιγοστό νερό του Χρήστου ,που αν τον βοηθούσε Θα γλίτωνε το σπίτι του για να το πάει στους πολλούς που περιμένει ψήφους για να δείξει ότι έκανε ότι Μπορούσε .
    Τελικά όλα γίνανε στάχτη. Και του Χρήστου και τα υπόλοιπα.

    Ο κός Χρήστος είναι γιατρός Βιοπαθολόγος
    Ο κος Δήμαρχος είναι η πολιτική ηγεσία
    Οι πολλοί είναι ο κοσμάκης

    Χρήστος Μόσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή