Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Κείμενο - καταπέλτης θα μπει στις εισόδους των Διαγνωστικών κέντρων

Κλειδώνουν τις πόρτες τους στις 23 Μαίου για 3 ημέρες.


Η Συντονιστική Επιτροπή των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, ετοίμασε ένα σύντομο κείμενο προκειμένου οι μονάδες να το αναρτήσουν στις προθήκες των τμημάτων τους και να το επισυνάπτουν μαζί με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων, έτσι ώστε να γνωστοποιήσουν σε όλους τους πολίτες τους λόγους των κινητοποιήσεων του κλάδου. Το κείμενο αυτό λέει:

"Τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια και τα Πολυϊατρεία κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και να ανασταλεί κάθε λειτουργία τους. Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται! Το κράτος δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων τους, τινάζει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οδηγεί τους Έλληνες επιστήμονες στην οικονομική εξαθλίωση και στην ξενιτειά. Η πολιτεία καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες για την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού."

Μολονότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εφαρμόζεται πλήρως την τελευταία τριετία, εφαρμόζονται διαγνωστικά πρωτόκολλα, συνταγογραφικές οδηγίες, "κόφτες" επί της ιατρικής συνταγογράφησης το claw back διαρκώς αυξάνεται: 11% το 2016, 17% το 2017, 24% το 2018. Παράγοντες επισημαίνουν ότι ο προϋπολογισμός των 370 εκατ. ευρώ είναι εικονικός και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πληθυσμού, ενώ την ίδια στιγμή καθιστάται περαιτέρω ελλειμματικός, προσθέτοντας διαρκώς νέες εξετάσεις χωρίς ουδεμία αύξησή του προϋπολογισμού.

Η ΠΑΣΙΔΙΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων) αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο, εγκλωβισμένες σε μία κατάσταση που συνεχίζει να τις ζημιώνει και από την οποία δεν είναι εύκολο να κάνουν πίσω, λόγω των μεγάλων κεφαλαίων που έχουν δαπανήσει για την αγορά των πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, απαραίτητων για την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και των άλλων υποχρεώσεων που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια (εργαζόμενοι, εγκαταστάσεις, προμηθευτές κ.α.).

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από την προσεχή Πέμπτη 23 Μαΐου, κλειδώνοντας τις πόρτες των μονάδων τους για τρείς ημέρες, αφενός μεν για να διαμαρτυρηθούν για τον αργό θάνατο που όπως λένε επιχειρηματίες του κλάδου τους έχουν καταδικάσει όλους και αφετέρου για να αναδείξουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους, αφού πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσέρχεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους και εξυπηρετείται άμεσα, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.

3 σχόλια:

  1. Και μετά τις 3 μέρες τι;
    3 μέρες ήταν κλειστά και το ...Πάσχα.

    Χρειάζεται ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
    Όλα τα άλλα είναι τζάμπα μαγκιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του Αγ.Πνευματος τον αλλο μήνα θα είναι κλειστά...4 μέρες...
      ΚΑΙ;;;;
      Μόνο διαρκείας,και όσο πάει.
      Η εμείς,η αυτοί.

      Διαγραφή
  2. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΟΠΥΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ??????????? ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑΚΙ
    ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ?????????? ΕΞΩ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!! ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ???????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή