Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Στα «χέρια» του επόμενου υπουργού Υγείας το μέλλον του ΠΙΣ! Όλες οι εξελίξεις


Στον αέρα είναι ακόμα το θέμα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και όπως φαίνεται η λύση θα δοθεί μετά τις εθνικές εκλογές από τον νέο υπουργό Υγείας μετά και την προκήρυξη της πρόωρης κάλπης.

Κάτι που άλλωστε είχε συμβεί και το 2009 όταν είχε εκλεγεί ο Μανώλης Καλοκαιρινός ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος πάγωσε τη διαδικασία και διόρισε προσωρινή διοικούσα.

Τη λύση έδωσε τους τελευταίους μήνες της ίδιας χρονιάς η τότε υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τώρα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) η οποία και νομιμοποίησε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ, δίνοντας το πράσινο φως να γίνει Πρόεδρος ο Μανώλης Καλοκαιρινός.

Έρχεται η απόφαση του ΣτΕ

Στις φετινές εκλογές του ΠΙΣ πάντως πριν από την όποια πολιτική εξέλιξη, θα προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ στο οποίο είχε προσφύγει το εκλεγμένο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται εντός των ημερών. Τότε θα κριθεί ουσιαστικά και το μέλλον των εκλογών του ΠΙΣ αλλά και το εκλεγμένο ΔΣ. Διαβάστε ΕΔΩ : «ΠΙΣ: Συνεχίζεται ο πόλεμος για τις εκλογές! Τι απαντά ο εκλεγμένος πρόεδρος»

Μέχρι όμως να λυθεί οριστικά το θέμα, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που διορίσθηκε έπειτα από την ακύρωση των εκλογών από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ετοιμάζει τις δικές της εκλογές στις 22 Ιουνίου, οι οποίες είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθούν λόγω και των εθνικών εκλογών.Ο Γιώργος Ελευθερίου

Ο εκλεγμένος Γ.Γ του ΠΙΣ Γιώργος Ελευθερίου από την πλευρά του δηλώνει στο HealthReport.gr: «Οποιοδήποτε οικονομικό κόστος προκύψει αναιτίως χωρίς πολιτικό περιεχόμενο από τις παράνομες εκλογές που διοργανώνει το νόθο ΔΣ, θα καταλογισθεί προσωπικά στους διοργανωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου