Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Με δυο καταδίκες ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Συντάκτης: Virus

Νέα αποκάλυψη για μια ακόμη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, έρχεται να «φουντώσει» τις αντιδράσεις για τα κριτήρια επιλογής του από την ηγεσία του Υπουργείου.

Εκτός από την σε βάρος του απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών κατά συγχώνευση για έκθεση σε κίνδυνο τριών ασθενών πριν 6 χρόνια, αποκαλύπτεται η πρωτόδικη καταδίκη, που εκδόθηκε πριν από έξι μήνες για βαριά σωματική βλάβη 30χρονου ασθενούς.

Μάλιστα, ο νέος διοικητής τιμωρήθηκε σε φυλάκιση 24 μηνών για τον ασθενή που χειρούργησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του αστικού δικαστηρίου, κατά το οποίο ο ασθενής ζητά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποζημίωση 1,3 εκ, ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο ασθενής κερδίσει την αγωγή, το ΠΑΓΝΗ θα πρέπει να καταβάλει την αποζημίωση που θα επιδικαστεί.

Το άκρον άωτον είναι ότι εκκρεμεί ΕΔΕ για το περιστατικό, την οποία θα πρέπει να διενεργήσει ο νέος διοικητής για τον εαυτό του!

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, ο νυν διοικητής του ΠΑΓΝΗ κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του καταγγέλλοντος για την αφαίρεση κίστης, πριν από τέσσερα χρόνια, «έκοψε» κατά λάθος την ανώνυμη φλέβα.

Αποτέλεσμα είχε να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του ασθενούς και να αντιμετωπίσει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Επιπρόσθετα, ο 30χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, νοσηλεύθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα για να μπορέσει να περπατήσει έστω και με μεγάλη δυσκολία.

Σε ότι αφορά την πρώτη καταδικαστική απόφαση για έκθεση σε κίνδυνο τριών ασθενών, ο τότε διευθυντής κλινικής και σήμερα διοικητής του ΠΑΓΝΗ αθωώθηκε στη δευτεροβάθμια δίκη στο εφετείο. Όπως έγινε γνωστό η αθώωση επήλθε με βάση την αλλαγή στάση των μαρτύρων κατηγορίας.

3 σχόλια:

  1. Το έχουμε γράψει και το έχουμε πει δεκάδες φορές...Ο Κικίλιας ξεπερνά σε ανικανότητα και τον...Πολάκη...Μιλάμε με ότι ασχολείται το κάνει μαντάρα...Παράδειγμα οι οικ. γιατροί...Ενώ ο Πολάκης - Ξάνθος είχαν βρει αμέσως λύση στο πρόβλημα των πληρωμών- και δεν άφησαν τους γιατρούς με "επιδόματα Ρομά" των 400 ευρώ- ο Κικίλιας τους έχει αφήσει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ επί 4 μήνες...Η δε (άλλο φρούτο και αυτή) ανεκδιήγητη Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να βρει ένα τρόπο αξιοπρεπούς πληρωμής των οικογενειακών γιατρών.....Έκατσαν τώρα και οι ατυχέστατες επιλογές Διοικητών νοσοκομείων και η κατάσταση πάει να γίνει ολοκληρωτικά μπάχαλο....ΠΦΥ και Νοσοκομεία υπό διάλυση...κ. Πρωθυπουργέ, μήπως οι Κικίλιας - Κοντοζαμάνης και Καρποντίνη μαζί με τους άχρηστους Διοικητές θα έπρεπε να έχουν πάει σπιτάκι τους από εχτές??????...ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞανθοΚικιλιας: μα τι λέτε τώρα ; Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τέσσερα ατομα με πλαστό πτυχίο , εμείς λέμε να......ανοίξουμε τις φυλακές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τον Μπαταχτσίμη τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή