Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ανανεώνονται οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ! Οι δεσμεύσεις του υπ.Υγείας


Στην ανανέωση των συμβάσεων με τους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στα νοσοκομεία με χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ), τους διαβεβαίωσε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να ξανακαλυφθούν όλες οι θέσεις των επικουρικών γιατρών που πληρώνονται μέσω ΠΔΕ (πρώην ΕΣΠΑ).

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για περίπου 285 γιατρούς που εργάζονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων γιατρών με το ΕΣΥ λήγουν στις 30.11.2019, ενώ αναμένεται να ανανεωθούν αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Ειδικότερα οι συμβάσεις τους θα γίνουν ετήσιες και θα είναι παρόμοιες με αυτές των υπολοίπων επικουρικών γιατρών, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές πιστώσεις.

Οι διαδικασίες αναμένεται να επιταχυνθούν τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα με τους επικουρικούς γιατρούς πάντως φαίνεται ότι αφορά όλο το θεσμό των προσλήψεων με τον συγκεκριμένο τροπο, αφού συχνά πυκνά εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ή κινδυνεύουν με απόλυση. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Αποχωρούν από τα νοσοκομεία άμεσα 1100 επικουρικοί γιατροί! Χωρίς μισθό και εφημερίες επί μήνες”

Για αυτό και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συχνά πυκνά ζητούν μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ.
Το αγκάθι του Άγιου Σάββα

Ωστόσο τα προβλήματα με τους επικουρικούς γιατρούς δεν φαίνεται να τελειώνουν εδώ, αφού πρόσφατα όπως δημοσιοποίησαν οι συνδικαλιστές γιατροί, στον Άγιο Σάββα επιχειρείται η απόλυσή τους.
Ο Πάνος Παπανικολάου

Ο Πάνος Παπανικολάου Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναφέρει: «Παραμένει ακανθώδες το πρόβλημα στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου ο νυν Διοικητής επιμένει στην απόλυση τριών επικουρικών γιατρών της κατηγορίας ΠΔΕ πρώην ΕΣΠΑ (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων) για να τους εκδικηθεί για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επιμένουν στους μαζικούς διορισμούς μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για την κάλυψη όλων των αναγκών του δημοσίου συστήματος περίθαλψης που υπολογίζονται σε 8500 σε νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ».

1 σχόλιο:

  1. Θα ηταν δοκιμο και λογικο να προσληφθει και κανενας νεος ιατρος εστω και ως επικουρικος αφου η λιστα της επετηριδας ουσιαστικα δεν προχωραει καθολου. Δυστυχως προσλαμβανονται ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι. Δειτε στη λιστα των επικουρικων οτι υπαρχει μεγαλη αναμονη. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή