Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΕΟΠΥΥ: 1η ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ CLAW BACK

Την πρώτη της σύσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε με στόχο την μείωση ή εξάλειψη του claw back, την αντιμετώπιση προβλημάτων στη συνταγογράφηση, αλλά και των προστίμων προς τους γιατρούς.

Πρόκειται για την πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση όπου τέθηκαν οι άξονες και οι δράσεις για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για όλα τα ανοικτά ζητήματα του κλάδου ο οποίος, όπως επεσήμαναν, βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω των δυσβάσταχτων μέτρων που είχαν ληφθεί με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στα ύψη η επιβάρυνση του κλάδου (claw back κ.α.). 


Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Θ. Καρποδίνη αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχει προβεί ο Οργανισμός τόσο όσο αφορά στη διαδικασία των 120 δόσεων για το claw back, παρελθόντων ετών, όσο και για την ορθή εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων και στην ορθή εφαρμογή τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έχουν δρομολογηθεί ήδη:

- Αύξηση προϋπολογισμού για το 2020 που προκύπτει και από την αύξηση του ΑΕΠ.

- Αναζήτηση πόρων για τις παροχές προς τις ειδικές κατηγορίες (π.χ. μετανάστες, αιτούντες άσυλο, μη μόνιμοι κάτοικοι της χώρας κ.λ.π.), μέσω ελέγχου του συστήματος δαπανών υγείας και αντιστοίχηση μητρώων από άλλους φορείς.

- Εξεύρεση κονδυλίων από το υπουργείο Εργασίας ποτ αφορούν στην πρόνοια (π.χ. άνεργοι και ΑμΕΑ)

- Έλεγχος δαπανών των Ευρωπαίων ασφαλισμένων που διαθέτουν ΑΜΚΑ και όχι Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

- Προώθηση στην ΗΔΙΚΑ προς υλοποίηση όλων των διαγνωστικών πρωτοκόλλων που έχουν γνωστοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα αλλά και ότι νέο προκύψει από τις Αρμόδιες Επιτροπές.

Η Ομάδα Εργασίας απαρτίζεται από τους εξής:

ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ – Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Γενικός Γραμματέας Υπ. Υγείας με αναπληρωτή

τον ΜΠΑΡΤΣΩΚΑ ΔΗΜΟ- Επιχειρησιακό Ερευνητή και Δ/ντή Γραφείου Γ. Γ. Υπ. Υγείας

ΡΗΓΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – Προϊστάμενος Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ

ΓΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Προϊστάμενος Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & 
Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων ΕΟΠΥΥ

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Προϊστάμενος Τμήματος Συλλογής, Επεξεργασίας & Τεκμηρίωσης Οικονομικών Στοιχείων ΕΟΠΥΥ

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Προϊστάμενος Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων
ΕΟΠΥΥ

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Εκπρόσωπος ΗΔΙΚΑ ΑΕ

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΑΝΝΑ – Μέλος Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ, Ιατρός και Αντιπρόεδρος Α΄Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ - Εκπρόσωπος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Συντονίστρια της ομάδας έχει οριστεί η ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ – Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

2 σχόλια:

  1. ΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.ΔΙΑΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΑ 12.ΜΟΛΙΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! Ο. ΕΟΠΥΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ REAL TIME ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΜΕΣΑ. ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΣΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή