Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για καταχραστικό αίτημα καταγραφών από τον ΕΟΠΥΥ

Την 10-5-2019 με ανακοίνωση του με θέμα «Σχετικά με οδηγίες για ενημέρωση εφαρμογής edapy ανοικτής περίθαλψης» ο ΕΟΠΥΥ ζητά την καταγραφή του επιστημονικού προσωπικού όπως και την καταγραφή του επιστημονικού εξοπλισμού των συμβεβλημένων διαγνωστικών εργαστηρίων.

Η ανακοίνωση καταχρηστικά απαιτεί να επανακαταγραφούν προκειμένου να εκτελούνται και να υποβάλλονται δαπάνες, μια διαδικασία που βασει νόμου έχει γίνει για κάθε εργαστήριο και έχει κατατεθεί στον εκάστοτε ιατρικο σύλλογο.

Εκ του νόμου, αρμοδιότητα έκδοσης βεβαιώσεων λειτουργίας πολυιατρείων και διαγνωστικών εργαστηρίων έχουν αποκλειστικά και μόνο οι ιατρικοί σύλλογοι.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, χωρις να αποκαλύπτει ποιό ειναι το πλάνο που απεργάζεται ζητά δεδομένα που έχουν κατατεθεί στους ιατρικούς συλλόγους, ενώ σύντομα προβλέπουμε οτι θα τα ζητήσει κι απο τους κλινικούς ιατρούς που συνεχίζουν να έχουν σύμβαση μαζί του. Την πρόβλεψη μας για τον σκοπό χρήση τους, δε θελουμε ουτε να την σκεφτόμαστε, ειδικά με όσα τραγικά έχουν ανακοινωθεί σχετικά με rebate και clawback…

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, κατόπιν απόφασης του ΔΣ της, θα αποστείλει μέσω του νομικού της συμβούλου εξώδικο επιστολή στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καλώντας την να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτριος Οικονόμου

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΕΟΣ ΠΟΛΑΚΗ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!! ΚΡΙΜΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ Μ@@@@@Σ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ 10 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΩ ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝ ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή