Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου στηρίζει τον αγώνα των ιατρών των εργαστηρίων


Οι Εργαστηριακοί Ιατροί των Ιδιωτικών Εργαστηρίων (Μικροβιολογικών- Ακτινολογικών), ασφυκτιούν κάτω από τα απανωτά οικονομικά μέτρα που παίρνονται εναντίον τους.

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται ΠΟΤΕ στους δικαιούχους Ιατρούς των Εργαστηρίων. Από τα ποσά που φαίνονται στα παραπεμπτικά τα εργαστήρια εισπράττουν το 20%-30%, ποσοστό που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να καλύψει -ούτε στοιχειωδώς- τα λειτουργικά τους έξοδα.

Το μέτρο ξεκίνησε ως προσωρινό το 2013, αλλά παρατείνεται και επιδεινώνεται κάθε χρόνο.

Τα Ιδιωτικά Εργαστήρια δεν αντέχουν άλλο και οδηγούνται μοιραία σε κλείσιμο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχει κηρυχθεί προειδοποιητική τριήμερη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με ΚΛΕΙΣΤΑ τα ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ και ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ στις 23, 24 και 25/5/2019.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων του, μελών του Συλλόγου μας, που συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών μας για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Νικολαράκης Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας Κατάσος Θεόδωρος

1 σχόλιο:

  1. Μια μικρή ιστορία ζωής
    Σε μια εξοχική περιοχή , πιάνει φωτιά .
    Η πυροσβεστική του δήμου (με τον Δήμαρχο μέσα) περνάει από το σπίτι του κου Χρήστου , ο οποίος τον εκλιπαρεί να τον βοηθήσει γιατί έχει ελάχιστο νερό για να ρίξει στην φωτιά.
    Ο Δήμαρχος όμως έχει ποιο κάτω τα ξαδέρφια του Γιάννη – Κώστα και Παύλο και δυστυχώς έχει λίγο νερό στο βυτίο το οποίο δεν θα κάνει τίποτα για το σόι του Που είναι σίγουρο ότι θα καούν αφού είναι μεγάλη η έκταση.
    Σκέφτεται λοιπόν ότι μπορεί μεν το νερό που έχει φτάνει για το σπίτι του Χρήστου, Και δεν του φτάνει για τον Γιάννη τον Κώστα και τον Παύλο αλλά τι θα τους πει μετά !!!
    Έτσι παίρνει απόφαση να πάρει και το λιγοστό νερό του Χρήστου ,που αν τον βοηθούσε Θα γλίτωνε το σπίτι του για να το πάει στα ξαδέλφια του για να δείξει ότι έκανε ότι Μπορούσε .
    Τελικά όλα γίνανε στάχτη. Και του Χρήστου και τα υπόλοιπα.

    Ο κός Χρήστος είναι γιατρός Βιοπαθολόγος
    Ο κος Δήμαρχος είναι η πολιτική ηγεσία
    Τα ξαδέρφια είναι ο κοσμάκης

    Χρήστος Μόσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή