Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Απευθείας αποζημίωση για γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους! Νέα απόφαση


Στην καταβολή αποζημιώσεων απευθείας στους ασφαλισμένους του προχωρά ο ΕΟΠΥΥ μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί με το νέο σύστημα που επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί με τη χρήση voucher.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ έπειτα από σχετικές εισηγήσεις αποφασίσθηκε η καταβολή των αποζημιώσεων απευθείας σε δικαιούχους του Οργανισμού για δαπάνες που διενεργήθηκαν ή θα διενεργηθούν έως και τις 31-12-2019 και αφορούν προμήθεια οπτικών ειδών και χορήγηση ειδικών θεραπειών.

Πάντως εδώ και πάνω από έναν χρόνο επικρατεί χάος με την αποζημίωση των γυαλιών οράσεως αφού ο ΕΟΠΥΥ επιχείρησε να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα. Με βάση τις ρυθμίσεις του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα πήγαιναν σε συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών με τη συνταγή του οφθαλμιάτρου και ένα κουπόνι (voucher), ώστε να μπορούν να παραλαμβάνουν αμέσως και χωρίς χρήματα τα γυαλιά οράσεως τους.

Ωστόσο στη συνέχεια οι οπτικοί θα έπρεπε να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ και να ταλαιπωρούνται με καθυστερήσεις και αναμονές, όπως υποστήριζε ο κλάδος.

Έτσι ελάχιστα καταστήματα οπτικών είχαν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να προμηθευτούν με το κουπόνι τα γυαλιά τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι επικράτησε χάος έξω από Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ όπου ασφαλισμένοι πήγαιναν για να εισπράξουν τα χρήματα τους που δικαιούνται και είναι 100 ευρώ. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: « ΕΟΠΥΥ: Ουρές μέχρι τα πεζοδρόμια για να κατατεθούν δικαιολογητικά για γυαλιά οράσεως και ειδική αγωγή!»

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, επανέρχεται ουσιαστικά στον παλαιό τρόπο αποζημίωσης με απευθείας πληρωμή των ασφαλισμένων, καθώς όπως αναφέρει- δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η αναμενόμενη συμφωνία με τους θεραπευτές Ειδικών Θεραπειών και τους προμηθευτές οπτικών ειδών.

1 σχόλιο:

  1. Χάρη στον αγώνα των Οπτικών η π@π@ρι@ του Πολακη δεν πέρασε! Ας τα βλέπουν οι .....γιατρουδακοι και ειδικά τα κορόιδα των εργαστηρίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή