Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ -Πέταξαν... βαρκούλες και πούρα στο υπουργείο Υγείας

Πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της ΑΘήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας
Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν σήμερα απεργία ζητώντας προσλήψεις, κονδύλια για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς επίσης υποδομές «για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Περίπου 100 μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Υγείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Δημόσια υγεία ώρα μηδέν», οι εργαζόμενοι ζητούν «επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με 5,2% δημόσιες δαπάνες υγείας που θα παραμείνουν καθηλωμένες με βάση τις δεσμεύσεις έως το έτος 2022 δεν μπορεί να αναταθεί η δημόσια υγεία, ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότερα άτομα σε σχέση με το 2014».

Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ με πανό στον δρόμο
Πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Υποβαθμισμένη η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών

Επίσης, κάνει λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσθέτει, ότι «είναι υποκρισία να μιλάει σήμερα η κυβέρνηση για δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι στο 3,5% του ΑΕΠ όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ».

Πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Η Ομοσπονδία τονίζει ακόμη, ότι ο ιδιωτικός τομέας «ανθεί εκμεταλλευόμενος τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».

Πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Πλαστικά καραβάκια στον δρόμοΕπισημαίνει, ακόμη, ότι «τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας – 640 ευρώ μισθό παίρνει ο νεοδιόριστος νοσηλευτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και δεν γίνεται η αυτονόητη ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αν και 3.000 εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών εργασίας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα».

Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ κατευθύνεται προς το κέντρο

Πανό της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου ΠολάκηΑξίζει να σημειωθεί ότι όταν η πορεία πέρασε από την Ηρώδου Αττικού ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος άφησε μπροστά στις παραταγμένες κλούβες της ΕΛ.ΑΣ… καραβάκια τα οποία όπως είπε είναι για να παίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος άφησε μπροστά στις παραταγμένες κλούβες της ΕΛ.ΑΣ… καραβάκια

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/poreia-ergazomenon-poedin-sto-kentro-tis-athinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου