Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Κε Πολάκη, εσείς κλείνετε τα ιατρεία και τα εργαστήρια !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί από κοινού με το μέτωπο του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της χώρας με την μορφή της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 23,24 και 25 Μαίου του 2019.

Τα ιατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ, με το κόστος της απεργίας αυτής να βαραίνει αποκλειστικά τους ιατρούς.

Ο ιδιωτικός διαγνωστικός τομέας της χώρας βιώνει ένα μακροχρόνιο θέατρο του παραλόγου όπου δυσβάσταχτα κουρέματα rebate και clawback εξανεμίζουν το 70-80 % της αποζημίωσης των δεδουλευμένων αμοιβών μας. Αυτό σημαίνει ότι οι αναγραφόμενες τιμές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται στους ιατρούς.

Ως επιστήμονες έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία στο να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία των πολιτών με υπευθυνότητα και αξιοπιστία σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αφορά την πρόληψη, τη διάγνωση και την παρακολούθηση των ασθενών. Και αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε συνθήκες ακραίας και σκόπιμης υποχρηματοδότησης.


Σε περιβάλλον υπερπλεονασμάτων, η δημιουργική λογιστική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη για αύξηση των παροχών με μειούμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, αποτελεί μαγική συνταγή «αυτοκτονίας» της δημόσιας υγείας της χώρας.

Ενημερώνουμε αρμοδίως ότι υπάρχει συντριπτική δήλωση συμμετοχής (>95%) των ιατρών στην απεργία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και διαβεβαιώνουμε ότι δεν μας αγγίζει καμία απειλή του Υπουργού ή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ καθώς είναι αντιληπτό πλέον σε όλους τους πολίτες ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης ή ιατρικής πράξης χωρίς αποζημίωση διότι υπάρχει ανελαστικό κόστος. Παράλληλα είμαστε οικογενειάρχες εργαζόμενοι Επιστήμονες που επιλέξαμε να μείνουμε και να στηρίξουμε τη χώρα μας, προσφέρουμε πολυάριθμες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού και συμβάλλουμε ενεργά στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, παρακολουθούμε άναυδοι τη σκόπιμη διάλυση / απενεργοποίηση του ανώτατου θεσμικού οργάνου του ΠΙΣ και δηλώνουμε απερίφραστα ότι αναγνωρίζουμε τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή του. 

Όσο το Υπουργείο Υγείας επιλέγει το δρόμο της απαξίωσης του ιατρικού κόσμου, άλλο τόσο εμείς με οποιοδήποτε “μέσο” δεν θα ανεχθούμε τον εκβιασμό, τον μακροχρόνιο εμπαιγμό και την «παρανοϊκή» επιστράτευση των εισοδημάτων μας. 

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, 

Η Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου