Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Κικίλιας: Δημιουργείται μόνιμος σύνδεσμος του υπ. Υγείας με τους Συλλόγους Ασθενών


Ένα πάγιο αίτημα των Συλλόγων Ασθενών για καλύτερη επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας ικανοποιείται.

Από το βήμα του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών, με θέμα «Δημοκρατία στην Υγεία» ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμου συνδέσμου του Υπουργείου Υγείας με τους Συλλόγους Ασθενών, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημά τους.

Στο πλαίσιο αυτό υπάλληλος του υπουργείου αναλαμβάνει από σήμερα το ρόλο του μόνιμου συνδέσμου, με σκοπό την άμεση επικοινωνία μεταξύ Πολιτείας και ασθενών.
Έλεγχος όλων των μονάδων υγείας

Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει σχέδιο νόμου-πλαισίου για τη Δημόσια Υγεία, που θα καλύπτει σημαντικά κενά και ενοποιεί αποσπασματικά νομοσχέδια, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τη γνώμη των ασθενών.

Ωστόσο, Κέντρα Υγείας μέσα στις ΤΟΜΥ δεν ανακοινώνονται ακόμα, διότι το Υπουργείο έχει ζητήσει τον έλεγχο όλων των μονάδων υγείας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί ένας χάρτης με τις πραγματικές ελλείψεις στις μονάδες υγείας και θα ορισθούν οι προτεραιότητες

Νέα φάρμακα

Αναφορικά με την είσοδο νέων φαρμάκων στο σύστημα, τόνισε ότι με νομοθέτημα που έρχεται σύντομα, ανοίγει η αγορά για νέα φάρμακα και δεν θα ισχύει το 25% entry fee. Επίσης, ανέφερε ότι αύριο 29 Νοεμβρίου, θα ανακοινώσει την Επιτροπή που ξεκινά τη διαπραγμάτευση για την Ηπατίτιδα C. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής τα γενόσημα δεν θα περνούν από την επιτροπή ΗΤΑ.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας είναι ο ασθενής, επισημαίνοντας πως ο διάλογος και η από κοινού εξεύρεση λύσεων με τους Συλλόγους Ασθενών, αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου