Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: «Το πιο ακριβό νοσοκομείο της Ευρώπης – Δείτε χρεώσεις!»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Ακριβά πουλά τις -όχι και τόσο καλές υπηρεσίες του, καθώς λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων- το Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο εκμεταλλεύεται η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με τσουχτερά τιμολόγια και χρεώσεις πολλαπλάσιες του κρατικού τιμολογίου χρεώνει τις υπηρεσίες του το Νοσοκομείο Σαντορίνης, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για "το πιο ακριβό Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Ευρώπης".

Συγκεκριμένα σε καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

"Η πολιτική ηγεσία της προηγούμενης Κυβέρνησης πανηγύριζε για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Στην πραγματικότητα λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και χρεώνει ακριβότερα τις εξετάσεις ακόμη και από τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, για τουρίστες και όσους δεν δικαιούνται περίθαλψη. Δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς. Οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο. Λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΑΕΜΥ Α.Ε. και χρεώνει όσο θέλει".

Δείτε τιμολόγιο με το ποσό των 2.360 ευρώ, τα οποία κλήθηκε να πληρώσει ασθενής και τις αναλυτικές χρεώσεις:


ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: "30 ευρώ οι αιματολογικές, ενώ στο δημόσιο κοστίζουν μόλις 3 ευρώ"

Στα "τσουχτερά" τιμολόγια που βλέπετε η αξονική τομογραφία, η οποία κοστολογείται στο Δημόσιο στα 74 ευρώ, στο νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνεται 200 ευρώ. Ομοίως, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και η συρραφή μεγάλου τραύματος, ενώ "τσιμπημένες" είναι και οι χρεώσεις της Γενικής Αιματολογικής Εξέτασης, στα 30 ευρώ, νατί 3 ευρώ!!!

"Το Νοσοκομείο θα πρέπει να αλλάξει Νομική μορφή και να μετατραπεί σε Ν.Π.Δ.Δ. Η απόλυτη καταστροφή για το ΕΣΥ. Διέλυσε η ΑΕΜΥ το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Φτάνει!!!", καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου